זה אגב מה שכתבתי בהקשר של מדיניות החוץ הצפויה של ביידן, לפני שלושה חודשים:
״אחת הנקודות שאני שב ומדגיש מפני שהן כל-כך חשובות לכל מי שמקווה להצליח בעולם, היא שהגלובליזציה הניאו-ליברלית הסתימה. הזרימה החופשית של הון, סחורות ואנשים, עם מעט מאוד רגולציה מצד המדינות המתועשות, הסתימה>
> מה שהולך להיות היא גלובליזציה לאומית יותר, בה המדינות המתועשות, ובראשן ארה״ב, מחפשות איך להגדיל את התעסוקה שלהן, לא המסחר שלהן.
ביידן הכריז שהוא מעוניין במדיניות חוץ שתדאג למעמד הביניים האמריקני. מה זה אומר? ממה שעולה משיחות עם חלק מהיועצים של ביידן במדיניות החוץ, כמו גם מהצהרות שלו, ממשל ביידן לא יחזור לתפיסה ניאו-ליברלית של הגלובליזציה,>
> אלא יפנה לממש מדיניות מסחר שנועדה לשרת בראש ובראשונה את העובד והיצרן האמריקני. במילים אחרות, ממשל ביידן ימשיך את אותן מטרות של ממשל טראמפ בסחר בינלאומי, של החזרת משרות לארה״ב ודאגה לעובד האמריקני ולא לתאגידים הרב-לאומיים ולבנקאים בוול-סטריט.
מה זה אומר בפועל? ראשית, ממשל ביידן ירצה לראות את החזרה של קווי אספקה של מוצרים קריטים כמו תרופות, שבבים, חלקים במערכת החשמל וכדומה לארה״ב.״ - הבשורה של ביידן. הניתוח סגור לחברי פל״ג בלבד. greatgame.blog/2020/10/14/%d7…
זו כמובן הזדמנות טובה לשוב ולהזכיר לכם שהתקשורת בארץ לא רק שלא טובה בלעקוב אחר אירועים עכשווים, היא לא תבין מה הולך לקרות לזירה הבינלאומית ב-4 השנים הקרובות. אז למה לא לעשות מנוי לפל״ג ולפחות להבין את האנרכיה שאנחנו נכנסים אליה? greatgame.blog/options/%d7%94…
אגב זה לא הסוף של הגלובליציה, או הסוף של הציוויליזציה האנושית. להפך - המגמה הזו תחזק את המהפכה התעשייתית הרביעית, תחזיר עבודות ייצור למדינות מפותחות ותעזור עם האי-שוויון החברתי.
העולם יחזור להיות מקומי יותר, וחסין יותר להפרעות כמו הקורונה.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
הגרף השבועי הוא פינה שבועית ב״משחק הגדול״ - אחת לשבוע, בימי חמישי, תקבלו גרף (או מפה) שיעשה לכם קצת סדר במה קורה בעולם. הגרף נלקח מהניתוחים המפורסמים אחת לשבוע בפל״ג, מועדון המנויים של המשחק הגדול.
גרמניה היא מעצמה יוצאת דופן מהרבה בחינות, אך אולי השתיים החשובות ביותר, שגם מעלות הכי הרבה סימני שאלה, הן אלו:
מצד אחד, מבין הכלכלות הגדולות של העולם, גרמניה חריגה בתלות שלה בייצוא. ייצוא מהווה כמעט מחצית מהתמ״ג הגרמני, אך רק 20% מזה הסיני או 12% מזה האמריקני.>
> גרמניה בנתה כלכלת ייצור מתקדמת שמכוונת בעיקר לשווקים עולמיים, ולא לצריכה פנימית.
אני כנראה צריך לצייץ את זה פעם ביום: אני אוסף סקרים שתומכים בטראמפ כדי להטריל את מי שהתערבתי נגדו. למה התערבתי? כי אני אוהב התערבויות ידידותיות. אין לי מושג מי ינצח ומעולם לא פרסמתי עמדה כאנליסט. אז למה התערבתי? כי זה כיף. צריך טיפה חשיפה לסיכון בחיים, אחרת זה משעמם.
