۶/١ در یکی از روستاهای یمن، فرزند علی حجاجی به شدت بیمار بود. بزرگان روستا پیشنهاد دادند که برای درمان، نوک چوبی در حال سوختن را در سینه پسرش فرو کند تا بیماری خارج شود. بعدها خبرنگاری از او پرسید چرا اینکار را کرده پاسخ داد: وقتی هیچ پول و هیچ امیدی نداری، هر چیزی را می‌پذیری.
۶/٢ در بیشتر تاریخ، علم پزشکی نه بر مبنای علم و روش موثر و نتایج مثبت آن که به خاطر استیصال آدمی و نبود هیچ جایگزینی رواج داشت. روشهای درمانی مانند سوراخ کردن جمجمه و تزریق جیوه که امروزه مضحک بودن آن واضح است، زمانی امید مردم بود.
۶/٣ در همه‌گیری طاعون لندن در قرن ١٧ مردم بیش از همیشه به پیشگویی و ستاره‌شناسی و رویا و درمان‌های عجیب و ... باور پیدا کردند چرا که هیچ منطق و امید دیگری به آنها کمک نمی‌کرد. بیماری طی ١٨ماه ١/۴ لندنی‌ها را به کشتن داد.
۴/۶ هنگامی که انسان هدفی و چیزی را از سر اضطراب بخواهد اما پاسخ آن در دسترس نباشد، هر چیزی را می‌تواند باور کند. این مسأله در شرایطی بیشتر تشدید می‌شود: هنگامی که فشار و درماندگی زیاد اما توانایی کنترل شرایط و تاثیرگذاری خود آدم اندک است.
۵/۶ هر چقدر آدمی بیشتر تحقق چیزی را در آینده بخواهد، دلایل و روایت‌هایی که در تایید آن است را راحت‌تر می‌پذیرد. بسیاری از چیزها در زندگی هستند که باور داریم درست است، فقط به این دلیل که ناامیدانه می‌خواهیم واقعیت داشته باشد.
۶/۶ در مسأله 'دقت پیش‌بینی' بسیاری این دید را دارند که آینده احتمالی چیزی بین پیش‌بینی دقیق آنها یا پیش‌بینی تا حدی درست آنها قرار می‌گیرد. اما ایراد اساسی جایی است که شخصی که به شدت خواهان رخدادی و تغییری است، پیش‌بینی او از آینده بیشتر اوقات هیچ نسبتی با واقعیت ندارد.

منبع👇

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with جارِد دایموند

جارِد دایموند Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @JaredDiam

1 Dec
۶/١ کتاب Human Diversity به بررسی تنوع انسان‌ها از دیدگاه ژنتیک و علوم اعصاب می‌پردازد. ادعای اصلی نویسنده این است که پیشرفت علم بیولوژیک، مقدسات علوم اجتماعی را مبنی بر اینکه جنسیت و نژاد برساخته اجتماع هستند، زیر سوال می‌برد. نویسنده این عبارت‌های مقدس را نیمه-صحیح می‌داند
۶/٢ اما قطعی پنداشتن آنها باعث شده به درستی و علمی به آن‌ها پرداخته نشود، و تصویری مخدوش و ناکامل از واقعیت انسان ارائه شود. از دید نویسنده جو حاکم بر دانشگاه‌ها به اساتید علوم انسانی اجازه نمی‌دهد خلاف عقیده پذیرفته شده اظهار نظر کنند، اما علم بیولوژیک از جمله روانشناسی تکاملی
۶/٣ به تدریج و ناگزیر پایه‌‌های آن را تغییر خواهد داد. نظیر همان کاری که گالیله با اصول ارشمیدسی کرد. ادعاهای اساسی که نویسنده به آن‌ها خواهد پرداخت عبارتند از:

تفاوت شخصیتی بین دو جنس در سراسر دنیا الگو یکسانی دارد و تفاوت‌ها در جوامع با فرصت برابر egalitarian واضح‌تر است.
Read 6 tweets
29 Nov
١/١٠ یکی از مهمترین ملاحظات در انجام ترورهای هدفمند Targeted killing، جدا از مسائل امنیتی و عملیاتی، بحث بازدارندگی و پاسخ احتمالی طرف مقابل است. انجام عملیات اینچنینی توسط موساد نشان داد یا از عدم وقوع پاسخ مطمئن بودند و یا اینکه حتی پذیرای آن بودند.
٢/١٠ حذف نفر اول برنامه هسته‌ای ج‌ا فرصتی همیشگی نیست،و احتمالا در پنجره زمانی محدودی امکان حذف او توسط موساد وجود داشت. اما تحولات دیپلماتیک بدون شک بر زمان‌بندی اجرای این عملیات اولویت اول بود. تصمیم‌گیرندگان در تل‌آویو از حمایت کاخ سفید در صورت پاسخ احتمالی ج‌ا اطمینان داشتند.
٣/١٠ رفتن ترامپ بر وضعیت سیاسی نتانیاهو اثر منفی خواهد داشت و او می‌داند که روابط گرم ۴سال اخیر هرگز در دولت بعدی ادامه نخواهد داشت. نگرانی نتانیاهو از اوباما به حدی بود که در کنگره آمریکا حاضر شد و علیه برنامه‌های او سخن گفت و در انتخابات ٢٠١٢ هم رسماً از رامنی حمایت کرد.
Read 10 tweets
27 Nov
مسأله کشتن

