Portföljuppdatering. Skyfflat om lite. Sålt de "extra" Cellink jag köpte runt 380-420 kr efter placingen. Minskat i Kahoot. Lite stopplossmässig försäljning. Samtidigt känner jag stor conviction i några av mina största bets som också fallit i pris sista tiden:
Ökat ytterligare i Sedana idag och ArcticZymes sista dagarna. De känns mest attraktiva i portföljen på nuvarande priser.
Tycker dagens nyhet från Vertex / CRISPR Therapautics verkligen understryker det enorma intresset för och värdena inom genterapi. AZT är optimalt positionerade med sina SAN-enzym. Spännande att se rapporten i övermorgon.
Sedana är bara helt felprissatt. Allt som sker spelar bolaget rätt i händerna och marknaden kan inte dra en linje mellan tre punkter anser jag. Den som sett den 40 minuter långa utbildningsfilmen på Youtube från Kanada vet vad jag menar.
ArcticZymes Q1 är det värsta man sett sedan Cellinks Q5 😆.
40 Mkr sales mot 25 Mkr väntat
EBIT 25.8 Mkr mot 9 Mkr väntat.
Som jag skrev i tråden igår rinner all överskjutande försäljning ner till sista raden. Det är därför AZT är mitt största innehav.
Hela rapporten andas enorm optimism. SAN-försäljningen var den enda del som var lägre än jag hade räknat med, men det kompenseras av att ytterligare 2 stora kunder inom genterapi har gjort cGMP-audits i Tromsö under kvartalet.
Kunderna behöver göra cGMP-audit för att "kvalificera oss som en leverantör av kritiska komponenter och för påföljande regulatoriska godkännanden". Med andra ord, kunder som kommer närmare lansering, där volymerna är mycket större för AZT.
ArcticZymes. Utläggning om förutsättningarna inför rapporten imorgon.
Kortfattat: Jag gissar på en försäljning kring 25 miljoner kronor och en EBIT på 9 miljoner kronor.
Den långa versionen: Jag delar in ArcticZymes försäljning i 3 delar; 1) SAN-enzymerna, 2) Covid-relaterad försäljning, 3) Övrig molekylär diagnostik och research.
Jag gissar följande; 1) SAN: 11 miljoner 2) Covid: 7 miljoner 3) Övrigt: 7 miljoner
1) SAN är den viktigaste komponenten. Det är den del av caset som kommer bli riktigt stor, drivet av genterapier och vaccinframställning. SAN växte 216% 2020 och har de senaste tre kvartalen snittat strax över 10 Mkr per kvartal.
Cellink. Några tillägg om dagens överlägsna börsvinnare. Jag hade förmånen att få 45 minuters samtal med Sveriges kanske hetaste börs-vd Erik ”Elon” Gatenholm. Jag är så otroligt imponerad av visionen, exekution, tävlingsinstinkten, det hårda arbetet. En förebild på börsen.
Bolaget har vuxit från 0 till 18 miljarder i börsvärde på 5 år. Och det är bara början. Marknaderna man adresserar är enorma och fördelarna med bolagets teknik är tydliga. De omedelbara marknadsmöjligheterna uppskattas till $24bn. På lång sikt $200bn.
Cellink växer vindsnabbt organiskt och adderar tillväxt och teknik via M&A. ”Life Science-branschens Embracer” som Brunlid utnämnt bolaget till är en passande titel men jag vill påstå att man är MER än så.
Sedana. Kort om rapporten och VDs avgång. 1) Kvartalet klart bättre än förväntat på intäktssidan, vilket är det klart viktigaste. Marginaler under press pga kostnadsökningar inför kommande lansering och USA-studie samt högre transportkostnader pga pandemi.
2) Bolaget upplever inga större förseningar med USA-processen trots pandemin vilket är positivt. 3) Aktiesplit bra, likviditeten är lite för dålig vilket ger oönskad volatilitet.
4) VD-bytet förvånande när man först läste det men när det sjunkit in känns det odramatiskt. Christer har gjort ett grymt jobb och det är alltid tråkigt när en VD som levererat slutar men jag är övertygad om att det är för allas bästa.
VNV. Lite om ryktena kring notering av Babylon i USA. 1) VNV äger 11% av Babylon plus en okänd exponering via konvertibel från senaste rundan. Babylon värderades till 3,3 mdr USD i VNVs senaste NAV-uppdatering.
2) Cirka 1/3 av VNVs NAV utgörs av Babylon. Om ryktet stämmer att värderingen i IPO är 4 mdr dollar kommer VNV inte sälja några aktier tror jag. Vidare är ju IPO-priset inte det relevanta utan vad aktiemarknaden värderar Babylon till.
3) I Paretos senaste update värderas Babylon till 5,3 mdr USD, vilket ger en riktkurs på 125 kronor per aktie i VNV. Pareto sa samtidigt att Babylon kunde vara värd 7,6 mdr USD i noterad miljö.