2022 yılının son 10 işlem günü, geri sayıma başlıyoruz. Haftaya gayet güçlü başlayacağımızı düşünüyorum. Özellikle Bankalarda müthiş bir momentum söz konusu. 280$ seviyesinin üzerinde kalacağımız her gün yılı 300$ üzerinde bitireceğimize dair inancım artacaktır.
Dönelim hisse senedi tarafına;
Havacılık sakin bir hafta geçirdi. Bir çok Yatırım ve Emeklilik fonunun en yüksek paya yer verdiği #THYAO iyi bir yıl kapanışı yapacaktır. Fiyat performansları beraber hareket eden #PGSUS ile beraber bu hafta yukarı doğru bir ivme gözlemlenebilir.
GYO tarafında #EKGYO hacimli ve kuvvetli performansını devam ettirecektir. GYO’lar her yılsonunda aktiflerindeki gayrimenkullere değerleme yaptırır ve gelecek bir yıl boyunca bilançolarında gayrimenkullerini bu değerden taşırlar. Bu bakış açısıyla #EKGYO müthiş fırsat sunuyor.
#EKGYO’nun tekniğine bakacak olursak, 2011 yılından beri ilk kez bu kadar hacim artışı dikkat çekici. Özellikle son 3 ay hacim müthiş. 2011 yılından beri süre gelen direnç ayrıca hacimli kırılmış. İlk hedef 11.75 TL sonrasında 16.35 TL.
Yine GYO tarafında #PSGYO’yu beğendiğimi, portföyümde taşıdığımı bir çok kez belirttim. 21.12.2022 Çarşamba günü yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’daki tek gündem “Kayıtlı sermaye tavanını maddesinin oylanması.” Positif anlamda sürpriz gelişmelere açık bir GK olacaktır.
Haftalık grafikte hacimin artmasından ziyade, para girişi ve alınan malın lot olarak tutulması dikkat çekici. Direnci mavi okla gösterdiğim yerden güçlü hacimle kırmış. İlk hedef sırasıyla 12.41 TL ve 18.43 TL.
Dönüyorum tekrar Bist30 tarafına,
VBTS kapsamında işlem görem paylar endeksin yaramaz çoçukları #SASA ve #HEKTS 22.12 tarihinden itibaren özgürlüklerine kavuşuyor. Her iki şirket de son 10 günün güçlenecektir. #HEKTS Cuma günü kuvvetli bir kapanış yaptı, devamı gelecektir.
Bankacılık endeksi Cuma günü %4-5 seviyelerine kadar yükselse de özel bankalardaki düşüş ile günü %2.03 yukarıda kapattı. #HALKB ve #VAKBN çok kuvvetli. Bu haftadan itibaren özel bankalar da bu momentumu yakalayacaktır. Bir kez daha Banka dememe gerek yok diye düşünüyorum.
OMDD Kasım 2022 Avrupa Otomobil Pazar verilerine göre 2022 Kasım ayı sonunda Türkiye, geçen yılın aynı dönemine göre %37.8 artarak Avrupa otomobil satışları sıralamasında 6. ülke olarak yer aldı.
#FROTO#TOASO#DOAS haftayı güçlü kapatırken, üçü de yılı zirvede kapatacaklardır.
Yılın son 10 işlem gününde topyekün bir yükseliş bekliyorum. Mevcut konjonktürde endeksin ne sert bir düzeltme yapmasına, ne de düşeceğine hiçbir şekilde inanmıyorum. Tüm heyecanımla pozisyonlarımı %100 koruyorum.
Bol kazançlı, keyifli bir hafta diliyorum. Sevgiler,
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Borsa İstanbul'un müthiş yolculuğu devam ediyor. 280$'ın üzerinde birkaç gün kalıcılık sağlar mıyız derken 289$'a geldik.
Bankacılık endeksi tek kelimeyle meydan okuyor. Günlük 7.2b$ hacim son bir haftalık ortalama hacmin %3, son 1 aylık ortalama hacmin %20 üzerinde.
Bu kadar büyük para girişine ve momentuma rağmen #YKBNK'de 2.7mia₺ #ISCTR'de 1.8mia₺ #PETKM'de 1.7mia₺ #AKBNK'de 1.4mia₺ #EREGL'de 1.2mia₺ #THYAO'da 1.1 mia₺ açığa satış işlemi gerçekleştiren değerli borsacılarımıza allah akıl fikir versin diyor, teşekkürlerimi sunuyorum.
