שרשור "בואו נדבר על קונספירציות".

1. מתחילת הקמפיין הן התחילו לרוץ, מערערות את האמון הבסיסי בשיטה הדמוקרטית עצמה. ליל הבחירות הציג מפה אדומה בוהקת, אבל המגמה הייתה לטובתו של ביידן שכן המעוזים הדמוקרטיים במדינות המפתח טרם נספרו - כאן הקונספירציות החלו להעלות הילוך.
2. מהשמדת פתקים ועד מצביעים מתים, ממכונות "דומיניון" שמזייפות תוצאות ועד מניעת כניסתם של משגיחים רפובליקניים, מברק אובמה והילארי קלינטון ועד ג'ורג' סורוס והוגו צ'אבז (שמת בכלל לפני שנים), מהמפלגה הקומוניסטית הסינית ועד המוסד, מה לא הושמע לגבי "הבחירות הכי מזויפות בהיסטוריה".
3. עכשיו, צריך להגיד משהו: בחירות חופשיות ושוויוניות הן אבן הראשה של דמוקרטיה. לטענות על זיופים, רמאויות או אי-סדרים צריך להתייחס במלוא הרצינות וכובד הראש, ולכן לתת לגופים האחראיים על כך - משרדי המדינה (state departments) של המדינות ובתי משפט - לטפל בהן ולבחון אותן.
4. אנחנו, בהחלטה מודעת, מיעטנו לכתוב על הטיעונים של טראמפ והימין על זיופים. האמנו שסיקור אחראי צריך לציין שהדברים האלו קיימים ושהם עומדים בפני דיון במשרדי המדינה ובבתי המשפט, אבל לא לנתח כל דיווח או לסקור כל עתירה.
5. לא מתוך הטייה מובנית או ניסיון טיוח (למרות שהואשמנו גם בזה וגם בזה, ולא בפעם הראשונה), אלא מתוך ההנחה שעל השאלה הזו - האם היו זיופים, ואם כן עד כמה ולטובת מי - צריכים לענות גורמי מקצוע מוסמכים, ולא פרשנים ברשתות החברתיות, ובהם אנחנו.
6. אבל השיח סביב טענות הזיופים יצא משליטה. בשעה שרפובליקנים רבים הכירו בניצחונו של ביידן, רבים אחרים נצמדו לכל בדל ראיה לזיופים. ההודעות של משרדי המדינה הוסברו כהתקרנפות או התקפלות, הפסיקות של בתי המשפט (כולל אלו בהם יושבים שופטים שמינה טראמפ) הם חלק ממזימה של דיפ-סטייט מיתולוגי.
7. התופעה הזו, של הסתערות אל תוך מחילת הארנב, נובעת מתא-ההד (echo-chamber) של הרשתות החברתיות, שהאלגוריתם שלהם מעודדים גם תוכן מקטב ומפלג וגם מהדהד את הדעות הקיימות שלהם.
8. אבל זה לא רק האלגוריתם של הרשתות החברתיות, זה האלגוריתם שלנו כבני אדם. זה הדיסוננס הקוגנטיבי של תומכי טראמפ, שלא סתם אהבו אותו והעריכו אותו - הם ראו בו את הנשיא שתמיד חיכו לו, הן מבחינת מדיניות והן מבחינת סגנון.
9. הם רואים את כל הטוב (בראייתם) שהוא מרעיף על ארה"ב (אם הם אמריקאים) או על ישראל (אם הם ישראלים), או גם וגם, ומתקשים להבין איך מישהו יכול להצביע למועמד אחר. תחושת ההפסד הזו מתעצמת נוכח 74 מיליון המצביעים של טראמפ, הכי הרבה שנשיא מכהן זכה לו אי פעם.
10. זהו אותו דיסוננס קוגנטיבי שהכה בדמוקרטים ב-2016, אז רבים - כולל רבים מתומכי הדמוקרטים כאן בארץ - סרבו להאמין שטראמפ הצליח לנצח את קלינטון.
11 ואחרון. ועכשיו, אחרי שזה נגמר וגם טראמפ הכיר בהפסד, הגיע הזמן להתקדם. יש המון סיבות להוקיר תודה לטראמפ (בטח אם אתה ישראלי) ולא מעט סיבות לדאגה בגלל ביידן, אבל זו הכרעת העם האמריקאי. כתומכי הדמוקרטיה והכרעת העם, על כולנו לכבד זאת.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Washington Express

Washington Express Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @WashingtonExp

