1/x $PEXIP Q1: Framstod som stark vid första anblick, men är egentligen relativt svag. Förstår samtidigt att tillväxten kan bli lumpy då det handlar om stora kunder och stora avtal. Marknaden verkar nu ha bytt fot igen och tycks ha återgått till "Pexip är bara en coronavinnare".
2/x Det är för tidigt att säga huruvida detta är en trend eller inte, men skillnaden i 6% sekventiell tillväxt (som i Q1) mot min gissning 10-12% gör väldigt stor skillnad på helåret. 104m vs 129m, eller +27% vs +57% y/y. Min gissning var/är runt 50%.
3/x Även deltan i mUSD blir såklart också helt annorlunda med en lägre tillväxttakt. Exempel: 6% sekv. kommande tre kvartal ger +22m på helåret 2021 vs +47m med 12%. Ett kvartal hit och dit är väl skitsamma, men för att nå målet om 300m 2024 krävs en ordentlig upptrappning.
4/x Aktien började "straffas" redan innan de preliminära siffrorna (förmodligen då någon större aktör ville ut?), men på grund av att Q1 kom in svagare än väntat i samma veva som sentimentet för growth vände ner befinner sig nu aktien ungefär där jag började köpa.
5/x En annan ganska tråkig sak som skedde nyligen var att flera US domstolar hade stora problem med Pexips lösning, vilket inte känns superkrispigt för ett bolag vars USP är just säkerhet. Oklart hur skadligt något sådant här är för en up-and-comer.
6/x Antag att de underlevererar året ut och istället för mina estimerade 50% växer ~30%, då har vi ungefär 6x ARR i år. Inte speciellt farligt. Nästa rapport känns dock ganska viktig för att se om trenden fortlöper. "En gång är ingen gång men två gånger är en gongong".
7/x Antag att de når sitt long term target på $300m '24 och sedan 25% tillväxt '25 med 25% EBITDA, då handlas aktien idag på cirka 6-9x EV/EBITDA lite beroende på USD/NOK. Billigt kanske, men man ska ha med sig att vägen dit också är lång.
8/x Sammanfattningsvis ser väl långcaset OK ut även om just denna rapporten kom in under min förväntan. Jag minskade dock mycket kring 85-90 efter prel. siffrorna & har istället köpt massa $FB. Facebook på EV/EBIT 15 redan nästa år känns som ett mycket bättre bet idag. GARP!

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Professor Kalkyl

Professor Kalkyl Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Prof_Kalkyl

16 Apr
Lite ovanligt content från min sida kanske, men damen och jag firar faktiskt hela 8(?!) år ihop i helgen! #BuyAndHold
Jösses vad många grattis! Tack från både mig och sambon🙏🏼 Till de som undrar vart vi befinner oss så heter stället Ästad Vingård. Den ligger precis utanför min hemstad Varberg i Åkulla bokskogar, och här gör man sedan ett par år tillbaka vin på egna västkustodlade Solaris-druvor.
Disclaimer: jag kan ingenting om vin, men blev imponerad av den långdragna processen. Däremot berättade jag direkt för sambon att Solaris är en rysk film från Tarkovsky. Och att bastuaggregatet är från finska $HARVIA. Och att den vägghängda toan är från schweiziska $GEBN.
Read 6 tweets
9 Apr
$NFLX: "Netflix’s average monthly revenue per paying subscriber worldwide is $10.82. An increase of 25.66% since 2016."
Genomsnittsanvändaren spenderade alltså >3h per dag framför Netflix under det mycket speciella året 2020.
"9 out of the 10 most watched original series in the US across the whole of 2020 belonged to Netflix."
Read 4 tweets
5 Apr
1/x Okej, i denna (långa) tråden tänker jag ge mig på the age-old question kring huruvida man bör "skala vinnare" eller inte, genom att vrida och vända på argumenten åt vardera håll. En ganska krånglig fråga, så vi får se vart det landar. Let's go!
2/x “The first rule of compounding is to never interrupt it unnecessarily” ska Charlie Munger ha sagt, och det är no doubt ett kraftfullt citat. Men det lämnar ju nästan mer frågor än svar efter sig om man tänker efter; vad är the second rule? när blir det necessary att avbryta?
3/x Buffetts first rule of investing är ju som bekant "don't lose money", och lite mer konkret är detta en påminnelse om hur viktigt det är att fokusera på nedsidan - att applicera Grahams klassiska margin of safety. Samtidigt är deras favorite holding period "forever".
Read 25 tweets
27 Mar
1/x Detta är en av anledningarna till att jag inte pallar ta en massa plats i podcasts m.m. trots flertalet inbjudningar. För jag menar, denna äldre erfarna(?) personen har ju faktiskt helt rätt; jag har inget unikt att komma med som investerare, vilket jag heller aldrig påstått.
2/x Jag är helt öppen med att jag utvecklas hela tiden, och känner mig snarare lite dummare för varje år som går i takt med att jag lär mig. Att tro något annat vore ju helt idiotiskt efter sex år på börsen. Ödmjukhet inför marknaden och sin egen förmåga tror jag är superviktigt.
3/x Det är uppenbart så att personen i fråga irriterar sig på att jag fått för mycket "rampljus" på Twitter i förhållande till personer likt hen själv. Men har hen frågat sig vad det kan bero på? Självklart inte. Kunskap/avkastning borde självklart korrelera med antal följare..?
Read 9 tweets
10 Feb
I've recently been obsessed w/ Ensemble Capital and their "modern day Buffett" style of investing - clear long term thinking around both competitive advantages & valuation.

During these hectic times I think everyone needs a dose of common sense, so here are my fav interviews;
The most recent one w/ Sean, on @BillBrewsterSCG amazing new podcast which I really recommend. They talk about Covid, position sizing, rollups, $NFLX and *a lot* more.
open.spotify.com/episode/457moM…
Here's one with both @ToddWenning & Sean on the just as amazing @Greenbackd podcast
open.spotify.com/episode/5zJNCW…
Read 6 tweets
10 Feb
$EVO Q4'20👊🏻

Revenue +68%👀
EBITDA +107%
*marg. 65,1% (52,7%)
EBIT +74%
*marg. 47.8% (45.9)
Net Profit +72%
*marg. 45.4% (44.2)
EPS +62%
Geo split:
Asien tuggar verkligen på ordentligt och utgör nu 1/4 av den översta raden. Likväl USA växer väldigt snabbt men från låga nivåer, vilket jag ser som väldigt positivt med tanke på hur enorm den amerikanska marknaden kommer bli.

Geosplit (%)
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(