Dün akşam Havacılık tarafının bu hafta tempo kazanacağından bahsetmiştim. #XULAS %3.1 ile bugünkü yükselişte Bankacılık Endeksine en büyük desteği veren 2. sektör oldu. #TAHVL'de son 3 aylık ortalama hacmin 1.6 katı, #PGSUS'da ise son 3 aylık ortalama hacmin 1.4 katı gerçekleşti.
Çarşamba’dan sonra Bankalar piyasayı trendin içerisinde, 278.5$ seviyesinde tutmayı başardı. Bugünden itibaren Bankacılık Endeksi yükselişine başladı diyebilirim. Hacim 6.52mia$ ile aylık ortalamanın üzerinde.
Tekrar ediyorum;
300$ ve üzerine Bankalar ile gideceğiz.
#EKGYO QNB ve Bank Of America’nın yarınlar yokmuşcasına satmasına rağmen çok iyi dayandı. Malı bitirdiler. Bugünden itibaren müthiş trendine devam edecektir.
#XULAS %1.58 ile endeksin gerisinde kalırken, önümüzdeki günlerde kuvvetleneceğini düşünüyorum.
Viop akşam seansı -%0.2 düşüşle kapadı. Anlık 278.4$’dayız. 280$’ın üzerinde birkaç kalıcılık sağlayabilirsek sırasıyla 300$ ve Ocak ayı ile beraber 320$’a ulaşacağımızı düşünüyorum.
Bankalarla ilgili düşüncelerimi dün paylaştım. Bugün farklı bir tarafa değineceğim;
Malum, mevcut makroekonomik politika kredi daralması/selektif kredi yoluyla enflasyonla mücadeleyi tercih ediyor. Doğru mu yanlış mı tartışmaksızın, kime yarar onu konuşalım;
Bu anlamda, finansal kiralama kuruluşlarının bankalara göre avantajı, finansman kaynağının nereye gideceğinin baştan belli olması (makina vs.) nedeniyle finansman sağlamada bankalara göre daha rahat olmaları.
Bu sebeple öncelikle #ISFIN ve #VAKFN’de ciddi potansiyel görüyorum.
Dolaşımı 270m lot olan Şirket’in %15’ini Citi almış görünüyor. Belki yabancı değildir diyeceksiniz ama tek elden toplanmış olması takasın toplu olmasını gösteriyor. Grafiğini de paylaşıyorum. Bankacılık tarafındaki kuvvetli beklenti burada da var.
Dün yine müthiş bir iştah, müthiş bir hacim vardı. Kritik seviye olan 280$’ın üzerinde, 282$’dayız. Bu seviyelerde birkaç gün kalabilirsek, yılı 300$ seviyelerinde kapatabileceğimizi düşünüyorum. Günlük hacim 143.8mia₺ ile BİST tarihinin en yüksek işlem hacmi oldu.
Başını DemirÇelik, BeyazEşya, Madencilik ve Petrokimya’nın çektiği yükselişe #BIMAS ve diğer Perakende/Gıda şirketleri de eşlik edince günü güçlü kapattık. #XGIDA günü %2.22 yükselişle kapattı. Ulaşım ve Bankacılık’taki durgunluğu haftabaşındaki yükseliş sonrası normal buluyorum.
Fonlara olan para girişi, yatırımcı sayısı ve hacimlerdeki artış, endeks üzerinde ağırlığı olan Bankalar ve diğer Bist30 şirketlerinde kuvvetli yıl sonu bilanço beklentileri, Borsa’nın mevcut konjonktürde alternatifsiz oluşu, yükselişin ve yükselen trendin başlıca sebepleri.
Endeks yeni yıl ile beraber 300$, Mart23’de de 350$ seviyesine gidecekse ki bence gidecek, Bankacılık Endeksi ile gidecektir.
Ve tekrar ediyorum;
Bankaların reel bir özkaynak getirisi ve büyüme sunduğu dünyada defter değerinin altında işlem görmesi anlamsız.
Bugün enflasyon muhasebesi uygulanmış haliyle bile bankaların yüksek tek haneli özkaynak getirisi sunacağını açıklamalardan takip ediyoruz. Şu an tek öngörülebilir risk, olası bir faiz artışında bankaların DİBS portföyündeki değer düşüklüğü. Ancak piyasanın dikkate almadığı şu;
Faiz artışı bir taraftan da bankaların fonlama maliyetine olumlu katkı sunacak. Neden? CDS düşeceği için bankalar daha ucuza borçlanacaklar. Özetle, negatif tarafı da var pozitif tarafı var. Ben tüm riskleri fiyatlasak da 0.80 altında bir PDDD’nin anlamsız olduğu kanaatindeyim.