Mahdi Saremifar Profile picture
Feb 22 16 tweets 4 min read
واقعیت پشت پرده #طرح_صیانت
در تمام این سال‌ها کاربران همواره از دو موضوع نگران بوده‌اند: فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی خارجی، به‌خصوص اینستاگرام، و احراز هویت.
اما واقعیتی که کمتر به آن توجه شده، تسلط ستاد کل نیروهای مسلح به اینترنت در این طرح است ۱/۱۶

independentpersian.com/node/217151
در نخستین نسخه‌های طرح (نسخه مجلس دهم)، جمله‌ای آمده بود که مهم‌ترین نگرانی، از آن سرچشمه می‌گیرد: «تمام پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی فعال موظفند حداکثر تا دو ماه پس از تصویب این قانون، شرایط خود را با آن تطبیق دهند.»
تعریف بسیطی هم از پیام‌رسان داشت که همه چیز را شامل می‌شد! ۲/۱۶
در نسخه ابتدایی طرح در مجلس یازدهم، تنها «خدمات اثرگذار خارجی» (که ۵درصد ترافیک بین‌الملل را اشغال می‌کنند) با ارائه نماینده قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، می‌توانستند در ایران فعالیت کنند.
یعنی محدود به چند سرویس خاص شد.
۳/۱۶
حتی در این نسخه‌ها اثری از اولتیماتوم دوماهه به این سرویس‌ها (مثل اینستاگرام، جی‌میل یا موتور جست‌وجوی گوگل) هم دیده نمی‌شود. در عوض موادی در جهت حمایت‌های سرویس‌های معادل ایرانی این خدمات، به طرح اضافه شده است.
۴/۱۶
اما در نسخه دی ۱۴۰۰ کل فصلی که به وظایف سرویس‌های خارجی می‌پرداخت، و نکات فوق در آن مطرح شده‌بود، حذف شده‌است. این بخش از طرح صیانت عملا بیشترین توجه‌ها را به خود معطوف کرده بود و عملکرد فیلترینگ سرویس‌های خارجی را در صورت رجوع نکردن برای کسب مجوزهای لازم، بیان می‌کرد.
۵/۱۶
این تغییر نباید این تصور راایجاد کند که جمهوری اسلامی ایران، یا حداقل نویسندگان طرح، در مقابل خواست کاربران در فیلترینگ سرویس‌های خارجی کوتاه آمده‌اند. تمامی موارد قانونی که «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» رازیر نظر شورای عالی فضای مجازی موظف می‌کرد که مجوزهای لازم را صادرکند…/
۶/۱۶
و کلیه موادی از این طرح که دستگاه‌های اجرایی، و به‌خصوص وزارت ارتباطات، را ملزم می‌کرد که مصوبات فوق را اجرا کنند، ‌همچنان به قوت خود باقی است. منتها این فیلترینگ عملا به‌صورت برجسته در بندی جداگانه، درج نشده است تا باعث حساسیت کمتر افکار عمومی شود.
۷/۱۶
موضوع احراز هویت کاربران، در نسخه‌های جدید تکرار شده، اما انشای آن تغییر کرده. در نسخه‌های قبل (ماده ۲۵ نسخه تیر ۱۴۰۰): «ارائه‌دهندگان خدمات پایه کاربردی …. مکلف به رعایت موارد زیر هستند»
در نسخه دی ۱۴۰۰ (ماده ۱۵): «در ارائه خدمات فضای مجازی… موارد زیر الزامی است».
۸/۱۶
به این ترتیب می‌بینیم که این موضوع حساسیت‌زا که چهار سال پیش با اجبار همه شرکت‌ها که در مهلت دوماهه برای کسب مجوز آغاز شده بود، در طی این سال‌ها کم‌رنگ‌تر شده است، به نحوی که در نسخه آخر به‌کلی متن آن حذف شده است، هرچند اصل آن هنوز هست و در بخش‌های دیگری تکرار شده‌است.
۹/۱۶
اما یک چیز دیگری در این قانون است که متاسفانه کمتر به آن توجه شده و دیر زیر داد و قال ناراحتی ناشی از فیلترینگ «اینستاگرام و گوگل» پنهان مانده. بخشی که در نسخه‌های مختلف طرح صیانت همواره حضور داشته و پیاپی پررنگ‌تر هم شده‌است: نقش ستاد کل نیروهای مسلح و اطلاعات سپاه
۱۰/۱۶
در طرح صیانت یک نهاد جدید در شورای عالی فضای مجازی خلق شده‌است به‌نام «کمیسیون عالی تنظیم مقررات». البته طبق متن نسخه‌های قبلی، این کمیسیون، همان کمیسیونی است که در جلسه هشتم شورای عالی فضای مجازی ایجاد شده بود. اما رجوع به متن مصوبات، نشان می‌دهد که آن کمیسیون …/
۱۱/۱۶
صرفا نقش مشورتی داشته است، در حالی که کمیسیونی که در اینجا مطرح می‌شود، تنها با آن تشابه اسمی دارد و هم وظایفی که در اینجا ذکر شده و هم اعضای آن، بسیار با مصوبه قبلی شورای عالی فضای مجازی متفاوت است.
۱۲/۱۶
بسیاری از مسئولیت‌های تصمیم‌گیری از «سازمان تنظیم مقررات» زیرنظر وزارت ارتباطات،گرفته شده و به «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» زیر نظر شورای عالی فضای مجازی داده شده است، و سازمان تنظیم مقررات، صرفا مجری آیین‌نامه‌های مصوب این کمیسیون شده است.
۱۳/۱۶
به‌این ترتیب مسئولیت سیاست‌گذاری‌های کلان از وزارت ارتباطات (که نهادی تا حدودی، به‌اصطلاح انتخابی در سیستم جمهوری اسلامی ایران است) گرفته شده و به یک نهاد کاملا انتصابی، یعنی شورای عالی فضای مجازی (که بیشتر اعضای آن منتخب رهبری جمهوری اسلامی ایران است) سپرده شده است.
۱۴/۱۶
کمیسیون عالی تنظیم مقررات ۲۲ عضو دارد که از آن بین چند نهاد، مانند ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان پدافند غیرعامل، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و نیروی انتظامی، نهادهای نظامی عضو این کمیسیون هستند که بالاترین نهاد تنظیم مقررات اینترنت در کشور است.
۱۵/۱۶
درفصلی که «گذرگاه مرزی» توضیح داده شده، پهنای باند بین‌الملل راتحت کنترل نهادی به‌نام «کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی» متشکل ازرئیس مرکز ملی فضای مجازی و نمایندگان وزارت ارتباطات، پدافند غیرعامل، وزارت اطلاعات، ناجا، قوه قضائیه، ستاد کل نیروهای مسلح و اطلاعات سپاه معرفی می‌کند.
پایان

