My 2 cents: Er is gemiddeld niet meer trombose gevonden in de gevaccineerde populatie, tov niet-gevaccineerde. In 2 landen zijn 6 mensen met trombose en weinig plaatjes gevonden met 1 overleden persoon. Week 8: 21.863 coronadoden in EU. Besmettingen stijgen, economie gaat kapot.
Het moet uitgezocht worden, maar zelfs als, en dat is dus NIET zeker, deze bijwerking komt door vaccin en het is zo ongelooflijk zeldzaam dat na 381 miljoen vaccins wereldwijd je een paar gevallen vindt, is vaccineren statistisch een goed idee. Heb je bijwerkingen meldt het wel!
Een medicijn heeft altijd bijwerkingen. Zelfs een placebo kan dat hebben. Wetenschappers doen hun best om alles weer open te krijgen. Heb wat vertrouwen. Corona nu 2.7 miljoen doden met verschrikkelijke maatregelen en uitgestelde zorg. Zo'n prik is VEEL minder eng voor iedereen.
En geloof me als ineens er iets groots en sinisters aan de hand zou zijn dan zal echt elke journalist die ik ken erop springen en het bekend maken. Daar win je namelijk wel prijzen mee; niet door meepraten, maar door instituties ten val te brengen. Woodward en Bernstein enzo. 🤨
Bronnen: aantal vaccins wereldwijd: @CVaccinebot.

Doden EU Week 8 rapport: euro.who.int/__data/assets/…

de EMA, (die hier over gaan!!!) over of het vaker voorkomt of niet: ema.europa.eu/en/news/emas-s…

Heb je bijwerking van welk medicijn dan ook: lareb.nl

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Diederik Jekel

Diederik Jekel Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @DiederikJekel

11 Mar
Bijwerkingen van het vaccin in Denemarken. Is het waar? Moet het vaccineren in NL stoppen? En zijn vaccins een slecht idee als iemand overlijdt (nee, ik ben geen eikel of gevoelloos)? Een draadje over bijwerkingen, toeval en dit kattenfilmpje.

Allereerst ieder persoon dat overlijdt is er een teveel en op Twitter moeten dingen kort en daardoor zakelijk maar ik leef met elk persoon mee, of je nu corona hebt, niet naar buiten kan door maatregelen of trombose hebt. Maar dat kattenfilmpje is belangrijk in dit verhaal.
Oh en ik probeer dit objectief op te schrijven om uit te leggen waarom de keuze voor doorgaan of stoppen wordt gemaakt. Je moet zelf bedenken of je het ermee eens bent of niet. Ik ben hier niets aan het verdedigen of wat dan ook. Feitelijke uitleg.
Read 14 tweets
25 Feb
Politici kom terug van je reces en ga opzoek naar een oplossing voor horeca, onderwijs, en sportbranche, anders dan je nu doet en wel als volgt: we zitten in een levensgevaarlijke valse tegenstelling. Er zijn maatregelen-daardoor neveneffecten en DUS moeten maatregelen weg. Nee!
De maatregelen moeten want exponentiele groei is het gevolg als de R iets boven de 1 is. Hoe graag je ook wilt, je kunt NOOIT winnen van exponentiele groei. Zo simpel. Je kunt niet opschalen of bevolking scheiden, je komt ALTIJD uit op weer lockdown. Dat doet exponentieel.
Nu stijgen de aantallen besmettinhen en DUS zit R al boven de 1. Burgers willen perspectief: dat is te geven als je de neveneffecten oplost ipv discussieren over of de maatregel moet en of mensen ff moeten volhouden. Dat lukt niet. Perspectief zit hem niet in dom volhouden.
Read 11 tweets
24 Feb
De reden dat het verstandig is om iedereen, ook niet kwetsbare mensen te laten vaccineren, is dat een vaccin nooit 100% van de tijd werkt en zeker niet bij kwetsbare mensen. Een vaccin is een universiteit voor je afweer waar het leert beter SARS-COV-2 te bestrijden.
Maar als je afweer slechter is, en je meer risico loopt, zal je afweer ook minder goed kunnen leren van het vaccin. Als je zelf niet zo slim bent dan haal je ook niet het meeste uit je opleiding. Dus als een kwetsbaar familielid een inenting heeft gehad is de kans dat hij/zij...
Ernstig ziek wordt veel kleiner, maar niet nul. De kans dat zij het doorgeeft wanneer ze het heeft is, zo blijkt uit onderzoeken de afgelopen weken, ook enorm veel kleiner. Maar ook niet nul. Dus afhankelijk van je eigen situatie en dat van je oudere familielid zou ik de...
Read 7 tweets
18 Feb
Een goeie vraag van @Diedhein die zich afvraagt waarom NASA zoekt naar sporen van leven die aansluiten bij ons eigen soort leven. Waarom zoeken naar organische verbindingen, zuurstof of water? Waarom niet naar iets gekkers? Een klein astrobiologiedraadje (3x woordwaarde).
Allereerst belangrijk om te weten: Je kunt geen apparaat maken dat 'alles' opzoekt. Geen magischie knop: search all. Elke sensor, elk meetinstrument moet je zorgvuldig maken om specifieke dingen te onderzoeken. Dus je moet al keuzes maken voor je lanceert. Dat is altijd zo!
Dat is geen gebrek aan fantasie maar zo werkt de wetenschap en zo werken sensoren. Als je dat accepteert, komt de volgende vraag op: waar gaan we naar zoeken? Eerst op een iets algemener niveau. Je kunt kijken naar dingen die op aarde werken. Sommige dingen doen het altijd goed.
Read 11 tweets
29 Jan
Best vaak zie ik de opmerking: schaal de zorg toch op. Dat is hetzelfde als roepen voetbal gewoon wat beter en we winnen het WK. Er is niet voldoende personeel. Het is zwaar specialistisch werk, zowel lichamelijk als fysiek. Je kunt daar geen werkloze eventplanners neerzetten.
Dat impliceren is eigenlijk respectloos naar het vak van IC-verpleegkundigen. Daarnaast als je met extréme inspanning de capaciteit verdubbeld (bizarre inspanning) en we de R op 1.2 hebben dan heb je effectief ongeveer 2 weken uitstel gecreëerd na al die inspanning!
Los van de kosten die je uiteindelijk als maatschappij ook moet betalen en die mensen na de pandemie niets meer te doen hebben en het niet kan want je krijgt niet snel genoeg al dat personeel, levert het je dus maar kort uitstel op als we niet die R omlaag krijgen!
Read 8 tweets
26 Jan
Wat mooi dat de relschoppers ervoor zorgen dat MVV-supporters Maastricht veiligstellen, 200 boeren hun trekkers inzetten in Doetinchem om daar de straten te beveiligen en jongeren in Schalwijk helpen opruimen. Deze rellen zijn geen terrorisme en we komen hier wel doorheen!
De overheid moet hard op blijven treden maar ook aangeven dat ze wil luisteren naar waar de onvrede vandaan komt. Carrot AND stick. Want of het nu gaat om antidiscriminatieprotesten, boerenprotesten, coronaprotesten, er zit altijd iets van paniek en onvrede onder.
Die onvrede kun en moet je er niet uit proberen te slaan. Die moet je proberen op te lossen. We moeten luisteren als iemand vertelt over racisme. Luisteren als een boer vertelt dat het water aan z'n lippen staat. Naar een Groninger die bang is voor zijn huis. Luisteren en helpen!
Read 18 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!