Πριν περίπου δύο χρόνια έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος του αμυντικού ρεπορτάζ Ευάγγελος Παγώτσης. Δεν τον γνώριζα προσωπικά. Τα άρθρα του όμως συνόδευσαν για χρόνια αμέτρητα τους μικρότερους ή μεγαλύτερους που η ημερομηνία κυκλοφορίας των εντύπων του αμυντικού τύπου ήταν (1)
μηνιαίο ορόσημο και προσμονή.
Εργάστηκε στην "Πτήση & Διάστημα", στο "Cockpit", στην " Στρατηγική" , στην "Ελληνική Άμυνα και Ασφάλεια" και από το 2009 ήταν ο εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία. Ταυτόχρονα εξέδωσε πλήθος μόνογραφιών.(2)
Τα άρθρα του ήταν "μαθηματικά". Δεν υπήρχαν ασταθμήτοι παράγοντες, εικασίες και αοριστολογίες. Όλα μετρήσιμα κατά το δυνατόν. Αναζητήστε τα.
Σε εποχές που η ενημέρωση άλλαζε στάθηκε απέναντι. Απέναντι στην λαίλαπα του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 2000 που καθόρισε (3)
τον χώρο και γενιές αναγνωστών.
Απέναντι στο μεταλλαγμένο και δικό του δημιούργημα
Απέναντι σε λογικές defencenet, στην δημοσ/φία του λομπινγκ, των σουκχοι, των σκατ, της Ρωσοφιλίας. Της εποχές του πρώιμου ψεκασμού και του πρώιμου λούμπεν, προοίμιο αυτών που θα ακολουθήσουν. (4)
Απέναντι στην απευθείας ανάθεση των bmp3 και των fremm τις εποχές της μονοφωνίας που τα "έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά".
Απέναντι στην λογική απαξίωσης των 214 με πλήθος αρθρογραφίας να εξηγεί τα αυτονόητα τις εποχές που ακόμα και αυτοί που ακούγοντας υποβρύχιο (5)
νόμιζαν την βανίλια υποβρύχιο ήξεραν ότι "γέρνουν".
Απέναντι στους ΑΟΖολόγους της πρώιμης περίοδου που το πλαίσιο συζήτησης ήταν ότι το νομικό πλαίσιο της Αοζ λύνει αυτομάτως όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στην οριοθέτηση υφαλοκρηπιδας. Με τεράστια αρθρογραφία (6)
για το νομικό πλαίσιο, την νομολογία, αποφάσεις του αρμόδιου δικαστηρίου, και μια έκδοση / μονογραφία διαμάντι.(7)
Εκεί με τα "μαθηματικά" του και την πένα του.

Και κυρίως με αυτή την γαμημένα απαραίτητη για να προχωράς στην ζωή πειραιωτικη σπονδυλική του στήλη.

Ο καλύτερος όλων. (8)
Όσοι τον διαβάζαμε τον θυμόμαστε ακόμα. Και είναι δύσκολο να τον ξεχάσουμε ανατρέχοντας κάθε λίγο και λιγάκι στην αρθρογραφία του για να θυμηθούμε μια τεχνική λεπτομέρεια ή απλά για καταφύγιο από το γράμμα και το πνεύμα της αρθρογραφίας των καιρών. (9)
Όσοι δεν τον διαβάσατε αναζητείστε την αρθρογραφία του.

Και όσοι θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον χώρο...

Να γίνεται σαν τον Παγώτση (10)

