שרשור נאום ביידן 1. זהו יומה של אמריקה, זהו יומה של הדמוקרטיה. במשך שנים אמריקה עמדה במבחן. בשעה זו ידידיי, הדמוקרטיה עמדה במבחן. אלימות עלתה על הקפיטול, אך כעת התכנסנו כאומה אחת כדי לבצע העברה שלווה של השלטון. #Inauguration
2. אני מודה לקודמיי משתי המפלגות שנמצאים פה. ההצלחה תלויה לא בחלק מאתנו אלא בכולנו. יש לנו הרבה לאן להתקדם, הרבה מה לתקן, הרבה מה לרפא והרבה מה להשיג. #Inauguration
3. אנחנו נילחם - ונביס - את הקיצוניות, הלאומנות והעליונות-הלבנה. לינקולן אמר, "אם אזכר בהיסטוריה - יהיה זה בגלל חוק האמנסיפציה וכל נשמתי מושקעת בו."
כאן, כעת, כל נשמתי מושקעת ברגע הזה. #Inauguration
4. אני יודע שאחדות נשמעת כמו פנטזיה לחלק מאיתנו. אבל גם במשברים, המלאכים הטובים שלנו עמדו במבחן - ונעשה זאת גם עכשיו. עלינו לראות זה את זה לא כיריבים אלא כשכנים. #Inauguration
5. אנו נתמודד עם הרגע הזה כארצות הברית של אמריקה - מעולם לא נכשלנו כשעמדנו מאוחדים. אמריקה יותר טובה מזה.
לפני 108 שנים עצרו פה נשים שנאבקו על הזכות להצביע, והנה עכשיו אנו חוגגים את בחירתה של אישה בפעם הראשונה לסגנית נשיא. #Inauguration
6. היה ניסיון לחלל את האדמה הקדושה הזו. זה לא יקרה - לא היום, לא מחר ולא אף פעם.
לכל מי שלא תמכו בנו, נכון שאיננו מסכימים אבל זוהי דמוקרטיה, זוהי אמריקה. אסור שאי-הסכמה תוביל לפיצול. #Inauguration
7. מה מגדיר את אמריקה? הזדמנות. ביטחון. חירות. יש אמת ויש שקר, ואנחנו ניאבק להגן על האמת. #Inauguration
8. אם נעבוד ביחד, גם אם לא נסכים, המדינה שלנו תהיה משגשגת יותר ובטוחה יותר. אנו זקוקים לכל הכוח שלנו כדי לעמוד בחורף הקודר הזה. נתמודד עם הווירוס הזה כאומה אחת. כולנו מבינים שהעולם צופה בנו, ואני אומר: עמדנו במבחנים ונעמוד בהם שוב. #Inauguration
9. נשקם את הבריתות שלנו ונוביל את העולם - העולם כפי שהינו ולא העולם שהיה. נהיה שותפים אמינים לשלום.
הצעד הראשון שלי כנשיא - אני מזמין אתכם להצטרף לדקת דומייה לזכר מתי המגפה #Inauguration
10. יש בעיות אמיתיות: הוירוס, פערים כלכליים, גזענות שיטתית, משבר אקלים ומקומה של אמריקה בעולם. זהו הזמן לנועזות כי יש הרבה מה לעשות - ואני מבטיח שניבחן על פי איך נעמוד באתגרים האלו. נשאיר עולם טוב יותר לילדינו ונכתוב את הפרק הנהדר הבא בסיפור האמריקאי. #Inauguration
11. אם נעשה זאת, ילדינו ונכדינו יגידו שעשינו את הטוב ביותר ואיחינו ארץ פצועה. תמיד אגן על החוקה, על הדמוקרטיה, ועל אמריקה. יחד נכתוב סיפור אמריקאי של תקווה ולא פחד, של איחוד ולא פילוג. סיפור של הגינות וכבוד, וזה יהיה הסיפור שינחה אותנו. #Inauguration
12 ואחרון. הנאום הסתיים, החלו לשיר Amazing Grace. #Inauguration
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
עולים שימוע: מה אומרים בכירי הכוורת המדינית-ביטחונית של ביידן (שרשור ארוך)
1. הנשיא ה-46 התחיל לעבוד והספיק כבר ביום הראשון לכהונתו לחתום על 17 צווים נשיאותיים, אבל כדי למשול הוא זקוק לקבינט.
2. חברי הקבינט של ממשל ביידן החלו לצעוד אתמול לבניין הקפיטול (או במקרה של שרת האוצר המיועדת ג'נט ילן, פתחו את הזום) ועמדו בפני וועדות הסנאט.
3. אנתוני בלינקן בפני וועדת יחסי החוץ, הוועדה שהיה ראש הצוות שלה; לויד אוסטין התייצב בפני וועדת הכוחות המזוינים; אבריל היינס נאמה בפני וועדת המודיעין (ומאז הספיקה לקבל אישור ולהפוך לחברת הקבינט הראשונה שאושרה ונכנסה לתפקיד); ואלחנדרו מיורקאס - בפני הוועדה להגנת המולדת.
