Tiistaina 10.11 HS kirjoitti otsikolla “Yli sadan nuoren vaarallisuus herätti poliisinkin”. Tässä koko aukeaman kirjoituksessa sanat maahanmuuttaja, ulkomaalainen tms esiintyivät 13 kertaa ja oikea sana, lastensuojelu, vain 2 kertaa. Ketju. 1/X
Rasistinen tabloidimediamme oli päässyt vauhtiin. Nyt tuli vuoroon Iltalehti, joka keskiviikkona 11.11 lööpitti etnonationalistijohtaja J. Halla-ahon puhumaan jo ihan puhdasta potaskaa (kuva).
Iltalehti haluaa Suomeen vihamielisen ympäristön ulkomaalaisille, ja fasistit valtaan. Siksi sen lööpissä HS:n vihjailu painettiin jo täytenä totena. Nyt lehti oli kehittänyt ilmiön nimeltä “Maahanmuuttajien jengiväkivalta” (lööpissä ilman lainausmerkkejä).
Iltalehti jatkoi vielä palavat ghetot –teemaansa pelottavalla etusivulla torstaina 12.11. Sen kampanjointi muistuttaa pitkälti samaa valeuutisointia, millä UK ajettiin itsetuhoiseen Brexitiin, ratsastamalla ihmisten järjettömillä ulkomaalaispeloilla.
HS korjaili omia virheitään 22.11 julkaistussa kirjoituksessa, joka kartoitti sadan vuoden ajalta muuttoliikettä Helsinkiin ja ajoittain syntyneitä väkivaltailmiöitä.
26.11 HS oli vaihtanut kirjoittajaa, ja jutusta oli osattu nyt jättää “etniset värinät” pois kokonaan, minne ne kuuluvatkin. Kuitenkin edelleen esiteltiin pelottavia tilastokäyriä, ja tietenkin virheitä viliseviä sellaisia:
Koskelan surullinen ja järkyttävä henkirikos (tarkalleen ottaen epäilty henkirikos vielä toistaiseksi) perjantaina 4.12 käänsi taas keskustelun suunnan. Nyt vaikenivat Iltalehden lööpit. “Mestarilta” ei kysytty. Persujen epäsome & vaalikoneisto mykistyi. Miksi?
Epäillyt ovat tiettävästi ns. kantasuomalaisia. Koskela ei ole palava ghetto, vaan rakentuva ja kehittyvä asuinalue. Teko tapahtui keskellä hyvinvoivaa, keskiluokkaista (ja turvallista!) Helsinkiä. Iltalehti/PS ei nyt pystykään hyötymään vihamielisen ilmapiirin luomisesta…
…vaan odottaa taas seuraavaa kertaa iskeä maahanmuuttajiin, turvapaikanhakijoihin ja muihin ulkomaalaisiin. PS:n vaalimenestystä auttaakseen.
Tätä samaahan koko 1930-luku Saksassa oli täynnä. Valheita, epäluuloa, vihan levitystä. Lopulta jopa lakien muuttamista. Yksipuoluejärj.
Tässä on nyt yksi iso periaatteellinen ongelma. Kadulla kaljapöhnässään huuteleva rasistiukkeli ei näe päältäpäin, kuka on Nokian teknologiakeskuksessa työskentelevä pakistanilaisinsinööri, ja kuka afgaaniturvapaikanhakija.
Molemmat saavat kuulla kunniansa.
Ja netissä “maahanmuuttokriittisenä” “realistina” “keskusteleva” rasistitäti on jokaisessa väitteessään jo lähtökohtaisesti väärässä, kun ei tunnusta ihmisten yhdenvertaisuutta, ja uskoo kollektiiviseen leimaamiseen ja syyllistämiseen.
Suomeen yrittävä ihminen, oli sitten turvan, töiden, kodin ja perheen tai uusien sijoituskohteiden tarpeessa, ei voi ymmärtää, miksi suhtautumisemme on niin vihamielinen, ja mihin tuo vihaaminen edes perustuu.
Hän ihmettelee vain, matkatessaan takaisin ulkomaille, maahanmuuttoviraston hylkäysleima otsassaan, miksi edistynyt ja sivistynyt Suomi antaa rasistien sanella pelisäännöt ja miksi lehdistö ja oikeistopoliitikot rasistien asioilla juoksevat ja heitä hyysäävät.
