herkesçe malumdur ki bir varlığı almadan önce çeşitli kriterler olmalıdır:
* #bitcoin'in genel yönü neresidir?
* $btc.d ne durumda?
* $dxy artıyor mu?
* temel veriler nasıl?
* ilgili varlıkta destek direnç, hacim, formasyon ve teknik göstergeler nasıl?
* @elonmusk en son ne zaman twit atmış (😅) gibi maddeler ile liste uzatılabilir. sizde alıntı yaparak eklemeler yapınız.
listede saydıklarımızdan bazılarına otomatik olarak filtre uygulayacağımız bir araç var mı diye soranlara cevaben; hacim verilerine, osilatörlere, göstergelere, hareketli ortalamalara ve daha bir çok veriye filtre uygulayabileceğimiz bir araç evet mevcut.
linke tıklayınca açılan sayfayı kısaca izah etmeye çalışayım. görselleri kırmızı ile işaretleyip izah edeceğim.
filtrelerin sonucunu elle yada otomatik yenilemeye yarar.
1. aktif sütunu 2. ise sütunları temsil eder.
3. filtrelenen veriyi indirmek için kullanılır. 4. filtre uygulanacak zaman dilimi. 5. filtre sonucunda alarm kurmaya yarar. 6. çeşitli filtreler ve diğer filtreler.
6. için yakın çekim yapacak olursak.
filtreye tıklanınca açılan ekran. tümü sekmesinde filtre arama, borsalara göre kısıtlama ve daha bir çok gösterge için değerlerin filtrelenmesi için alanlar mevcut.
tanımlayıcı sekmesinde de az önceki tümü sekmesinde bulunan borsa, hacim gibi veriler ile belirli bir tanımlama ile filtre uygulamamız istenmekte.
temel veri sekmesinde hacim ve diğer teknik temel veriler yer almakta. filtreleri sıfırlamak için ise "tümünü sıfırla" kullanılabilir.
son sekme ise teknik verilerin olduğu sekmedir.
filtrelerde ayrıca küçük, büyük, kesişim gibi kriterler vardır. örneğin; BHO 20 küçük BHO 5. yani 20 basit hareketli ortalamanın 5 basit hareketli ortalamadan küçük olduğu varlıkları listeler.
daha etkin bir şekilde kullanmanız için göstergelerin birlikte kullanılmasıyla ya da çeşitli şekillerde al-sat sinyalleri üretme konusunda araştırmalar yapabilirsiniz.
rsi aşırı alım ve aşırı satım bölgeleri.
bollinger bantlar.
macd sinyalleri.
ichimoku bulutu.
momentum.
parabolic sar
bir sürü şey var.
sizde takdir edersiniz ki video olmadan sadece yazılar ile bu kadar teferruatlı bir konu ancak bu kadar izah edilebilir.
bilmeyenlere fikir vermesi açısından paylaşmak istedim. sizde bu tarz filtreleme konularında yardımcı olabilecek araçlar biliyorsanız lütfen alıntılayarak eklemeler yapınız.
okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim… faydalı olmuş ise RT ederek destek verebilirsiniz… bol kazançlı işlemler dilerim…
okumanızı istediğim bilgisellerini buraya ekleyeyim... göz atmanızda fayda olacaktır...
RT ederek insanların faydalanmasına katkıda bulunursanız sevinirim... saygılarımla... #teknikanaliz#kriptopara#bitcoin#altcoin#ethereum
takozlar fiyatın sıkıştığı grafik formasyonlarıdır. yapı olarak üçgenlere benzemektedir. dikkatli şekilde incelendiği zaman üçgenlerden farklı olduğu görülecektir. üçgenler hakkında bilgiseli:
gelin size basit şekilde fibonacci aracı kullanarak retracement, extension, expansion, inversion ve projection seviyeleri nasıl tespit edilir anlatayım...
fibonacci kimdir? finansal piyasalarla alakası nedir? gibi sorulara cevabı küçük bir araştırma ile herkes bulabilir... yazacağım konular hakkında sizde kendi bilgilerinizi mutlaka paylaşın...
öncelikle fibonacci aracı @tr_tradingview sitesinde resimdeki menüde "Fib Düzeltmesi" ve "Trend-Temeli Fib Uzatma" ismiyle bulunmaktadır.
buna #bitcoin özelinde bakacak olursak an itibariyle 1,035,701,317,273 sonucuna ulaşırız. bu verilere coinmarketcap.com sitesinden ulaşmanız mümkündür.