Jag kommer inte att förlåta att ni inte gjorde motstånd utan lämnade fältet fritt. @vansterpartiet @socialdemokrat @miljopartiet @Centerpartiet @liberalerna
Anledningen till att jag inte tog med varken @nya_moderaterna eller @kdriks kan var och en förstå. De är aktiva men har valt att hoppa på SDs propagandatåg, inte ta avstånd som hade varit det enda anständiga.
Nu finns det ett antal frivilliga initiativ som utan resurser och på frivillig basis försöker jobba mot hatet och för demokratin ex #jagärhär och #RöstaMerMänskligt. En mängd enskilda som kämpar på finns också - som jag själv.
Men vi försakar familj och jobb, vi är trötta, utarbetade!
Inte ens i valets slutspurt mobiliserar ni ordentligt på nätet. En slagkraftig hashtag räcker inte, det krävs mycket mer! (Ja, jag tänker på #minkroppmittval nu)
Ni lämnar oss som gör motstånd åt vargarna. Vi kan inte röra oss på sociala medier under eget namn, då hängs vi ut hos de stora hatpredikanterna som Janoush och på SDs hatbloggar som Samhällsnytt. Adresser läggs ut, familjeförhållanden redovisas och arbetsgivare kontaktas.
Vi som är anonyma blir utsatta för diverse hatdrev, vi blir kallade allt från batikhäxor till vidrigheter som inte kan upprepas. Vi får blodiga foton skickade till oss på misshandlade kvinnor och nu även aborterade foster . Våra konton stängs ner genom organiserade anmälningar.
Det är inte synd om oss, vi kan stänga ner våra anonyma aktivistkonton och fortsätta med livet. Värre är det för journalister inom PS och på våra stora tidningar. Många får utstå enorma mängder hat och hot, som även riktas mot familjen. Ett verkligt hot mot demokratin.
Hur förändrar vi det här?
Efter det förväntade kaoset som följer på valet måste de anständiga partierna samlas och hitta lösningar. Ta hjälp av all expertis ni kan finna.

Den här skenande farkosten med full med lögner, hat och hot måste hejdas. Demokratin är hotad på allvar.
Motkraften behöver vara partipolitiskt obunden, ha god finansiering och vara mycket välorganiserat. Enträget mala ner hatet.
Vi behöver tänka nya tankar, hitta nya lösningar.
Vi behöver jobba tillsammans - partier och organisationer, medierna och medborgarna.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Maria - Estetisk Svensk 🇸🇪 🇺🇳 📎
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!