١/١٢ در زدوخورد طرفداران فوتبالی عده کمی در درگیری مستقیم فیزیکی مشارکت دارند. تعدادی از این‌ها هم خیلی زود کنار می‌کشند. بسیاری اما در اطراف تنها شاهد ماجرا هستند یا فقط سر و صدا می‌کنند و جنب و جوش دارند. در واقع آدمی عموما برای خشونت فیزیکی رو در رو اصلا خوب نیست.
٢/١٢ در کتاب 👇گروسمن دقیق‌تر به این مسأله پرداخته. در نبرد گتیسبرگ در جنگ‌های داخلی آمریکا، از ٢٧٠٠٠ سلاح آماده به آتش تنها ٣٠٠٠ سلاح در صحنه نبرد آتش گشودند و از بقیه استفاده نشد، و بیشتر کشته‌ها ناشی از آتش توپخانه بود.
٣/١٢ در ج‌ج٢ هم تنها حدود ٢٠٪ تفنگداران از تفنگ خود گلوله‌ای شلیک کردند. بیشتر چه می‌کردند؟ انتقال پیام، رسیدگی به مجروحان، فریاد زدن، پرسه زدن...

روانشناسان جنگ تاکید دارند که سربازان در هنگام نبرد شدید، طرف مقابل را از سر نفرت و یا فرمانبرداری نمی‌کشند،
Read 12 tweets
24 Nov
١/٨ استیون هاوکینگ در ٢١سالگی به دلیل نقص سیستم عصبی تقریبا به طور کامل فلج شد. در مصاحبه سال ٢٠٠۴ خود با نیویورک تایمز گفت از اینکه کتاب‌های او خوانده می‌شود بسیار خوشحال است. خبرنگار از او پرسید همیشه اینقدر روحیه خوبی داری؟ او پاسخ داد در ٢١سالگی توقع من از زندگی به صفر رسید.
٢/٨ هر چیز مثبتی بعد از آن پاداش و موهبت به حساب میاد.

فاصله بین توقعات آدمی و آینده احتمالی همیشه یک فاصله امنی است که از غافلگیر شدن آدمی جلوگیری کند تا آسیب روحی کمتری ببیند. اگر چه دلایل زیادی وجود دارد که آدمی خوشبین باشد، اما کلا آدمی به اخبار و پیش‌بینی منفی
٣/٨ واکنش بزرگ‌تری نشان می‌دهد تا پیش‌بینی مثبت. بدبینی به آینده همه‌جایی و فراگیر است. می‌توان آن را مزیت تکاملی دانست که انسان به وقایعی که می‌توانست او را نابود کند و یا آسیب بزند، همیشه توجه بیشتری داشته. اتفاقات خوب و تحولات مثبت آهسته و تدریجی است، و چندان به چشم نمی‌آید.
Read 8 tweets
20 Nov
١/١٣ در روزهای آغازین ج‌ج٢ در آمریکا جو عمومی مخالف ورود به جنگ بود. در انگلیس هم درحالیکه اختلاف‌ها بر سر دخالت نظامی یا مصالحه با هیتلر در جریان بود، جورج اورول شهر به شهر می‌گشت و به نفع جنگ تبلیغ می‌کرد.

تظاهرات دانشجویی در برکلی آمریکا در حمایت از صلح ١٩۴٠👇
٢/١٣ اورول صلح‌طلبی را به نفع فاشیسم و کمک به جبهه مخالف می‌دانست، از دید او "هیچ راهی برای بیرون ماندن از بحران کنونی نیست. در عمل آنکه با ما نیست ضد ما است" البته هنگامی که بمب‌های آلمان بر لندن فرود آمدند و آتش هواپیماهای ژاپنی پرل هاربر را روشن کرد، جنبش صلح خاموش شد.
٣/١٣ اگر یک دخالت نظامی شکست بخورد و به اهداف خود نرسد، کسانی که برای آن تبلیغ می‌کردند مواخذه خواهند شد. اما اگر موفقیت‌آمیز باشد، مخالفان جنگ و طرفداران صلح تقبیح نمی‌شوند. نمونه جرمی کوربین که مخالف جنگ بوسنی بود و حتی جنایت‌ها رخ داده را انکار می‌کرد.
Read 13 tweets
17 Nov
۶/١ در سال ١٩٨۴، فرد ناشناسی به جنیفر تامسون تجاوز کرد. با واکنش سریع پلیس، چند مظنون بازداشت شدند. در اداره پلیس، جنیفر با آن مظنونین که به صف شده بودند روبرو شد، و به سرعت و بسیار مطمئن رونالد کاتن را به عنوان متجاوز شناسایی کرد.
۶/٢،علیرغم اصرار رونالد به بی‌گناهی، اطمینان جنیفر هیأت منصفه را قانع کرد و رونالد به حبس ابد محکوم شد. در طی سالها از جنیفر بارها سوال شد که آیا توانایی بخشش رونالد را دارد و او گفت که هرگز، به شدت از او متنفر است و حتی اگر ممکن بود به رونالد آسیب فیزیکی وارد می‌کرد.
۶/٣ پس از ١٠سال، با آزمایش DNA بی‌گناهی رونالد ثابت و آزاد شد. فرد دیگری به جرم چند تجاوز که در همان زندان رونالد زندانی بود، متجاوز واقعی بود و همیشه از اینکه یکی از تجاوزهای او مخفی مانده برای دیگران تعریف می‌کرد. حالا طرفین مسأله بخشش یا نفرت بین جنیفر و رونالد عوض شد.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!