1/ Een kort draadje over angstpsychotische fascisten en de #avondklok. Nee ik ben niet lief, niet genuanceerd, nu even niet. Voor die lui is de avondklok een ware uitkomst. Stevige maatregelen door een sterke leider, heerlijk vinden ze dat, het dooft voor eventjes hun angst.
2/ Dat het rellen, verlies van vrijheid, politiek despotisme etc. uitlokt -- geen probleem. Dat het niet gebaseerd is op deugdelijke cijfers -- geen probleem. Dat het grondwettelijk wankel is -- geen probleem. We zijn nu al zover dat we overwegen Duitse ME-ers in te zetten.
3/ Jazeker haal ik WO2 erbij, vanaf het begin al, want het maatschappelijke proces volgt dezelfde lijnen. Massagedrag, angst, manipulatie, plus autoritaire symbolische maatregelen. Als ze nou nog bewezen nut en noodzaak hadden was 't een andere zaak geweest.
4/ En nee, Rutte heeft geen gelijk, we gaan dat virus niet "verslaan", we zullen er mee moeten leren co-existeren, helaas. Hup kwetsbaren vaccineren (vrijwillig! zonder sociale druk!) i.p.v. de traagste van Europa zijn. Ondertussen in Frankrijk...
7/ Overigens: contactbeperking moet je heel grondig doen, anders verspreid het virus zich alsnog via sociale en fysieke netwerken. Dat volgt uit mijn simpele grafensimulatie (misschien later meer). Het is nogal de vraag of het middel niet erger is dan de kwaal.
8/ Beter ten halve gekeerd... Denk nog even rustig na! En kijk naar hoe andere landen het doen. Een groot deel van de Zweedse populatie is nu immuun. Genoeg geblaat, ik ga wat film kijken 😉
1/ Draadje. Een jaar aan #boerenprotesten, waar ik zelf ook betrokken bij geraakt ben. Nu met wat opmerkingen erbij. De stand van zaken over onze voedselzekerheid, natuur en meer.
2/ Op dit moment heeft Nederland veel en veel te weinig #landbouwgrond om de eigen bevolking te kunnen voeden. Nog meer landbouwgrond wegnemen is nogal riskant.
3/ Wereldwijd staat de zekerheid van genoeg eten in je buik onder druk. Eten wordt door velen als te vanzelfsprekend gezien. Nee, je warme maaltijd komt niet uit een fabriek onder je buurtsuper.
Draadje over #modeldenken n.a.v. Andreas Kinneging in gesprek met Jorg Gelder (podcast 1 juni 2020). Andreas heeft een sterk punt over modellen, maar gaat m.i. wat kort door de bocht.
Terecht merkt hij op dat rekenmodellen niet zo betrouwbaar zijn. De werkelijkheid is veel complexer dan het model. De uitkomsten zijn erg afhankelijk van de gekozen algoritmes en variabelen.
De modellen waar hij het over heeft, zijn ooit in elkaar geknutseld door informatici. (Ik ben informaticus.) Met programmeertalen worden die modellen gebouwd. Denk aan Fortran, C, Python, Simula... Simulaties waren en zijn populair.
Het huidige kabinet krijgt maar geen grip op de Farmers Defence Force (FDF) en daarom zien we nu dat in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van de @NCTV_NL deze #boeren worden weggezet als polariserende bedreiging voor de nationale veiligheid. [1/4]
Hiermee is het bewijs geleverd dat de FDF zich niet heeft laten infiltreren of omkopen door de krachten die baat hebben bij de #stikstof"crisis". De FDF heeft inmiddels al een openbare reactie gegeven via hun Telegram mededelingenkanaal; ik zie het niet op hun website, [2/4]
dus heb ik 'm voor de lezer tijdelijk op mijn eigen webserver geplaatst. Linkje hieronder.