Ahir es va produir un petit enrenou amb les denúncies que va fer un exmembre de la Junta de Súmate, fins l'extrem que va intervenir la seva actual presidenta. Em sento en l'obligació moral d'aclarir conceptes essencials i de justícia. (ENFILLAL).
Una cosa és un projecte noble amb gent de bona fe dedicada en cos i ànima a fer apostolat per la independència i una altra són els interessos espuris d'un partit que va aconseguir desviar aquests esforços cap el seu sarró. Alguns vam intentar evitar-ho però ja era massa tard.
No sóc sospitós; mai havia trepitjat la seu de cap partit. Com molts coneixeu, la meva vida professional ha estat vinculada a una empresa amb seu a Madrid on vaig tastar la catalanofòbia d'un règim que segueix sense desprendre’s del seu cordó umbilical amb el franquisme.
Un cop jubilat vaig decidir que Súmate era la trinxera més eficaç per fer quelcom per al meu País. Disposava d'arguments econòmics i d'un convenciment: La independència és condició necessària, malgrat que insuficient per a que Catalunya pugui sobreviure econòmica i culturalment.
A Sùmate hi havia independentistes de tots els partits -alguns extraparlamentaris-, però el 80% del personal érem gent sense adscripció política. És cert que ERC tenia influència sobre el president Eduardo Reyes, encara que constantment s'apartava del guió que li marcaven.
Els objectius als quals obligaven els estatuts estaven clars: Entitat APARTIDISTA per fer proselitisme especialment entre catalans castellanoparlants perquè s'integressin en un projecte d'autodefensa d'un País del qual eren part tant o més afectada.
Tot d'una la gent d'Esquerra va rebre una consigna: no calia incidir massa en els avantatges de la independència, sinó que el nou objectiu era abraçar els costums dels unionistes per defecte i mimetitzar-se amb els seus usos i costums perquè votessin el partit de Junqueras.
Havia arribat la recepta Rufián: calia enfundar-se la samarreta de la selecció espanyola, victorejar Rafa Nadal i Fdo. Alonso. Junqueras ja havia irromput en les penyes del Reial Madrid de Sant Vicenç per impulsar un partit local que el portaria a l'alcaldia a canvi de regidories
Un destacat membre de la penya madridista de Sant Vicenç va ser nomenat tresorer de Súmate. Era vigilant de nit i de sobte es passejava pel poble amb un audi com el de Messi. Va arribar a passejar membres de la Entitat i els mostrava la casa de Junqueras com si fos un santuari.
És comprensible que ahir @eloy0107 exmembre de la Junta explotés. Imagineu que el canvi copernicà d'ERC que molts heu sofert, l'haguéssiu patit asseguts a una taula de Juntes amb la gent d'ERC, penyistes del Reial Madrid i socialistes que juraven haver vist de cop la llum.
Les fal·làcies no es poden mantenir eternament. Als presidents @eduardorepi i @jm_clavero els va costar veure una jugada de cocció lenta per part d'ERC, però mai un independentista de cor pot consentir ser instrument d'una traïció al País.
M'imagino pel que ha d'estar passant l'actual presidenta @viscat2 amb un vicepresident -regidor socialista-, que va ser expulsat del PSC de Sant Celoni per presumpta prevaricació i que potser es va donar un cop al cap, ja que de sobte va veure la llum indepe i es va apuntar a ERC
En breu faré un altre enfillal per explicar perquè li pagava la quota de Súmate a Rufián i no em prengueu per Teresa de Calcuta.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Manuel Puerto i Ducet

Manuel Puerto i Ducet Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @puerto_duc

25 Sep
Crec que és el moment de fer un enfillal per alliberar-me d'un dubte que em fa pessigolles des de fa gairebé 3 anys i que ha marcat per a Catalunya tot aquest període: Perquè el vicepresident i altres consellers van refusar constituir-se en legítim govern a l'exili?
El primer que em ve al cap és que desconeixien força l'autèntica naturalesa de l'estat espanyol i això per a un polític català és una greu mancança. Feia tota la impressió que no aprofundien més enllà dels flirtejos de Junqueras amb Soraya o els de Santi Vila amb Ana Pastor.
Amb tota la modèstia del món faig palès que el 2012 vaig escriure el llibre "Oligarquía Financera i Poder Político". Tres dels empresonats el tenen perquè jo mateix els hi vaig lliurar en mà; el que no puc asegurar és que el llegissin. Potser a la presó quan ja era massa tard.