LOPPU. THE END.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Ketju, jossa pari ajatusta vielä ulkoministerin saamasta “Ei edellytyksiä syytteelle” -kannanotosta, ja mitä siitä pitäisi ajatella. Ensinnä, kukaan ei ole kiistämässä lopputulosta, mihin Perustuslakivaliokunta PeV päätyi.
Tämä on PeV:n kannanotto valtioneuvoston jäsenen menettelyn lainvastaisuudesta, eikä muuksi muutu: "ulkoministeri Pekka Haavisto ei ole kysymyksessä olevassa asiassa menetellyt virkatoimissaan perustuslain 116 §:ssä tarkoitetulla tavalla lainvastaisesti."
Miksi kuitenkin asia herättää niin suuria jälkipaineita, mediapaineita, ja voimakkaita, ristiriitaisia näkemyksiä, sekä poliittista opportunismia, joka on johtanut lieveilmiöihin ja jopa ilkeiden huhupuheiden levittämiseen joidenkin kansanedustajien taholta?
“Hallinto-oikeuden professori Mäenpään analyysi on sama, konsulipäällikön siirron valmistelussa ei ole toimittu hallinnon oikeusperiaatteiden vastaisesti tai muutenkaan epäasiallisin perustein.”
K. Nuotio a) EI b) EI c) EI
“Ministeri Haaviston toiminta ei ole ollut missään suhteessa lainvastaista, eikä asiassa ole perusteita käynnistää esitutkintaa miltään osin.”
“Olosuhteet leireillä ovat selvityksen mukaan “läpikotaisin turvattomat” ja vastaavat “julmaa, epäinhimillistä ja alentavaa kohtelua”, mikä on ihmisoikeuksien loukkaus. ->
Al-Holissa on kuollut väitetysti keskimäärin 25 pidätettyä kuukaudessa. Lapset elävät teltoissa ja kärsivät aliravitsemuksesta, nestehukasta ja hypotermiasta. Jotkut ovat kuolleet palovammoihin telttojen sytyttyä tuleen, tai heidät on surmattu tappeluissa.
"The prospect of scoring political points at home should not trump considerations of humanity and fairness."
Käännän osan artikkelista, mediamme käyttäessä aikaansa väärin, poliitikoista puhumattakaan:
1/X ->
“Vaikka oikeuden päätös UK:ssa estää kertomasta yksityiskohtaisesti orpojen lasten hiljattaisista kotiuttamisista, lähteet Syyriassa levittävät uutisia, ja protestoinnin puute Britanniassa on ollut silmiinpistävää. ->
Se kertoo siitä, että poliitikoilla on enemmän liikkumavaraa kotiuttamisasiassa kuin he olivat ajatelleet.
”Älykkäin natsi, oikeusteoreetikko Carl Schmitt kuvasi fasistien vallankäytön ytimen kaunistelematta. Hän sanoi, että kaikki säännöt voitiin tuhota keskittymällä p o i k k e u s –ideaan. ->
Natsijohtaja pelaa vastustajansa pelistä tuottamalla yleisen käsityksen, että nykyhetki on poikkeuksellinen. Sitten hän muuttaa poikkeustilanteen pysyväksi hätätilaksi. Silloin kansalaiset vaihtavat todellisen vapauden valheelliseen turvallisuuteen. ->
Kun nykypoliitikot vetoavat t e r r o r i s m i i n, he tietenkin puhuvat todellisesta vaarasta. Mutta kun he koettavat houkutella meidät luopumaan vapaudesta turvallisuuden nimissä, olisi syytä olla varuillaan. Niiden kahden välillä ei välttämättä ole kompromissia. ->
Lakia ei ole tehty suojaamaan rikollisia, eikä fasisteja, eikä rasisteja. Nyt on lyhyen ajan sisällä poliisin esitutkintaan otettu sekä PS-puolueeseen, että muihin fasisteihin kohdistettuja ilmaisuja.
Kesällä jouduin vääntämään Oulun poliisilakimiehenä esiintyneen tilin (sittemmin poistettu tili) siitä, saako rasistia kutsua rasistiksi. Tietenkin saa.
Kuten Yrjö Rautio kirjoitti tänään:“On mahdoton jo ajatuksena, ettei heistä ja heidän aatteistaan voisi käyttää oikeita nimiä.”