Steeds meer mensen worden voor de tweede keer ziek door corona - nos.nl/l/2355531
1. Natuurlijke immuniteit is allerminst inferieur aan vaccinimmuniteit.
Als men verwacht dat 2e infectie bij de meeste mensen erger zou verlopen, dan zou je juist met vaccins (die maar gedeeltelijk effectief zijn), moeten oppassen. Maar daar hoor je in het artikel niets over.
2. Waarschijnlijk zijn er al heel veel mensen voor een 2e keer in aanraking gekomen met het virus.
En immuniteit tav coronavirussen is voor virologen op zich niets nieuws.
Christian Drosten spreekt zelfs van "typical sloppy coronavirus immunity" bij SARS-CoV-2.
Hij zegt:
- Herinfectie in 1-5% vd cases
- Tweede infectie is een milde infectie
- Geen pneumonie (longontsteking) type, maar bovenste luchtweginfectie.
Hij zegt dat het eerder uitzonderlijk is dat iemand er een 2e keer (veel) zieker van wordt. Bijv. bij verzwakte afweer.
Bron Christian Drosten. Is sowieso een interessant gesprek.
>> We gaan nog even verder na de bron.
3. Vervolgens gaan ze een vergelijking maken met de knokkelkoorts (dengue) en de rol van 'antibody mediated enhancement' waardoor een 2e infectie erger zou verlopen.
Nogmaals, als dit een probleem is, moet je juist met de vaccins erg oppassen!
Dit stuk weglaten, maar mensen
wel bang maken voor een herinfectie, komt op mij nogal vreemd over.
En inderdaad is dit een onderwerp waar men bij de vaccin trials rekening mee moet houden. Wel zo eerlijk om dat erbij te melden.
"Feltkamp en De Jong gaan ervan uit dat de veruit meeste mensen die corona gehad hebben in ieder geval tot volgend jaar beschermd zijn. "In de overgrote meerderheid van de gevallen zal dat zo zijn", zegt De Jong. >>
"Dat is wat we zien bij andere luchtwegvirussen, en ik heb geen reden om hier nu, na deze incidenten, aan te twijfelen voor dit nieuwe coronavirus. Deze drie gevallen zijn denk ik enkel uitzonderingen die de regel bevestigen." >>
"Zolang we nu niet met herbesmettingen om de oren geslagen worden, is er niet veel aan de hand, zegt De Jong. "Er zijn meer dan 23 miljoen infecties wereldwijd vastgesteld en nu slechts drie bewezen herinfecties. Je moet het in dat licht zien; het gaat om incidentele gevallen.""
"Bij de man in Hongkong waren de verschijnselen de tweede keer minder hevig. Ook dat is in lijn met vergelijkbare virussen. Bij luchtweginfecties bouw je normaal gesproken afweer op, zegt Feltkamp. Het virus wordt herkend door het lichaam.">>
"Bij herinfectie is er een geheugenrespons. De ernst van de nieuwe infectie zal daardoor minder zijn dan de eerste keer."
Interessant. In Duitsland worden criteria om getest te worden strenger.
"De RKI reageert op deze manier op het feit dat luchtwegaandoeningen veel voorkomen in het koude seizoen en niet langer als enig testcriterium mogen dienen."
"Omdat verkoudheid echter ook de uiting kan zijn van een Sars-CoV-2-infectie, moeten mensen die niet aan alle criteria voor een test voldoen, zich alsnog - indien mogelijk - gedurende vijf dagen thuis isoleren tot ten minste 48 uur geen symptomen meer zijn opgetreden."
Altijd besmettelijk bij positieve coronatest? Dat wordt nu onderzocht - nos.nl/l/2347589
Onderzoek Oxford:
"A binary Yes / No approach to the interpretation RT-PCR unvalidated against viral culture will result in false positives with possible segregation of large numbers of people who are no longer infectious and hence not a threat to public health."
"The duration of RNA shedding detected by PCR was far longer compared to detection of live culture. Six out of eight studies reported RNA shedding for longer than 14 days. Yet, infectivity declines after day 8 even among cases with ongoing high viral loads."
"Mensen bij wie een heel kleine hoeveelheid virus wordt teruggevonden, krijgen niet meer de uitslag ‘positief’, waar ze die tot drie weken geleden nog wel zouden hebben gehad."
"Bij een kwart van de positieve uitslagen (400 van de 60.000 testen) waren meer dan 35 cycli nodig. Het UMC spreekt dan van een ‘zwak-positieve’ uitkomst."
Dat is die 0,67% fout-positieven waar Bonten het eerder over had.
"Wanneer is het virus nog levensvatbaar? Tot dusver is het onderzoekers niet gelukt levend virus te kweken uit slijm waarin het virus pas na 29 keer kopiëren te zien was." >>
"Bij de proefpersoon in kwestie is myelitis transversa geconstateerd. Dat is een zeldzame ontsteking van het ruggenmerg die bij complicaties kan resulteren in een volledige verlamming."
"De ontsteking is het gevolg van een virusinfectie, maar kan in zeer uitzonderlijke gevallen ook een bijwerking van een vaccin zijn. Zo zijn gevallen bekend van patiënten die de ontsteking kregen nadat ze een Hepatitis A-vaccin kregen toegediend."
"AstraZeneca wil niet bevestigen dat het om myelitis transversa gaat. Ook is vooralsnog niet duidelijk of er überhaupt een verband bestaat met het coronavaccin."