روزنامه دنیای اقتصاد Profile picture
Mar 15, 2023 24 tweets 9 min read
#رشتو
فیلسوف تبریز؛ نظریه‌پرداز ایران
موسی غنی‌نژاد:
1/گردش روزگار چنین بود که بنیان‌گذار مهم‌ترین نظریه ایرانشهری از خطه آذربایجان برخیزد. #سیدجواد_طباطبایی کاخی از اندیشه فرهنگ، تمدن و ملیت ایران بنا نهاد که مانند کاخ بلند فردوسی، از باد و باران گزندی به آن نخواهد رسید. 2/طباطبایی با تکیه بر استعداد ذاتی، حافظه شگفت‌‌‌‌انگیز و سختکوشی بی‌مانندش به‌تنهایی باری را در عرصه پژوهش بر دوش کشید که در شرایط عادی نیازمند کمک ده‌‌‌‌ها دستیار کارآزموده است. دستاورد پژوهشی بی‌‌‌‌نظیرش البته به ایرانشهری و مفهوم «جدید در قدیم امر ملی در ایران» مربوط می‌شود.
Dec 3, 2022 20 tweets 9 min read
#رشتو
حمیدرضا جلایی‌پور:
1/در سال‌های منتهی به #انقلاب اسلامی هم شاه اقداماتی انجام داد. اما آن زمان برای اصلاحات دیر شده بود. #شاه باید همین اقدامات را در اوایل دهه ۵۰ انجام می‌داد و نه در سال ۵۷. #مهسا_امینی #Iran 2/گفته می‌شود که ۷۰ درصد مردم از عملکرد حکومت ناراضی هستند، اما به آلترناتیوها هم امیدی ندارند. به همین دلیل، می‌فهمیم که ایران، هنوز وارد وضعیت انقلاب نشده است. البته این به این معنا نیست که این وضعیت در آینده نیز رخ نخواهد داد.
Nov 5, 2022 16 tweets 5 min read
1/اقتصاددانان ایرانی از تکرار مکررات به ستوه آمده‌‌‌اند و گوش شنوایی برای هشدارهایشان وجود ندارد. از دهه ۶۰ که سیاست کنترل قیمت‌ها با شلاق زدن متخلفان در جریان بود، هیچ‌‌‌یک از نتایج موردنظر آن برآورده نشده اما این سیاست ناکارآمد همچنان تا امروز تداوم یافته و به قوت خود باقی است. 2/عبده تبریزی: زمانی که آمارهای رسمی از قرار گرفتن ۳۰‌درصد جمعیت #ایران زیر خط فقر حکایت دارد و برای یک ‌دهه شاهد رشد اقتصادی صفر بوده‌‌‌ایم، فشار عظیمی روی دوش مردم قرار گرفته است.تقریبا برای تمام کرسی‌‌‌های مدیریتی اقتصاد افراد بهتری وجود دارند که به دلایل مختلفی سر کار نیستند.
Jul 25, 2021 4 tweets 2 min read
#رشتو
1/زخم‌های مختلف سر باز کرده‌اند و کار حکمرانی محدود به امدادرسانی شده. درحالیکه ریشه‌های اصلی مشکل، هرروز فعال‌تر می‌شوند و بحران‌ها یکی بعد از دیگری می‌رسند. مشکلات معمولا در مرحله اول ماهیت اقتصادی دارند و علائمی هم که ظاهر می‌شوند اقتصادی هستند.
donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D… 2/مثلا نظام کارشناسی تشخیص می‌دهد که مصرف منابع ازمقداری که وارد سفره‌های زیرمینی می‌شود بیشتر است.هشدار می‌دهد و راه‌حل ارائه می‌کند.توجه نمی‌شود و ازین مرحله عبور می‌کنیم و وارد مرحله اجتماعی می‌شویم. مردم مهاجرت می‌کنند، اعتیاد وجرم وجنایت زیاد می‌شود. باز هم اتفاقی نمی‌افتد.