22 Jan
עולים שימוע: מה אומרים בכירי הכוורת המדינית-ביטחונית של ביידן (שרשור ארוך)

1. הנשיא ה-46 התחיל לעבוד והספיק כבר ביום הראשון לכהונתו לחתום על 17 צווים נשיאותיים, אבל כדי למשול הוא זקוק לקבינט.
2. חברי הקבינט של ממשל ביידן החלו לצעוד אתמול לבניין הקפיטול (או במקרה של שרת האוצר המיועדת ג'נט ילן, פתחו את הזום) ועמדו בפני וועדות הסנאט.
3. אנתוני בלינקן בפני וועדת יחסי החוץ, הוועדה שהיה ראש הצוות שלה; לויד אוסטין התייצב בפני וועדת הכוחות המזוינים; אבריל היינס נאמה בפני וועדת המודיעין (ומאז הספיקה לקבל אישור ולהפוך לחברת הקבינט הראשונה שאושרה ונכנסה לתפקיד); ואלחנדרו מיורקאס - בפני הוועדה להגנת המולדת.
Read 22 tweets
20 Jan
שרשור נאום ביידן
1. זהו יומה של אמריקה, זהו יומה של הדמוקרטיה. במשך שנים אמריקה עמדה במבחן. בשעה זו ידידיי, הדמוקרטיה עמדה במבחן. אלימות עלתה על הקפיטול, אך כעת התכנסנו כאומה אחת כדי לבצע העברה שלווה של השלטון.
#Inauguration
2. אני מודה לקודמיי משתי המפלגות שנמצאים פה. ההצלחה תלויה לא בחלק מאתנו אלא בכולנו. יש לנו הרבה לאן להתקדם, הרבה מה לתקן, הרבה מה לרפא והרבה מה להשיג.
#Inauguration
3. אנחנו נילחם - ונביס - את הקיצוניות, הלאומנות והעליונות-הלבנה. לינקולן אמר, "אם אזכר בהיסטוריה - יהיה זה בגלל חוק האמנסיפציה וכל נשמתי מושקעת בו."
כאן, כעת, כל נשמתי מושקעת ברגע הזה.
#Inauguration
Read 12 tweets
5 Jan
שרשור ג'ורג'יה

1. הבוקר (או ליתר דיוק, בעוד כמה שעות כשיהיה בוקר בג'ורג'יה) יחל "יום הבוחר" במדינה הדרומית באופן רשמי, במה שיהיה סיומו של אחד מסיבובי ה-runoff הדרמטיים ביותר בשנים האחרונות.
2. הסיבה, כפי שהזכרנו מספר פעמים, היא המצב המיוחד שנוצר בסנאט: בבחירות שנערכו בנובמבר הרפובליקנים שמרו על הרוב שלהם וכעת הם מחזיקים ברוב דחוק של 50 סנאטורים רפובליקנים מול 48 דמוקרטים (שהם, ליתר דיוק, 46 דמוקרטים ועוד שני עצמאים שמצביעים יחד עם הדמוקרטים).
3. שני הסנאטורים שלא נבחרו הם הסנאטורים מג'ורג'יה - עפ"י חוקי המדינה הדרומית מועמד לסנאט צריך לקבל יותר מ-50% מהקולות ובשני המירוצים הדבר לא קרה, ולכן אנחנו מוצאים עצמנו בסיבוב שני.
Read 9 tweets
4 Jan
שרשור "טראמפ מערער על תוצאות הבחירות"

1. האירוע הדרמטי ביותר שהתרחש בארה"ב בימים האחרונים כלל שיחת טלפון של טראמפ עם בראד רפנסברגר, מזכיר המדינה של מדינת ג'ורג'יה (רפובליקני), שבמהלכה טראמפ מורה לרפנסברגר למצוא עוד קולות לטובתו.
2. טראמפ גם נוקב במספר הקולות הדרוש - 11,780, שהם "אחד יותר ממה שיש לנו" - על מנת להכריז ניצחון בג'ורג'יה.
ג'ורג'יה, כזכור, היא אחת מחמשת המדינות (לצד אריזונה, פנסילבניה, מישיגן ו-וויסקונסין) שנצבעו בכחול בבחירות האחרונות והעניקו לביידן את הרוב שהיה דרוש לו באלקטורים.
3. טראמפ והצוות המשפטי שלו הגישו שורת ערעורים על התוצאות, אך הם נדחו מכל ערכאה משפטית, לעתים קרובות מבתי משפט שמכהנים בהם שופטים שמרנים שטראמפ עצמו מינה. בג'ורג'יה ספציפית אף נערכה ספירה חוזרת, ידנית, של הקולות, ולא נמצא בסיס לטענות של הנשיא בדבר אי-סדרים, זיופים או הונאה.
Read 7 tweets
3 Jan
1. היום הוא יום השנה לחיסול של קאסם סולימאני, מפקד כוח קדס במשמרות המהפכה של איראן.
החיסול של האיש המשפיע באיראן היה מכה ראשונה בשנה שהיא כנראה מהגרועות שעברה איראן, כשאחריה נאלצה טהראן להתמודד עם משבר כלכלי וחברתי, נפט בשפל, פגיעות בתכנית הגרעין (כולל חיסול פחריזאדה) והקורונה.
2. כדי לקבל קצת פרספקטיבה, חזרתי אחורה לדברים שאמרתי ושכתבתי סביב החיסול - כדי לקבל קצת תובנות בדיעבד:
א. קאסם סולימאני היה גם קבלן הביצוע של אסטרטגיית ההתפשטות האיראנית במזרח התיכון - קבלן ביצוע יעיל למדי - אבל לא פחות מכך היה מנוע אידיאולוגי מאחוריה.
3. עם זאת, כמו בכל ארגון היררכי עם מבנה ארגוני סדור (פחות או יותר), נמצא לו מחליף - וכפי שכתב הבוקר @RZimmt (גילוי נאות: קולגה וחבר), שכוח קדס למדו להתאים את עצמם למציאות החדשה במזרח התיכון, גם בהיעדרו.
שארל דה-גול, שטען ש-"בתי הקברות מלאים במי שחשבו שאין להם תחליף", צדק גם הפעם.
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!