Profile picture
H for hakim @kymforlife
, 94 tweets, 8 min read Read on Twitter
Korang tahu pasal dark web?

This is #budakpsiko part 5/last

Cerita kali ni akan ada kena mengena dengan dark web..

Tolong Rt biar ramai ramai rapatkan saf untuk layan cerita ni,supaya takde makhluk lain yang menyelit😅

Ini adalah thread
Internet memiliki lapisan yang berbeza, dan kita hanya mengakses lapisan pertama yang disebut Surface Web.
Surface Web hanya 4% dari informasi di internet.maksudnya ada lagi 96% informasi dari internet yang kita belum akses
96% informasi ni ada dalam deep web,dark web
Internet yang kita gunakan setiap hari untuk browsing secara umum yang boleh diakses menggunakan browser web seperti Google Chrome, Firefox, dll. Dan browser web ini hanya boleh mengakses surface web sahaja
Dark Web adalah bahagian dari Deep Web, atau boleh di katakan bahagian Deep Web yang lebih dalam , dan untuk mengaksesnya korang kena guna browser special, namanya browser TOR (The Onion Router).
Dalam dark web ada banyak aktiviti jenayah,rahsia rahsia yang kita tak tahu...jadi berhati hati lah ketika melayari internet..
Okye itu sahaja info tentang dark web.. #budakpsiko part 5 mari kita mulakan .
Lepas seminggu kes gunung tu..kawan aku ni pun menjalani kehidupan nya kat universiti seperti biasa...
Lepas apa yang dah jadi..dia pun malas fikir sangat..means kehidupan dia bukan nak fikir pasal budak psiko tu je..
Nak diikutkan cerita..satu malam ni..kawan aku dapat esaimen yang due date nya agak singkat..jadi dia kena siapkan esaimen tu secepat mungkin ..
Tapi masalah pulak jadi..laptop kawan aku ni rosak masuk virus time tu..malang betul nasib
Nak pinjam roommate dia..roommate dia plak takde laptop..kawan aku ni pun pegi pinjam laptop jiran bilik sebelah
Dia pun buat esaimen guna laptop tu..
Masa tengah buat esaimen tetibe mak dia call ...dia pun otp jap ngan mak dia..
Masa tgh otp ttibe mak dia off call..dia pun pelik..just continued buat esaimen
Tetibe dapat mesej dari mak dia.."mak dengar ada suara orang nangis dalam bilik kau..siapa tu"
Kawan aku terus tgk sekeliling..xde bunyi apa pun...dia pun tak thu nak balas apa kat mak dia .dia just sambung wat esaimen
Tiba tiba kat screen laptop tu kluar satu notification "you got a new email,click here"
Kawan aku ni yang tgh buat esaimen terus tertekan kat "click here" tu..dia pun cuba nak tekan backspace nak patah balik ..sebab dia xsengaje tertekan
Tetibe screen jadi gelap
Slow slow screen jadi terang..ada macam sticker "live" kat atas tepi kanan
Nampak mcm video live.dalam bilik yang gelap
Slow slow bilik yang gelap tu jadi terang sdikit demi sdikit
Bila dah sedikit terang..dalam video tu ada sorang perempuan rambut panjang baju putih tergantung dengan tali jerut leher kat kipas berpusing pusing..darah banyak menitis nitis jatuh
Kawan aku pun terkejut dengan apa yang dia tengok terus tutup laptop..
Masa Baring atas katil..dia xbole tido..dia terfikir video apa tu ...tapi kerana penat ..dia pun tertido
Bangun je tido ..dia terkejut sebab laptop tu dah takde kat atas meja..dah ada kat bawah tepi katil..macam kene campak
Dia pun cuba on laptop tu..selamat bole on lagi..
Dia pun mandi and pegi kelas
Roommate dia satu kelas ngan dia..masa kat kelas tetibe roommate dia bukak citer
"Weyh malam tadi aku ada dengar suara orang nangis dekat ngan katil kau"
Kawan aku ni terkejut dan cakap "eh ye ke?siyes la wey"
Lepas tu roommate dia ckp "siyes..aku pun pegi la dekat ngan katil kau..rupanya bnyi tu datang dari laptop "
Kawan aku muka dah mcm merah padam
Then roommate dia ckp lagi" aku bru nk pegang laptop tu,ttibe nangis tu berhenti,then ttibe suara nangis tu ckp "do you hear me"....
Then roommate dia citer dia trus tertolak laptop tu..and laptop terjatuh dari meja..and dia pun trus pegi atas katil and tido
Roommate dia tak berani nak crita masa kat bilik...ni membuat kan kawan aku berada dalam keadaan runsing..dah esaimen tak siap lagi
Kawan aku balik bilik dia...dia pun trus buat esaimen dia,nak siap kan cepat cepat and nak pulangkan laptop tu
Tepat pkul 11 malam kawan aku ni masih dihadapan laptop menyiapkan esaimen..
Tetibe perkara macam semalam terjadi lagi .keluar notification mcm smalam tapi dia tak tekan click here tu
Tapi tetap jadi mcm smalam screen trus gelap
Dia nak tutup trus laptop tu tapi tak boleh sebab dia terlupa nak save esaimen yang dia dah buat...so dia terpaksa tunggu sampai boleh pangkah apa apa yang nak kluar dari screen..untuk save esaimen yang dia dah buat
Jadi mcm smalam..
Screen yang gelap tetibe slow slow jadi cerah..
And ada sticker "live" ...and itu adalah video live..video live tu slow slow jadi terang dan jelas..and kawan aku terkejut...
Sebab video live tu..video dalam bilik dia ...and ada dia dalam video tu
Dalam terkejut tu slamat trkeluar button pangkah
Dia pangkah video tu..then trus save esaimen dia..letak esaimen dalam pendrive