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Mahdi Saremifar

Mahdi Saremifar Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @msaremif

Jan 16
تونل جدید نظنز، عمیق‌تر و بزرگ‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد!
تحلیل اخیر موسسه علوم و امنیت بین‌الملل @TheGoodISIS نشان می‌دهد مجموعه جدید زیرزمینی غنی‌سازی نطنز که پس از حمله هوایی به مرکز مونتاژ سانتریفیوژ در تابستان گذشته احداث شده، از فردو هم عمیق‌تر است.
isis-online.org/isis-reports/d…
مجموعه جدید، زیر کوه‌هاییست که جنوب سایت اصلی غنی‌سازی قراردارند و سالن‌هایی دارد که عمیق‌تر از سالن‌های سانتریفیوژ اصلی درسایت اصلی نطنز است که تنها هشت متر زیر زمین هستند.
با توجه به وسعت کوه، مجموعه زیرزمینی جدید از نظر فضای کف بسیار بزرگتر از مرکز مونتاژ سانتریفیوژ قبلی است
صالحی در اردیبهشت‌ماه در یک گفتگوی خبری، از ساخت این مجموعه و انتقال سالن‌های حساس به زیر کوه خبر داده‌بود. با این‌حال جمهوری اسلامی، در زمان شروع ساخت، وجود کارخانه غنی‌سازی را به آژانس اعلام نکرده که درصورت وجود (براساس پلان) یک نقض جدی پادمان‌ها است.
Read 11 tweets
Nov 15, 2021
ماموریت دارت #DARTMission: حمله ناسا به یک سیارک و تغییر مدار آن!
تقریبا نیم‌قرن است که می‌دانيم سنگی بزرگ به ابعاد ۱۰ کیلومتر حدود ۶۵میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورهای عظیم‌الجثه روی زمین شد. در یک قرن گذشته هم برخوردهایی کوچک باعث شده که هراس نابودی بشر در اثر برخورد …/۱ Astroid Impact
مشابه، امری جدی تلقى شود. سال ۲۰۰۰ مجله دیسکاور @DiscoverMag فهرستی از ۲۰ تهدید جدی تمدن و بشر را منتشر کرد. از آن به بعد مجله‌های پاپ‌ساینس فهرست‌های مشابه زیادی منتشر کرده‌اند که نابودی بشر دراثر برخورد سیارک یا سنگ آسمانی همواره در صدر آنها بوده‌است /۲