1. מתחילת הקמפיין הן התחילו לרוץ, מערערות את האמון הבסיסי בשיטה הדמוקרטית עצמה. ליל הבחירות הציג מפה אדומה בוהקת, אבל המגמה הייתה לטובתו של ביידן שכן המעוזים הדמוקרטיים במדינות המפתח טרם נספרו - כאן הקונספירציות החלו להעלות הילוך.
2. מהשמדת פתקים ועד מצביעים מתים, ממכונות "דומיניון" שמזייפות תוצאות ועד מניעת כניסתם של משגיחים רפובליקניים, מברק אובמה והילארי קלינטון ועד ג'ורג' סורוס והוגו צ'אבז (שמת בכלל לפני שנים), מהמפלגה הקומוניסטית הסינית ועד המוסד, מה לא הושמע לגבי "הבחירות הכי מזויפות בהיסטוריה".
3. עכשיו, צריך להגיד משהו: בחירות חופשיות ושוויוניות הן אבן הראשה של דמוקרטיה. לטענות על זיופים, רמאויות או אי-סדרים צריך להתייחס במלוא הרצינות וכובד הראש, ולכן לתת לגופים האחראיים על כך - משרדי המדינה (state departments) של המדינות ובתי משפט - לטפל בהן ולבחון אותן.
1. הבוקר (או ליתר דיוק, בעוד כמה שעות כשיהיה בוקר בג'ורג'יה) יחל "יום הבוחר" במדינה הדרומית באופן רשמי, במה שיהיה סיומו של אחד מסיבובי ה-runoff הדרמטיים ביותר בשנים האחרונות.
2. הסיבה, כפי שהזכרנו מספר פעמים, היא המצב המיוחד שנוצר בסנאט: בבחירות שנערכו בנובמבר הרפובליקנים שמרו על הרוב שלהם וכעת הם מחזיקים ברוב דחוק של 50 סנאטורים רפובליקנים מול 48 דמוקרטים (שהם, ליתר דיוק, 46 דמוקרטים ועוד שני עצמאים שמצביעים יחד עם הדמוקרטים).
3. שני הסנאטורים שלא נבחרו הם הסנאטורים מג'ורג'יה - עפ"י חוקי המדינה הדרומית מועמד לסנאט צריך לקבל יותר מ-50% מהקולות ובשני המירוצים הדבר לא קרה, ולכן אנחנו מוצאים עצמנו בסיבוב שני.
1. האירוע הדרמטי ביותר שהתרחש בארה"ב בימים האחרונים כלל שיחת טלפון של טראמפ עם בראד רפנסברגר, מזכיר המדינה של מדינת ג'ורג'יה (רפובליקני), שבמהלכה טראמפ מורה לרפנסברגר למצוא עוד קולות לטובתו.
2. טראמפ גם נוקב במספר הקולות הדרוש - 11,780, שהם "אחד יותר ממה שיש לנו" - על מנת להכריז ניצחון בג'ורג'יה.
ג'ורג'יה, כזכור, היא אחת מחמשת המדינות (לצד אריזונה, פנסילבניה, מישיגן ו-וויסקונסין) שנצבעו בכחול בבחירות האחרונות והעניקו לביידן את הרוב שהיה דרוש לו באלקטורים.
3. טראמפ והצוות המשפטי שלו הגישו שורת ערעורים על התוצאות, אך הם נדחו מכל ערכאה משפטית, לעתים קרובות מבתי משפט שמכהנים בהם שופטים שמרנים שטראמפ עצמו מינה. בג'ורג'יה ספציפית אף נערכה ספירה חוזרת, ידנית, של הקולות, ולא נמצא בסיס לטענות של הנשיא בדבר אי-סדרים, זיופים או הונאה.
1. היום הוא יום השנה לחיסול של קאסם סולימאני, מפקד כוח קדס במשמרות המהפכה של איראן.
החיסול של האיש המשפיע באיראן היה מכה ראשונה בשנה שהיא כנראה מהגרועות שעברה איראן, כשאחריה נאלצה טהראן להתמודד עם משבר כלכלי וחברתי, נפט בשפל, פגיעות בתכנית הגרעין (כולל חיסול פחריזאדה) והקורונה.
2. כדי לקבל קצת פרספקטיבה, חזרתי אחורה לדברים שאמרתי ושכתבתי סביב החיסול - כדי לקבל קצת תובנות בדיעבד:
א. קאסם סולימאני היה גם קבלן הביצוע של אסטרטגיית ההתפשטות האיראנית במזרח התיכון - קבלן ביצוע יעיל למדי - אבל לא פחות מכך היה מנוע אידיאולוגי מאחוריה.
3. עם זאת, כמו בכל ארגון היררכי עם מבנה ארגוני סדור (פחות או יותר), נמצא לו מחליף - וכפי שכתב הבוקר @RZimmt (גילוי נאות: קולגה וחבר), שכוח קדס למדו להתאים את עצמם למציאות החדשה במזרח התיכון, גם בהיעדרו.
שארל דה-גול, שטען ש-"בתי הקברות מלאים במי שחשבו שאין להם תחליף", צדק גם הפעם.