שרשור לכבוד שבת: מה המטרה של נושאות מטוסים? בגדול, למנוע מלחמות. נושאת מטוסים היא כמו פצצת אטום, רק גמישה יותר. שרשור על אסטרטגיה, עליונות ימית ומכונות המלחמה האדירות ביותר שהאדם יצר. יאללה מתחילים.
בשביל להבין את התפקיד של נושאת מטוסים, צריך להבין שני מושגים באסטרטגיה: הקרנת כוח והסלמה. בשביל הנוחות אני אמנע מהדיון התיאורטי ואנסה להתמקד בת׳כלס.
מהי הקרנת כוח? היא פעולה שאני עושה כדי להוכיח ליריב שלי ולבעלי הברית שלי שאני יכול ומוכן לפעול להגן או להשיג את האינטרסים שלי. הקרנת כוח היא בעצם הוכחה שאני לא רק מדבר, אלא גם מסוגל לעשות.
עם חזרתו של דיון ה-f-35 לחיינו, נכון להצביע על נקודה שלא הרבה מדברים עליה, למרות שהיא חשובה כדי להבין את המשמעויות האסטרטגיות של מכירת מטוסי f-35 במזרח התיכון. בקצרה: f-35 יוצר תלות אסטרטגית בארה״ב. ממש תלות.
נתחיל מנקודה בסיסית: מטוס הוא לא אקדח עם כנפיים. הוא לא משהו שקונים ואז אומרים תודה למוכר וממשיכים בחייכם. מטוס צריך חלקי חילוף, תחזוקה, בדיקות, עדכוני תוכנה, התאמות נשק, שינויי חיווט, שיתוף מידע בטיחותיים ועוד. מטוס הוא כמו רכב יוקרה גרוע - הרבה תחזוקה, בשביל מעעט פעילות.
עבדכם הנאמן יודע זאת כי הוא היה בצד הזה, מתעסק בין השאר בצד התחזוקה של מטוסים. עם מטוסים ישנים עוד אפשר לעקוף את היצרן המקורי, לעיתים פשוט מפני שהוא הפסיק לייצר חלקים. ה-F-35 הוא לא מטוס ישן. הוא אפילו לא מטוס חדש - הוא חיה אחרת.
ב-17 באוקטובר 2019 כוחות של צבא מקסיקו והמשמר הלאומי תפסו את אובידו גוזמן, הבן של ״אל צ׳אפו״ ואחד הראשים של קרטל סינלואה, הקרטל הגדול במקסיקו.
עם היוודע דבר המעצר כ-400 חיילי הקרטל נכנסו לעיר, מטילים מצור על כוחות הצבא. הם שרפו מכוניות ואוטובוסים כדי לחסום נתיבי גישה, משתמשים במכונות יריה ואש צלפים נגד הכוח.
לבסוף לאחר מספר שעות הוחלט לשחרר את אובידו כדי להציל את הכוח. צבא מקסיקו, אחד הכוחות המזויינים הגדולים בעולם, התכופף בפני קרטל סינלואה.
האושפיזין שלי
מפני שהכול טיפש, וזה חופש אך אני רגיל לכתוב 4,000 מילה בשבוע, אני רוצה לעשות שרשור ענק על האושפיזין שלי, או אנשים שכדאי להכיר ולקרוא. תרומה קטנה להשכלה של העוקבים, ודרך בשבילי לכתוב אך על משהו אחר.
השרשור בעצם יהיה בנוי מתת-שרשורים. אם אתם מחפשים אושפיזין ספציפי, השם שלו יופיע בתחילת השרשור כ- ***שם***. המטרה היא לא להציג מישהו אקדמית - אלא לחלוק חוויות ומסקנות אישיות מהמפגש שלי עם כל אחד מהאנשים בשרשור הזה. אפנה למקורות אם יהיו כאלה בגוף השרשור להמשך קריאה. יאללה מתחילים.
***פרידריך ניטשה***
הניטשה הראשון שלי היה ״אנושי, אנושי מדי״ בגיל 18. פגשתי קטעים שלו בסדרת ״הפילוסופים הגדולים״ בגיל 16, אך שום דבר לא הכין אותי לזה - ניטשה הוא לא פילוסוף כמו שאתם חושבים עליו. ניטשה לא כותב - ניטשה מדבר. אליכם.