kanske en av de normalare dagarna för svensk politik på senare år.
förmodligen är dagens långsiktiga förlorare sd. långsamt börjar det drivhus som närt dem så länge att tappa värme och ljus.
över det kan bara trädgårdsmästarna känna sorg.
för övrigt stor sannolikhet att dagens händelser får l att skaka än mer. sabuni hade nog god anledning att vara snabbt ute.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Andreas Ericson

Andreas Ericson Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @neo_andreas

21 Jun
i denna unika situation får vi gräva djupt i rikets lagrum och annaler för att hitta tillämplig praxis. ev kan skänninge rådmannabalk från 1419 vara relevant här.
där läser vi att "avsaht staatsminister bähre skamhuufa intill nesthe rådslaagh".
men det är inte bättre för oppositionen ty "de skola sätta föhlje till tinget, där mööthas de i fulle vapheen, utan klädnad, insmorde i svinfeeht".
Read 4 tweets
20 Jun
visade sig att mormor fortfarande betalar medlemsavgiften till mellansels if. (morfar spelade inner på 40-talet.)
nu är mormors lägenhet tömd och hon själv på myrtensgården. det gick väl efter omständigheterna bra.
till skillnad från resten av sverige var det kulet i bredbyn idag. mormor frös efter ett tag när vi rullat ut henne. men hon tyckte om att få vara ute lite.
Read 5 tweets
7 Oct 20
så, nu har jag också sett den. den var välgjord och det nya material som presenteras är helt klart värt att uppmärksammas. håller med dem som menar att ytterligare undersökningar krävs.
jag kom pga privata omständigheter - en av mina bästa vänners mamma vid den här tiden var med - att följa nyheterna om estonia ganska noggrant de första åren. dokumentären gör ett förtjänstfullt arbete i att påminna om det mycket tveksamma beslutet att inte bärga ens kroppar.
det var något som togs emot med stor bitterhet av anhörigkretsen. processen var delvis osaklig och beslutet var både svagt motiverat och okänsligt levererat. sammanfattningsvis illa skött av den tidens politiker.
Read 72 tweets
5 Oct 20
apropå detta minns jag en riktig holmgång i "diskutabelt" ngn gång på 90-talet. aschberg i vilt bråk med janne josefsson som då var på uppdrag gransknings föregångare striptease. dn.se/kultur/uppdrag…
jag minns faktiskt inte exakt vad saken gällde, men båda anklagade varandra vilt för det mesta man kan tänka sig. robert aschberg hade svårt att få sin bror att låta josefsson svara.
hittade nu ett spår, var tydligen i januari 1995. enligt expressen kallade aschberg (richard alltså) josefsson för "den största lögnaren i svensk media" och josefsson svarade med att kalla aschberg för "gangster".
Read 5 tweets
14 Sep 20
förra veckan fick jag frågan om vilka de bästa böckerna om palmemordet egentligen är, och insåg då att jag faktiskt aldrig twittrat om detta. (vad jag minns iaf.) så nu ska denna lucka fyllas!
det blir en lista med tio böcker utan inbördes ordning. det är inte en lista strikt efter kvalitet, utan istället den samling böcker jag tror man ska läsa för att bäst introduceras till denna märkliga episod i vår historia.
så i kronologisk ordning: 1) "mordet på olof palme - utredning på villospår" av thomas kanger från 1987. en av de första böckerna som skrevs om mordet och utredningen och den håller fortfarande. framför allt är den intressant att läsa av två skäl. för det första att den bra >
Read 76 tweets
2 Apr 20
nu börjar vi väl snart kunna bedöma överdödlighet i corona? det enklaste vägen borde väl vara via skatteverkets folkbokföring? hur snabbt kan man leverera siffror därifrån?
i snitt dör ungefär 250 personer varje dag i sverige. det varierar förstås från år till år och är inte jämnt fördelat över året, men det är en hygglig siffra att utgå ifrån.
så är det så att 43 (eller fler) personer dör av corona som inte skulle dött annars kommer det att märkas.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(