۶/١ از ابتدای دهه ٩٠ نرخ جرم و جنایت در آمریکا کاهش پیدا کرد.از دید لیبرال‌ها رشد اقتصادی دلیل این روند بود، و محافظه‌کاران آن را به بودجه و تجهیز بهتر نیروی پلیس و طولانی‌تر شدن دوران زندان نسبت می‌دادند. مطالعه‌ای که به بررسی بافت جمعیتی و قوانین سقط جنین تک تک ایالت‌ها پرداخت،
۶/٢ نشان داد که در ایالت‌هایی که قوانین سقط جنین آسان شد، دو دهه بعد نرخ جرم توسط جوانان کاهش پیدا کرد. به عبارتی داشتن مادری که اگر می‌توانست این مسوولیت را نمی‌پذیرفت، عامل موثری در پیش‌بینی احتمال کودک در ارتکاب به جرم در آینده بود.
۶/٣ در سال ١٩٨٠ دیکتاتور کمونیست رومانی نیکلاس کاسچکو پیشگیری از بارداری و سقط جنین را برای هر زنی که کمتر از ۵ فرزند داشت ممنوع کرد. خیلی زود موسسات بهزیستی با هزاران کودک خردسال که توسط پدر مادر خود رها شده بودند پر شد.
۴/۶ این کودکان از مراقبت و تغذیه کافی بی‌‌بهره بودند و گاهی در شرایط رقت‌‌باری زندگی می‌کردند. تعداد این کودکان بالغ بر نیم میلیون نفر تخمین زده می‌شود. در سال ١٩٨٩ نیکلا و همسرش محاکمه و اعدام شدند و حکومت او بعد از دو دهه پایان یافت. داستان این کودکان همه جا پخش شد.
۵/۶ خانواده‌هایی از دیگر کشورهای غربی بخشی از آنها را به فرزندخواندگی پذیرفتند، تعدادی به خانواده خود برگشتند، و تعدادی نیز تحت حمایت باقی ماندند. بررسی این کودکان نشان داد که IQ و توانایی ذهنی و اجتماعی ضعیف‌تری داشتند.
۶/۶ مشکلات روانی شامل افسردگی، رفتارهای شبیه به اوتیسم، و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران می‌شد. همچنین اندازه فیزیکی مغزشان کوچک‌تر بود، به جز آمیگدالا که بزرگتر از اندازه فرد عادی بود.

نقل از کتاب Behave

ادامه 👇

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with جارِد دایموند

جارِد دایموند Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @JaredDiam

30 Oct
نگاهی به الگوها و تاریخ سیاست خارجی آمریکا
به ویژه دوران اوباما و ترامپ

1/38 ابتدا باید از بنیانگذاران این کشور شروع کرد که سنگ بنای قانون اساسی و هنجارهای سیاسی این کشور را پایه‌‌گذاری کردند. جورج واشنگتن اولین ر.ج. آمریکا و قهرمان جنگ‌های استقلال بود. Image
2/38 وی در پایان دوران خود توصیه کرد که جانشین‌های او از دخالت در امور دیگر کشورها و حتی روابط گسترده با آنها خودداری کنند. توماس جفرسون یکی دیگر از بنیانگذاران و سومین ر.ج. آمریکا، این کشور را شهری پر زرق و برق بر بلندی تصور می‌کرد که تمام نگاه‌ها می‌بایست فقط به او باشد.
3/38 نگرش کلی او نگاه به درون بود و اوباما به ویژه در دوره دوم نمونه این نگرش است. جفرسون همچنین معتقد به دولت کوچک و حق رای تمام اقشار جامعه آمریکا بود. او و همفکرانش به گروه دموکراتیک ریپابلیکن معروف بودند.
Read 38 tweets
20 Oct
چین تهدیدی برای محیط زیست

۶/١ برای حفظ رشد توسعه و ادامه رقابت تجاری، حاکمان چین آگاهند که باید رشد سریع اقتصادی را به هر شکلی حفظ کنند، راهبردی که آلودگی شدید هوا و محیط زیست را در پی دارد. عواقب ادامه همین روند تا ٣دهه دیگر بسیار نگران کننده است.
۶/٢ از دهه ٨٠ چین ده‌‌ها هزار پالایشگاه و کارخانه‌های صنعتی و شیمیایی را در امتداد رودخانه‌‌های این کشور احداث کرده. در نتیجه ۴٠٪ رودخانه‌های این کشور به شدت آلوده هستند. حتی در ٢٠٪ آنها آب به اندازه‌ای آلوده است که حتی نمی‌توان به آن دست زد.۶٠٪ آبهای زیرزمینی
۶/٣ این کشور نیز قابل آشامیدن نیستند. تخمین زده می‌شود آلاینده‌هایی که به رودها سرازیر می‌شود سالانه موجب مرگ ۶٠هزار نفر می‌شود. به دلیل سانسور اخبار، بسیاری از چینی‌ها اطلاع ندارند آبی که می‌نوشند مضر است. همسایه‌های چین هم‌اکنون نیز تبعات تخریب محیط زیست را تجربه می‌کنند.
Read 6 tweets
17 Oct
۴/١ اخلاقیات و هنجارها برای آدمی به چارچوب/context و شرایط بستگی دارد، و یکی از نمودهای آن سنجش رفتار خود و دیگران است. بسیاری از اعمال غیراخلاقی توسط آدمهای معمولی صورت می‌گیرد، با این توجیه که درست است که فلان کار اشتباه است اما دلیلی برای توجیه وجود دارد.
۴/٢ ما در تحلیل خطاهای اخلاقی خود و دیگران از بخش‌های متفاوتی از مغز استفاده می‌کنیم و در نتیجه قضاوت‌های متفاوتی داریم و خود را راحت‌تر تبرئه می‌کنیم. اولین دلیل اینکه این نگرش باعث آسایش روان ما است. دوم اینکه در قضاوت خود و دیگران با احساسات متفاوتی درگیر هستیم.
۴/٣ سنجش خطای دیگران موجب عصبانیت و سنجش خطای خود ما باعث شرمندگی و احساس گناه است. نکته اساسی دیگر این که قضاوت خودمان را با آگاهی از نیت درونی انجام می‌دهیم در نتیجه ابزارهای بهتری برای تبرئه و تخفیف خطا داریم، در حالیکه قضاوت دیگران تنها با سنجش ظاهر عمل صورت می‌گیرد.
Read 4 tweets
16 Oct
١/٨ چند نکته از انتخابات ٢٠٢٠