discovermagazine.com/planet-earth/2…
روزانه صدهاتن سنگ آسمانی کوچک در ابعاد چند سانتی‌متر به زمین برخورد می‌کنند. در تصویر زیر تعداد برخوردهای مشاهده شده سنگ‌های ۱ تا ۲۰ متر در طول ۲۰ سال دیده می‌شود. غیر از برخورد ۶۵میلیون‌سال پیش، اثر حداقل ۵ ابربرخورد (سنگی با قطر حدود ۱۰کیلومتر) روی زمین تایید شده‌است. /۳ Small Astroid Impact
Read 14 tweets
Jul 5, 2021
حادثه «مگو» و قطع برق سراسری ۱/۳۰
متاسفانه چند نکته مهم در این زمینه باقی موند که به‌علت ضیق وقت (!) نشد در بخش خبری بگم.
اینجا مفصلا می‌گم که چطور ناکارآمدی جمهوری اسلامی در زمینه اداره شبکه توزیع قدرت، باعث چنین افتضاحی شده‌است:
۲/۳۰
ابتدا گفته‌های سرپرست شرکت توزیع برق البرز: «دیروز به دلیل اینکه دو نیروگاه تولید برق در کشور به دلیل مصرف بالا از مدار خارج و به اورهال نیاز پیدا کردند…»
طبعا در پیک مصرف هستیم (درادامه توضیح می‌دهم) لذابرخلاف گفته ایشان اینجا واژه اورهال معنی ندارد
isna.ir/news/140004130…
۳/۳۰
اورهال (بازآماد)، به تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و سایر تجهیزات شبکه قدرت گفته می‌شود. این تعمیرات اساسی یا بازسازی، قبل از رسیدن دستگاه به یک حالت مشخص از شکست یا خرابی انجام می‌شود؛ این عملیات نقش پیشگیری از تصادف، ازکارافتادگی و حادثه را در تجهیزات ایفا می کند.
Read 32 tweets
Jun 29, 2021
گزارش پنتاگون از اشیا پرنده ناشناخته ۱/۱۰
چند روز پیش، بالاخره گزارش #پنتاگون @DeptofDefense درباره اشیا پرنده ناشناخته منتشر شد، اما نکته جالب حجم زیاد «اطلاعات غلط» است که از این گزارش کوتاه هشت صفحه‌ای، در محیط فارسی‌زبان منتشر شده‌است.
#UAPreport

dni.gov/files/ODNI/doc…
۲/۱۰
اکثر ناشران این اطلاعات غلط (#disinformation) طرفداران #شبه‌علم (بیشتر در اینستاگرام و کلاب‌هاوس) یا وب‌سایت‌های غیرتخصصی با مدل درآمدی نمایش آگهی هستند که به‌دنبال کلیک بیشتر با کار SEO روی کلیدواژه #فرازمینی هستند.
۳/۱۰
گزارش پنتاگون بیشتر درباره استانداردهای ثبت مشاهدات مربوط به اشیا پرنده ناشناخته است. برای همین حتی از این عنوان (#UFO) هم استفاده نمی‌کند و عنوان کلی‌تر «پدیده‌های هوایی تعریف‌نشده» (Unidentified Aerial Phenomena) را برگزیده‌است. #UAP
Read 10 tweets
May 21, 2020
آیا ناسا در قطب جنوب شواهد جهان موازی کشف کرده که زمان در آن برعکس است؟

اولا خبر‌ یک خورده تم زرد داره و به‌طور جدی دیروز توسط روزنامه دیلی استار منتشر شده که خب در این زمینه چندان اعتبار نداره، هر چند خود قضیه (در توییت‌های بعدی می‌گم) خیلی چرت نیست

dailystar.co.uk/news/weird-new…
البته خبر چندان هم جدید نیست. (کشف در ۲۰۰۹ و مقاله ۲۰۱۶ بوده) ولی از دیروز که دیلی‌استار تیتر‌زده، خیلی دست به دست میشه.
چون وقتی منابع دقیق‌تر مثل نیوساینتیست این خبر رو منتشر کردن، طبعا این‌قدر زردچوبه قاطیش نکردن، بنابراین در جامعه عمومی دیده نشده!

newscientist.com/article/218102…
آزمایش ANITA آشکارساز ذرات است که در قطب جنوب استفاده می‌شود. دستگاه با بالن به هوا می‌رود و انعکاس ذرات در سطح یخ‌های قطب جنوب را ثبت می‌کند، به‌این ترتیب آشکارسازی داریم که حدود یک میلیون کیلومتر مربع را پایش می‌کند. عملکردش در این اینفوگرافی بیینید

hep.ucl.ac.uk/uhen/anita/
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(