Best vaak zie ik de opmerking: schaal de zorg toch op. Dat is hetzelfde als roepen voetbal gewoon wat beter en we winnen het WK. Er is niet voldoende personeel. Het is zwaar specialistisch werk, zowel lichamelijk als fysiek. Je kunt daar geen werkloze eventplanners neerzetten.
Dat impliceren is eigenlijk respectloos naar het vak van IC-verpleegkundigen. Daarnaast als je met extréme inspanning de capaciteit verdubbeld (bizarre inspanning) en we de R op 1.2 hebben dan heb je effectief ongeveer 2 weken uitstel gecreëerd na al die inspanning!
Los van de kosten die je uiteindelijk als maatschappij ook moet betalen en die mensen na de pandemie niets meer te doen hebben en het niet kan want je krijgt niet snel genoeg al dat personeel, levert het je dus maar kort uitstel op als we niet die R omlaag krijgen!
Voorkomen is echt beter dan genezen. Oh en even los van dat je NOOIT op de IC terecht wilt komen. Daar liggen niet de oudste mensen maar veel veertigers, vijftigers en zestigers. Die kunnen door de maanden revalidatie en longschade door de behandeling en ziekte en coma en...
Alle nare randverschijnselen waarschijnlijk nooit meer hetzelfde functioneren. Nooit meer. Denk half jaar revalidatie. Leren lopen enzo. Mensen die in de politiek achteloos roepen: verhoog toch IC als oplossing zijn waarschijnlijk meer uit op stemmen dan op oplossingen.
Als je echt een goed beeld wilt hebben van waarom je niet op de IC terecht wilt komen, lees dit van Aliëtte Jonkers lezen. Die zet het geweldig uiteen. Niet emoporn maar zakelijk waarom je het niet wilt en meer redenen waarom opschalen niet makkelijk is.
linkedin.com/pulse/dan-scha…
Oh en voor ik in deze overspannen Twittertijden ruzie krijg met eventplanners. Ik had ook schilders, bloemschikkers, paardenverzorgers of wat dan ook kunnen zeggen. Het feit dat je het wil betekent niet dat je het kán. Is specialistisch. Liefde aan de eventplanners!
PS. Argh wat dom. In de eerste tweet waar ik lichamelijk en fysiek zei, bedoelde ik natuurlijk fysiek en mentaal, sorry werd in de zin afgeleid door iets. :( Punt blijft overeind denk ik.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Diederik Jekel

Diederik Jekel Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @DiederikJekel

26 Jan
Wat mooi dat de relschoppers ervoor zorgen dat MVV-supporters Maastricht veiligstellen, 200 boeren hun trekkers inzetten in Doetinchem om daar de straten te beveiligen en jongeren in Schalwijk helpen opruimen. Deze rellen zijn geen terrorisme en we komen hier wel doorheen!
De overheid moet hard op blijven treden maar ook aangeven dat ze wil luisteren naar waar de onvrede vandaan komt. Carrot AND stick. Want of het nu gaat om antidiscriminatieprotesten, boerenprotesten, coronaprotesten, er zit altijd iets van paniek en onvrede onder.
Die onvrede kun en moet je er niet uit proberen te slaan. Die moet je proberen op te lossen. We moeten luisteren als iemand vertelt over racisme. Luisteren als een boer vertelt dat het water aan z'n lippen staat. Naar een Groninger die bang is voor zijn huis. Luisteren en helpen!
Read 18 tweets
15 Jan
Ik heb niet het gevoel dat de kamer doorheeft hoe akelig die Britse variant is. Doe die avondklok niet pas als die Britse variant al te snel om zich heen heeft geslagen. In het VK is de lockdown NIET genoeg geweest om deze onder de duim te krijgen
Eigenlijk leg ik meestal alleen uit wat het beleid is en meng ik me niet zozeer in de keuzes maar de slides van het RIVM schreeuwen in wetenschappelijke taal. Variant B1.1.7 kunnen wij NIET aan. Zet ambtenaren aan het werk voor toeslagfamilies en NU door met corona weer!
