Θεωρώ προσβλητική την αρνητική χρήση του όρου "με βαθιά υποκριτική" και "ο ηθοποιός" από μια Υπουργό Πολιτισμού.
Διότι η χρήση εμπεριέχει την αυθαίρετη γενίκευση. Η κ. Μενδώνη έχει πολύ συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά να αντιμετωπίσει και μπορεί να προβεί σε (σχεδόν) κάθε αξιολόγηση που αφορά τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πάντα με σεβασμό βέβαια στο τεκμήριο της αθωότητας.
Το να τον κατηγορεί όμως για την επαγγελματική ιδιότητά του και για την ικανότητά του, συγχέοντας την υποκρισία και το ψεύδος με την υποκριτική τέχνη είναι προσβλητικά γενικευτικό. Και δείχνει θεμελιώδη γνωσιολογικά κενά, για την θέση στην οποία βρίσκεται.
Υπάρχουν αρνητικές αυθαίρετες γενικεύσεις για όλα τα επαγγέλματα. Και παροιμίες. Και "θυμόσοφες" ρήσεις που βλέπουν κακόπιστα μόνο στερεότυπα κι όχι ειδικά ατομικά χαρακτηριστικά.
Αυτά που λέγονται στα καφενεία και στα τουίτερ με την αφέλεια, την αθωότητα ή και την μισαλλοδοξία του κάθε πολίτη δεν νοείται να συγκροτούν τον επίσημο πολιτειακό λόγο του αρμόδιου για τον πολιτισμό.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Όταν οι υποθέσεις φερόμενων σεξουαλικών αδικημάτων "επωνύμων" φτάνουν στην δημοσιότητα, τότε είναι που συστηνόμαστε όλοι από την αρχή. Στο μάτι του εποικοινωνιακού κυκλώνα είναι που καταγράφεται ανάγλυφα ποιοι τιμούν τις αρχές τους, ποιοι είναι έτοιμοι να κάνουν εκπτώσεις,
ποιοι τις εργαλειοποιούν και ποιοι ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού, του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι για να κινηθεί η Πολιτεία αποτελεσματικά με το σύστημα Δικαιοσύνης που έχουμε στην Ελλάδα σε μια περίπτωση κακοποίησης ανηλικού,
Ένας δεκαπεντάχρονος είναι σε νόμιμη ηλικία να συναινέσει για σεξ με έναν ενήλικο.
Το ποινικό αδίκημα ξεκινάει από την στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση πριν ή εάν υπάρχουν άλλοι λόγοι εκμετάλλευσης, όπως τα ανταλλάγματα. Δεν νοείται ανάκληση της συναίνεσης, μετά την πράξη
Ήταν λάθος που η Ελεονώρα Μελέτη χτες είπε ότι δεν επιτρέπεται το σεξ ούτε με 17,5 χρόνο. Που το βρήκε αυτό; Εδώ επιτρέπεται ακόμα και ο γάμος ανηλίκων
ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Την 15.2.2021 το ΕΔΔΑ @ECHR_CEDH στην δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα του το γεγονός ότι κοινοποίησε στην Κυβέρνηση της Ελλάδας την προσφυγή που είχε ασκήσει η Ένωση Αθέων @atheia Φεβρουάριο του 2018.
Η ανακοίνωση του ΕΔΔΑ περιλαμβάνει μια σύνοψη της υπόθεσης, αναφέροντας ότι αντικείμενο της προσφυγής αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η αθεΐα στο βιβλίο των θρησκευτικών της Β’ Λυκείου στην Ελλάδα.
TO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Το γραφείο μας εκπροσώπησε τις οικογένειες Παπαγεωργίου και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο με την απόφαση του το 2019 αναγνώρισε ότι η Ελλάδα παραβίασε
το ανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση, επιβάλλοντας σε γονείς να αποκαλύπτουν στοιχεία θρησκευτικής συνείδησης για τους μαθητές.
Τώρα, το Συμβούλιο της Ευρώπης εξετάζει κατά πόσον η Ελλάδα συμμορφώθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αρμόδιο όργανο για την εποπτεία της εκτέλεσης της απόφασης είναι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Γιατί o ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον όρο "πολιτικός γάμος"; Μα για να αιτιολογήσει, για μια ακόμη φορά, τον λόγο για τον οποίο αποκόπτει τη τεκνοθεσία! Όπως ακριβώς έκανε και με το σύμφωνο συμβίωσης. t-zine.gr/politiko-gamo-…
Λες και το θέμα στην εποχή μας δεν είναι, πλέον, το μέλλον των παιδιών που ήδη γεννιούνται και τεκνοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά το αν ο ΣΡΖ θα τα βρει με την ΝΔ για ένα νομοσχέδιο που θα μετονομαστεί το κουτσουρεμένο σύμφωνο συμβίωσης σε γάμο.
Η ρητορική αυτή δεν είναι καθόλου αθώα, αλλά δείχνει για μία ακόμη φορά πολιτική δειλία. Περισσότερα στο άρθρο.
Η μήνυση Κιμούλη δείχνει ότι σε συνθήκες τεκμηρίου της αθωότητας δεν είναι καθόλου απλό και επιφανειακό ή δευτερεύον το θέμα του τεκμηρίου της αθωότητας και της προστασίας της προσωπικότητας.
Καθένας που ισχυρίζεται οτιδήποτε δημόσια εις βάρος άλλου ατόμου, πρέπει να είναι σε θέση να το τεκμηριώσει, να το αποδείξει. Όταν λοιπόν ένα φερόμενο θύμα προσφεύγει στα Μέσα Ενημέρωσης
για να καταγγείλει έναν φερόμενο δράστη, πρέπει πιο πριν να έχει σταθμίσει όλους εκείνους τους παράγοντες για την εξέλιξη αυτής της πράξης.