📌Nova entrada al blog #ArxiPortus avui amb la figura de l'enginyer José Luis López Páramo, director de la Junta d'Obres del @PortdeTarragona els anys 1973-1974.
La podeu llegir 👉 ja.cat/x9EPI
#històriesportuàries #porttarragona
Obrim fil⬇️⬇️
2/6 López Páramo fou director del @PortTarragona entre el 20 de gener de 1973 i el 6 de juny de 1974, després d’haver passat pel @puertodemelilla (1966-1973).
A #Tarragona, López Páramo succeí a Eduardo #Serrano Suñer qui havia estat més de trenta anys en el càrrec.
#enginyers
3/6 El nou director s'encarregà d'elaborar una sèrie de projectes d'ampliació del @PortTarragona com el de les obres de prolongació del #dicdeLlevant en 900 m més, amb la qual cosa aquesta obra de defensa, l'espina dorsal del Port de Tarragona, assoliria els 3,5 km de longitud.
4/6 Segons la memòria de l'any 1973 el @PortTarragona era el 5è de l'Estat, per darrere del de Bilbao, Gijón, Barcelona i València i aquest any va batre un #rècord de #tràfic de #mercaderies arribant als 6 milions de tones, un moment de #creixement important.
5/6 És el moment de l'aparició de nous vaixells, molt més grans i amb més capacitat de càrrega, així com especialitzats en un únic tipus de mercaderia.
Vaixells +grans significà construcció de noves superfícies amb més calat per acollir-los.
#vaixells
6/6 López Páramo cessà del seu càrrec a #Tarragona el juny de 1974, data en què fou traslladat a #SantaCruzdeTenerife (1974-76) i després a @PuertoACoruna on exercí el càrrec entre 1976 i 1994, any en què es va jubilar. Va morir en aquesta ciutat l'any 2010.
#històriesportuàries

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Arxiu - Port de Tarragona

Arxiu - Port de Tarragona Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ARXIUPORT_TGNA

4 Feb
đź“ŚHISTĂ’RIES PORTUĂ€RIES
Aquest mes de febrer els #arxiuscatalunya a iniciativa @AAC_GD proposem #eldocumentdeldia per donar a conèixer més els fons que conservem en els arxius.
Va fil⬇️ 1/8
#històriesportuàries
2/8 Proposem com #eldocumentdeldia el projecte de 1921 de l’enginyer Francisco Gómez de #Membrillera del trasllat dels #tinglados 2 i 3 de l’emblemàtic @MolldeCosta del @PortTarragona
#històriesportuàries
3/8 Els #tinglados 2 i 3 del @MolldeCosta es van construir el 1898 a 5 metres de la vora del moll. En canvi, quan es projectaren l'1 i el 4 (les obres dels quals finalitzaren el 1913), estaven a 12 m per donar pas a les vies de les #grues
#porttarragona
Read 8 tweets
2 Feb
đź“ŚArxiPortus convida a...
Adrián Cabezas Sánchez: Els nius de metralladores de la #GuerraCivil al litoral de #Tarragona.
Podeu llegir l'entrada al #blog en aquest enllaç
👉 ja.cat/V2RpV
#històriesportuàries #arxiportus
Durant la #GuerraCivil (1936-1939), les primeres construccions defensives més sòlides que es van realitzar a #Catalunya de caràcter més permanent van ser les fortificacions relacionades amb la defensa de la costa.
L'atac del creuer franquista Canarias el 30 d'octubre de 1936 al golf de #Roses va provocar un pĂ nic generalitzat a tota la costa catalana i el temor a un possible desembarcament de tropes franquistes a qualsevol punt del litoral catalĂ .
#GuerraCivil
Read 6 tweets
26 Jan
đź“ŚHISTĂ’RIES PORTUĂ€RIES
Cada any entorn el 15 de gener a #Tarragona comencen les activitats al voltant de la #GuerraCivil que organitza L'Arxiu @TGNAjuntament
Aquest 2021, però, no hi haurà cap acte fins al mes d’abril a causa de la #pandèmia. Anirem informant!
Obrim fil
Rafael Vidal Ragazzon, ànima de #TarragonaAntiga ens ha cedit còpies digitals de 6 fotografies de 1939 i d’alguns documents relacionats amb la casa que els seus pares tenien al carrer #Apodaca, cantonada amb plaça dels Carros en ple @BarridelPort tot just acabada la #GuerraCivil
La zona portuària fou una de les més afectades en la contesa dels anys 1936-1939 i alguns bombardejos foren especialment acarnissats en aquest indret. La foto que acompanya correspon a l’antiga casa de Melcior Lloveras (1861) tot just acabada la #guerra amb greus desperfectes.
Read 9 tweets
12 Jan
đź“ŚHISTĂ’RIES PORTUĂ€RIES
Les rifes.
Quan el 1790 es reprengueren les obres del port modern de Tarragona es creà una Junta d'Obres per demanar al rei el seu suport i s’implantaren un seguit de mesures per fer front a les despeses que aquestes suposarien.
#històriesportuàries
Va fil Image
Aquestes mesures anaren des de la imposició d’arbitris sobre la venda de carn, sal i peix fresc, el de l’octau d’aiguardent, els drets d’entrada i sortida de mercaderies per les duanes del Corregiment, la venda de títols nobiliaris, els préstecs i les donacions...
#porttarragona Image
El 13 de febrer de 1799 es dictà la Reial ordre del Ministeri de Marina que autoritzava al @PortTarragona els arbitris esmentats, a fer el lliurament de 200 títols nobiliaris i també el permís per a fer rifes.
#històriesportuàries Image
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!