Then cepat cepat nak pulang laptop tu ke jiran bilik sbelah dia
And kawan aku ni trus marah jiran bilik sebelah dia sambil ckap "weyh kau buat apa kat laptop kau,sampai boleh ada benda bukan bukan ???!"
Jiran dia buat muka hairan " eh tu bukan laptop aku,tu pun laptop aku pinjam sebenarnya"
Kawan aku trus tnye "laptop sape?"
Jiran dia ckp "laptop roommate lama kau la" .. .......
Wadehel..Rupanya laptop budak psiko tu. Kawan aku punya nak lari dari budak psiko tu..tapi semakin cuba lari..semakin dekat dia ngan budak psiko tu
Kawan aku trus pergi cari bilik budak psiko tu..sampai je bilik budak psiko tu,bilik dia dah gelap..ketuk ketuk takde sape yang kluar
Tiba tiba ada orang yang lalu situ nampak kawan aku ketuk tanya"cari sape?"
Kawan aku pun ckap "mana budak dalam bilik ni ye"sambil tunjuk gambar budak psiko yang ada terlekat depan pintu bilik budak psiko tu
Orang yang lalu tu cakap "oh dia ni ke,dia budak kelas aku,dia dah seminggu dah berhenti"
Kawan aku terkejut then tanya"roommate dia mana?"
Then orang tu cakap"roommate dia dah lama tukar bilik sebab tak tahan dengan budak tu"..
Kawan aku pun balik bilik dia..sambil banyak beribu soalan dalam kepala dia..tapi dalam masa yang sama ,dia rasa happy jugak sebab budak psiko tu dah berhenti..cuma laptop budak psiko tu masih ada dengan dia
Kawan aku just tinggal laptop tu dalam almari dia
2 bulan pun berlalu ,tetiba satu hari kawan aku ni dikejutkan dengan satu ketukan di pintu biliknya
Apabila pintu dibuka..terkejut kawan aku ada beberapa orang polis datang memohon memberi kerjasama untuk memeriksa bilik
Ada polis membuka almari..dan kelihatan beliau mengambil laptop dan pergi ke arah kawan ku dan bertanya "bole saya tahu dari mana kamu dapat laptop ni?"
Kawan aku pun cakap" saya pinjam kawan saya cuma dia dah berhenti dari kolej ni,jadi saya simpan je dulu,knp ye tuan?"
Polis tu pun cakap"oo okay kamu ikut kami ke balai untuk beri keterangan"..kawan aku pun terkejut
Kawan aku pun tanya kenapa kena pegi ke balai then polis tu cakap"laptop ni ada menjalankan transaksi penjualan senjata dan dadah lebih kurang 3 bulan yang lepas"
Then kawan aku yang masih terkejut tu pun di bawa ke balai untuk memberi keterangan
Selepas habis kawan aku memberi keterangan di balai polis ..maka terungkai la semua persoalan yang selama ni terpendam di benak kepala dia
Mengikut maklumat yang dia tahu..budak psiko tu adalah seorang penjenayah yang berprofil tinggi..
Dulu dia seorang pelajar yang sangat bijak di sekolah ,memang top student..aktif dalam sukan ..bercita cita tinggi
Tapi semuanya berubah apa bila nenek nya meninggal..dan dari situ bermula detik hitam
Nenek dia mempunyai saka,saka itu akan pergi kepada waris yang paling nenek tu sayang..dan malangnya dia adalah orangnya
Sejak itu saka tu selalu ganggu dia..dan dia menolak untuk menerima saka tu . dia sering dirasuk sehingga tiada seorang pun ingin berkawan dengan dia
Setiap hari dan malam ..saka tu akan datang ganggu dia dan akhirnya dia mengalami masalah mental yang teruk dan menyebabkan dia berubah menjadi budak psiko
Setiap hari dan malam ..saka tu akan datang ganggu dia dan akhirnya dia mengalami masalah mental yang teruk dan menyebabkan dia berubah menjadi budak psiko
Persoalannya Jadi selama ni yang ganggu kawan aku tu adakah budak psiko dan saka budak psiko tu ke? Sebab tu dia boleh ada kat dua tempat berbeza dalam satu masa 🤔
Maybe ye dan maybe bukan...sebab
Sebab sebenarnya budak psiko tu ada kembar...kembar dia tak macam budak psiko tu..
Kembar budak psiko tu budak nakal dan dari awal lagi dah memang berhenti sekolah dan dah jual dadah ,join gangster bagai
Bila kembar budak psiko tu dapat tahu yang budak psiko tu dah ada masalah mental ,dia guna kan budak psiko tu untuk tujuan jenayah..
Walaupun budak psiko tu dah ada masalah mental tapi dia masih bijak
Dan mereka berdua melakukan banyak jenayah besar bersama sehingga la terpaksa mencuri indentiti orang lain untuk melarikan diri dari polis
Mereka berdua sudah berumur 30 an tapi menyamar menjadi seorang pelajar kolej berbulan bulan tak kantoi
Bila mereka tahu aktiviti jenayah diorang dah nak terbongkar ,diorang sempat melarikan diri..
Kisah ni dah bertahun berlalu..dan diorang masih bebas disana..maybe masih menyamar..
Kadang kadang budak psiko tu masih call kawan aku..tak cakap apa..just nangis je dalam talian
Tapi nombor yang budak psiko tu pakai tak dapat detect..memang seorang penjenayah yang cekap..
Apakah mesej di sebalik tangisan budak psiko tu?
Hahah entah la.. Okye tamat😊
Terima kasih sebab layan cerita ni dari part 1 sampai la part last ni...thank you so much..i cant write without a reader.. harap korang boleh komen skit pasal citer ni..best ke?
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to H for hakim
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!