Dus @D66 of @VVD of @cdavandaag of wie maar wil, kijk ff naar de slides van Jaap van Dissel. Jullie móeten nu gaan handelen. Het is een race tegen de klok met het vaccin. De winter en Britse variant doen R stijgen. Vaccin en maatregelen verlagen het. Zo simpel is het.
Read 10 tweets
17 Dec 20
Vaccinvragendraadje! Wat doet een vaccin? Wat zit er in het vaccin? Wat is dat m-RNA? Uitleg met vliegenstrips en snapchat. Als er iets niet klopt feitelijk hoor ik het graag. Paar tweetjes uitleg helpen misschien.
Wat doet een vaccin? Het traint je lichaam om snel het virus te herkennen, voordat het virus bij je binnenkomt en je ziek maakt. Denk aan de "Wanted Dead or Alive"-posters uit cowboyfilms. Hang die op naast de saloon en zodra de echte crimineel langs komt...
Kan de sherrif hem meteen in de kraag grijpen, voordat die de bank overvalt! In een vaccin zitten die posters of een vaccin helpt de sketchartists in je lichaam die posters tekenen. Voor een goede immuniteit heeft je lichaam een paar dingen nodig.
Read 17 tweets
9 Oct 20
Volgens mij hoorde ik bij Op1 Robin Fransman zeggen dat de groep ouderen en kwetsbaren niet zo heel groot is en je moet oppassen voor dubbel tellen. Als je gewoon naar CBS gaat zie je 60+ is 4.540.000 mensen. Daar komen nog BOVENOP kwetsbare jongeren.
In geen enkel land lijkt afzondering van ouderen en jongeren te werken. Je ziet nu in Frankrijk en Israël bijvoorbeeld dat ziekenhuisstijging achter de stijging onder de jongeren aanloopt. Jort vroeg toen hij naar de "kleine toename" keek van ziekenhuisopnames:
Overdrijven we niet? Reële vraag. Het probleem is dat een virus exponentieel groeit. Stel je voor dat elke 10 dagen het aantal ziekenhuisopnames verdubbeld. Dat betekent dat een maand voordat de ziekenhuizen overstromen de ziekenhuis bezetting maar 12.5% was! Praktisch leeg!
Read 12 tweets
8 Oct 20
Dit is wat ik kwalijk vind: "In het voorjaar had ik diverse patiënten die overleden aan covid-19. Vervolgens ben ik hydroxychloroquine voor gaan schrijven en tien patiënten op rij herstelden van het virus. Dat kan toch geen toeval meer zijn", zegt hij in de krant.
Mijn ergernis zit hem niet zo zeer in het experimenteren op zijn patiënten, omdat HCQ geen onbekend middel is en we allemaal in paniek verkeerde. Het stomme alleen is dat je als huisarts dat niet moet gebruiken als argument omdat je daarmee de discussie kapot maakt.
Natuurlijk kan dit toeval zijn. Sterker nog als ik 10 Covid-patiënten tegenkom en ik geef ze alle tien een tiktak dan is de kans nog enorm groot dat ze het overleven. De mortaliteit is niet zo hoog dat je verwacht dat het merendeel overlijdt gelukkig.
Read 13 tweets
1 Oct 20
Een draadje over het 'schokkende' RIVM-filmpje dat facebook overneemt waarin een RIVM-mederwerker 'los zou gaan'.
Allereerst is dit niet het nummer van het RIVM, maar van de overheid en de mensen die je hier spreekt werken niet of spreken niet namens het RIVM. Ten tweede zijn er twee makkelijke methodes om het te faken. Of je belt echt, en haalt de audio weg en speelt het gesprek na.
Of zoals @harryhol heel leuk in zijn filmpje (link onderaan) laat zien, je verandert iemands naam in je telefoonboek naar 0800 1351. Hij laat ook zien dat het in ieder geval geupload is door iemand die ernstig tegen de maatregelen is. Maar wat nou als het wel echt is?
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!