بعد از مدت‌ها که اختلاف دو رقیب کمابیش ثابت بود، طی چند هفته گذشته متوسط نظرسنجی‌ها ٢-٣٪ به نفع بایدن تغییر کردند. عامل آن نیز مناظره و ابتلای ترامپ به بیماری است. در سطح ملی اختلاف به بیش از ١٠٪ رسیده که طی ٨٠سال گذشته بی‌سابقه بوده.
٢/٨ البته مثل همیشه نظرسنجی‌ها برای چند روز پیش رو معتبر است. در ایالت‌‌های کلیدی نیز فاصله بیشتر شده. عکس زیر آمار ایالتهای کلیدی به همراه عملکرد ۴سال قبلشان دیده می‌شود. با توجه به ماهیت اتفاقات ١سال اخیر و تمرکز رسانه‌ها، این انتخابات به رفراندومی برای شخص ترامپ تبدیل شده.
٣/٨ ده مورد مهم در تصمیم رای‌دهندگان این موارد هستند: پندمیک، شرایط اقتصادی، و اوضاع اجتماعی. تیم ترامپ بار دیگر به موضوع ایمیل‌ها رو آورده که ۴سال قبل خوب نتیجه داد. اما این‌بار بعید است از ایمیل‌های احتمالی آبی برای ترامپ گرم شود.
Read 8 tweets
14 Oct
۶/١ در جوخه‌‌های اعدام به صورت سنتی به جای اینکه چند گلوله از یک تفنگ شلیک شود، چند گلوله هم‌زمان شلیک می‌‌شوند. در نتیجه مسوولیت اعدام بین چند نفر تقسیم میشد. گاهی نیز یکی از گلوله‌ها مشقی بود. در نتیجه فرد شلیک کننده که قبلا خود را بخش کوچکی از مرگ یک انسان دیگر می‌دید،
۶/٢ در این حالت احتمال می‌داد که اصلا نقشی در کشتن مقتول نداشته. سیستم تزریق سم برای کشتن فرد محکوم به اعدام در زندان از دو سرنگ، دو سیستم انتقال مجزا، و دو دکمه که همزمان باید فشرده شود، تشکیل شده. در یک فرایند تصادفی، محتویات یک سرنگ به محکوم تزریق شده و دیگری خالی می‌شود.
۶/٣ رکورد آن نیز ثبت نمی‌شود. عاملان اعدام می‌توانند احتمال دهند که نقشی نداشتند.

این نوشته 👇به دیگر روش‌هایی که فردی عادی می‌تواند دست به جنایت بزند پرداخته. البته رابرت ساپولسکس نویسنده کتاب behave کلیت آزمایش زیمباردو، یا همان آزمایش معروف دانشگاه استنفرد، را زیر سوال برده
Read 6 tweets
12 Oct
١/٧ در کتاب The Hundred Year Marathon نویسنده چند مورد را به عنوان اشتباه بزرگ راهبردی دستگاههای اطلاعاتی آمریکا نام می‌برد: ١. ممکن نداستن دخالت چین در جنگ کره. ٢. غیرممکن دانستن حضور نظامی شوروی در کوبا به ویژه در سطح موشک‌های دوربرد. ٣. شهادت رابرت بویی تحلیل‌گر Image
٢/٧ ارشد CIA در سال ١٩٧٩ در کنگره بر اینکه شاه حتما در قدرت می‌ماند و خمینی هیچ شانسی ندارد. ۴. ارزیابی نیت چین در ابتدای گشایش روابط با این کشور که کتاب به تفصیل به آن پرداخته. تصور حاکم در واشنگتن این بود که مسیر چین به تدریج به سمت دموکراسی و لیبرالیسم است،
٣/٧ در نهایت چیزی شبیه به مدل آمریکایی. اما هشدارها و نشانه‌های مخالف نادیده گرفته می‌شد. به ویژه بعد از سرکوب دانشجویان در تیان‌‌آن‌‌من و برکناری و حصر خانگی بسیاری از میانه‌روها در بالای هرم قدرت، واشنگتن و شخص بوش پدر آن را تنها یک انحراف کوچک و موقتی از مسیر اصلی می‌دانستند. Image
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!