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Τρίαινα

Τρίαινα Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Se8QJ38ZjpVtv66

21 Nov
Αξιολόγηση της ενημέρωσης του VP της Lockheed Martin όσον αφορά τις Mmsc σε εκπροσώπους του τύπου.
(1) Image
Έχουμε τις εικόνες της παρ/σης καθώς κ απόστροφες του VP που μεταφέρθηκαν και οι οποίες αφορούσαν " την κατανόηση των απαιτήσεις του συστήματος προωσης για τις Mmsc, καθώς και όλες τις βελτιώσεις που είναι ήδη στο πλάνο βελτίωσης των Lcs ώστε να αποτελούν την βάση των mmsc“. (2)
Κάποιες παρατηρήσεις
1) Από τις εικόνες της παρουσίασης με το MTU ssdg σαν μερος της διαμόρφωσης των Mmsc και τα προεδροεδεσαϊκα του VP κάποιος λογικά θα συμπέρανε ότι το "improvement plan" για το σύστημα πρόωσης των Mmsc βρίσκεται ήδη εν ισχύ. Η ναυπήγηση των πλοίων του (3)
Read 10 tweets
21 Nov
Παιδιά μην στέλνετε dm με μπινελίκια όταν τα χώνουμε σε μέλη της τωρινής ή προηγούμενης ηγεσίας του ΠΝ. Έχουμε εκπληρώσει εδώ και Αμέτρητα έτη τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις και έχοντας τα μάτια μας ανοιχτά (1)
Έχουμε αμέτρητες παραστάσεις δηλαδή από μετατροπή της ανθρώπινης κινησιολογίας βηματισμου σε κινησιολογία πιγκούινου με μικρά και και γρήγορα βήματα όσον αφορά στελέχη συνήθως από βαθμό ταγματάρχη και άνω (2)
Σε συνθήκες συνοδείας κοινοταρχων, δημάρχων, νομαρχών, παπάδων. Έχουμε δει καταδρομικα φωτομπομπινγκ, χαρουλες στην δασκάλα του χωριού αν είναι καλό νιμου, έχουμε δει εσπεριδες σε κωλαδικα στο Βελεστίνο με φαντάρους ντυμένους γκαρσόνια (3)
Read 5 tweets
18 Nov
Ένα θέμα που δεν έχει θίγει αρκετά, μάλλον καθόλου, είναι οι εγγενεις περιορισμοί της κλάσης freedom, αποτέλεσμα της μεγαλοφυιους ιδέας, για εν μέρει υιοθέτηση και χωρίς ενδελεχή μελέτη και ένταξη στο δόγμα επιχειρήσεων του usn, "του ναυτικου των 50 κόμβων". (1)
Στους περιορισμούς που η σχεδίαση των lcs επιφέρουν στις mmsc θα χρησιμοποιηθεί η εξής παραδοχή βασισμένη στα στοιχεία που η ίδια LM έχει παραθέσει. Ότι η κλάση mmsc διατηρεί την ίδια υδρ/μικη σχεδίαση και το ίδιο σύστημα προωσης με της lcs, τουλάχιστον στην διαμόρφωση της ΣΑ (2)
Με εκτόπισμα 4300 τόνων η κλάση mmsc sa βασισμένη σε σχεδίαση κύτους ημιυδρολισθησης, βασίζεται σε σύστημα προωσης CODAG μέγιστης ισχύος ~85MW (2 diesel αθροιστικά 12,8 MW, 2 αεριοστροβιλοι αθροιστικά 72MW) με κατάληξη σε 4αδα waterjets
Για λόγους σύγκρισης η εκτοπίσματος (3)
Read 21 tweets
17 Nov
Αγαπημένη ιστορία από τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το πρόγραμμα των Lcs. Η ιστορία αφορά την κλάση Independence της austal και όχι τις Freedom που ως γνωστόν γ@μουν και δέρνουν(1)
Ανάμεσα σε ατελείωτες, δοκιμές, δίαιτες για πιάσουν τα πλοία τις προδιαγραφές και διάφορα μαντουμαρισματα το 2015 τα σκάφη έπρεπε να περάσουν και αξιολόγηση "Surface self defense". Μεταφράζω από την έκθεση αποτελεσμάτων (2)
"Σε μια περίπτωση η δόνηση από τις βολές του 57mm ξεκούμπωσε μια κάρτα δικτύου, αχρηστεύοντας την πλοήγηση από την γέφυρα και αναγκάζοντας το πλήρωμα να πλοηγησει το πλοίο από εναλλακτική θέση. Σε μια άλλη περίπτωση, η χρήση του όπλου, (3)
Read 4 tweets
16 Nov
Σε σχέση με τα F35.
Είναι αεροπλάνα που αλλάζουν το τρόπο αεροπορικών επιχειρήσεων.

Όμως... (1)
Δεν πρέπει να βιαστούμε. Κατανοητά τα παράθυρα ευκαιρίας όσον αφορά τη δημόσιονομική πειθαρχία που μας παρέχονται εξαιτίας πανδημίας. Οι παραδόση όμως έξι αεροσκαφών εντός του 2021 με πλήρη επιχερησιακη ικανότητα τουλάχιστον ένα χρόνο μετά δεν ανατρέπει δραστικά τις ισορροπίες(2)
Το ίδιο και με τα Rafale. Η άμεση ενίσχυση και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να περιορίζεται σε 6 μεταχειρισμενα εντός του 2021 με πλήρη επιχερησιακη ετοιμότητα ομοίως ένα χρόνο μετά (3)
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!