My Authors
Read all threads
KETJU

Koulut sulkeutuvat koko maassa.
#koronavirus

Etenkään pienten koululaisten kanssa etäopetus ei ole läpihuutojuttu. Rohkaisen kaikkia kasvattajia ottamaan aktiivisen otteen siinä, että lapset eivät jää vain tuijottamaan puhelinta – kotona on paljon mahdollisuuksia oppia!
Tässä vinkkejä sisältöihin, joita pikkukoululaisten (ja isompienkin) kanssa voi kuluttaa sisätiloissa, jos ulkomaailmassa liikkumista pitää välttää. Kaikki sisällöt ovat ilmaisia.
Avaruuskansiot. Kymmenminuuttisia pätkiä avaruudesta.

areena.yle.fi/1-2691618
Avara luonto. Vajaan tunnin luontodokkareita suomeksi puhuttuna.

areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30…
Ajattelen siis olen. Vartin filosofiapätkiä, joissa koululaiset miettivät elämän tarkoitusta ja muita olennaisia kysymyksiä.

areena.yle.fi/1-3713703
Kosmos – maailmankaikkeus viidessä minuutissa. Erinomaisen hyvin toteutettuja pätkiä, joista aikuisellakin menee aivot solmuun.

areena.yle.fi/1-4266968
Olipa kerran elämä. Klassikkosarja ihmiskehon ihmeistä. Löytyy sekä Netflixistä että YouTubesta. YouTubesta löytyy myös Olipa kerran keksijät ja Olipa kerran löytöretket.

youtube.com/playlist?list=…
Hesarin Lasten uutiset. Lapsille suunnatut viikottaiset uutislähetykset, joihin on koostettu ajankohtaiset tapahtumat helposti ymmärrettävässä muodossa.

hs.fi/lastenuutiset/
Hesarin Lasten tiedekysymykset. Parhaita kysymyksiä ja uskomattomia vastauksia.

hs.fi/sivu/lasten-ti…
Ylen äänikirjat. Täältä löytyy esimerkiksi useampi Tove Janssonin Muumi-kirja, Heinähattu ja Vilttitossu-kirjoja ja Risto Räppääjiä. Kieliä voi treenata kuuntelemalla vaikka Muumit ruotsiksi Janssonin itsensä lukemana.

areena.yle.fi/audio/ohjelmat…
Elixia pitää livetunteja netissä ilmaiseksi. Kaikki treenit voi tehdä ilman välineitä. Osa tunneista englanniksi mutta hyvin pysyy mukana seuraamalla treeniä kuvankin kautta. Koko perheelle yhteiset treenit? YouTube myös täynnä erilaisia treenivideoita.

elixia.fi/train-live-wit…
Lapset kannattaa ottaa mukaan myös ruoanlaittoon. Tiedän, helpommalla pääsee jos tekee itse, mutta silti. Taitoja tulevaisuuden elämään kannattaa aina kartuttaa, ja voipi olla että teillä on koronan jäljiltä leipuri taloudessa!
Ja lukekaa hyvät ihmiset yhdessä! Lapsille voi lukea muutakin kuin lastenkirjoja, se on jopa suositeltavaa. Meillä on ollut nyt kovassa huudossa Italo Calvino, etenkin Näkymättömät kaupungit on hurmaava teos. Lukekaa ääneen toisillenne ja keskustelkaa lukemastanne.
Bonus: Jos teillä on äänikirjojen suoratoistopalveluita, kuunnelkaa kirjoja sieltä. Kirjailijat saavat rahaa myös äänikirjojen kuunteluista näissä palveluissa, esimerkiksi kirjani Lihan loppu löytyy kaikista äänikirjapalveluista ja sopii ainakin jo yläkoululaisille.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Suvi Auvinen

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!