Read 8 tweets
14 Sep
No tinc el plaer de conèixer al tal @francescabad, que va pel món presumint de d’indepe des que va fer la primera comunió. S'hauria estalviat aquesta peroració a vessar de sofismes, si hagués estat com un servidor 4 anys a Súmate. (ENFILLAL).
racocatala.cat/opinio/article…
El debat per a mi és més vell que caminar a quatre grapes i es resumeix en una pregunta: Quant i fins on ha de cedir en la seva llengua i cultura Catalunya per a congraciar-se amb els castellanoparlants i aconseguir la seva complicitat en uns comicis?
A Esquerra ho tenen clar. Segons la facció liderada per Rufián i Trinitro, cal cedir-ho tot. A Súmate tenien preparades samarretes de la Selecció espanyola per a enfundar-se en cas que guanyés el mundial. Ja em veus anant a Montserrat a posar ciris, perquè eliminessin Espanya
Read 7 tweets
6 Sep
Si jo estigués al lloc del President @KRLS, faria exactament el mateix. 1er. postulat polític: “Si el teu rival a les urnes vol fer-se l’hara-kiri, no el distreguis”. (enfillal)
ara.cat/opinio/The-wal…
El vicepresident econòmic fent reverències en noces i batejos a Fainé mentre aquest lliura a Madrid les claus del símbol financer de Catalunya.
Un altre geni -alletat al Tripartit-, introduint l'islam a les aules per a recaptar el vot magrebí sense importar-li donar carnassa a l'extrema dreta. Una consellera de cultura que no sap ni contesta i una altra de Sanitat que no ha pogut gestionar pitjor una pandèmia.
Read 4 tweets
12 Aug
No sou del tot conscients que teniu davant un personatge de culte: @RogerVinton. He viscut i patit personalment bona part del que explica aquí. Sé m'havien oblidat la meitat dels detalls. Sembla que hàgim compartit les mateixes experiències, (SEGUEIX)
viaempresa.cat/empresa/aberti…
La casualitat va voler que coincidís en la carrera amb Salvador Alemany, president d'Abertis. Ens varem retrobar anys més tard quan era el CEO de SABA. També vaig estar implicat professionalment en la fusió i posterior absorció d'Urquijo-Bankunión per part del BHA.
Vaig lluitar sense resultat des de BANIF-CAT davant els meus negats caps madrilenys perquè el BHA es quedés la participació d'Acesa. Van decidir dedicar la partida a invertir a Lladró. Eren uns inútils per això Botín se'ls va cruspir.
Read 4 tweets
4 Aug
Si Junqueras fora un home qualsevol, no em molestaria a fer un enfillal sobre la seva personalitat, però a l'actual cruïlla política, podria tenir veu, vot i veto respecte a la suprema llibertat de Catalunya, i sobre aquesta qüestió, no faig concessions ni a mon pare.
Abans de apuntar-me a Súmate, mai havia posat els peus a la seu de cap partit, ni havia assistit mai a cap acte partidista. Ho vaig fer en 3 o 4 ocasions estant a l’Entitat, i va ser per a sol·licitar suport logístic a totes 3 formacions indepes representades al Parlament.
Als 9 anys ens van conèixer amb qui més tard seria el catedràtic que potser ha influït més en la carrera de l’historiador Junqueras; l'amistat del qual perdura i perdurarà en el temps. Entre d’altres coses ha estat degà de la facultat de Geografia i Història de la UB.
Read 11 tweets
1 Aug
Sento la imperiosa necessitat de fer un enfillal sobre la llengua. Sobretot perquè em digueu si considereu que estic mal fixat. Té a veure amb el castellà, el català, Súmate, el @GrupKoine, amb el meu admirat @Virgili7 i amb les “pàgines viscudes” per un servidor.
Súmate va ser un extraordinari instrument, dinamitat per espuris interessos partidistes. Els seus promotors (desconeguts gairebé per tothom), van sortir defraudats i amb el cap cot. Crec mantenir amb ells una bona relació, malgrat que tots varem equivocar-nos en algun moment.
Quan el Grup Koiné es va presentar en societat, la banda Rufián/Coque Garcia/trinitro, se'ls va llançar al coll visceralment enpastifats. Els seus encongits cervells, consideren que l'excel·lència és una amenaça per a mantenir el control sobre un teòric i heterogeni ramat.
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!