apropå detta minns jag en riktig holmgång i "diskutabelt" ngn gång på 90-talet. aschberg i vilt bråk med janne josefsson som då var på uppdrag gransknings föregångare striptease. dn.se/kultur/uppdrag…
jag minns faktiskt inte exakt vad saken gällde, men båda anklagade varandra vilt för det mesta man kan tänka sig. robert aschberg hade svårt att få sin bror att låta josefsson svara.
hittade nu ett spår, var tydligen i januari 1995. enligt expressen kallade aschberg (richard alltså) josefsson för "den största lögnaren i svensk media" och josefsson svarade med att kalla aschberg för "gangster".
(detta utspelade sig nämligen på den tiden man fortfarande fick klaga på public service-journalister utan att ovillkorligen dömas fredlös som fiende till demokratin som sådan.)
här har vi det! lennart håård också med och också han är håårt förbannad på josefsson.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Andreas Ericson

Andreas Ericson Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @neo_andreas

7 Oct
så, nu har jag också sett den. den var välgjord och det nya material som presenteras är helt klart värt att uppmärksammas. håller med dem som menar att ytterligare undersökningar krävs.
jag kom pga privata omständigheter - en av mina bästa vänners mamma vid den här tiden var med - att följa nyheterna om estonia ganska noggrant de första åren. dokumentären gör ett förtjänstfullt arbete i att påminna om det mycket tveksamma beslutet att inte bärga ens kroppar.
det var något som togs emot med stor bitterhet av anhörigkretsen. processen var delvis osaklig och beslutet var både svagt motiverat och okänsligt levererat. sammanfattningsvis illa skött av den tidens politiker.
Read 61 tweets
14 Sep
förra veckan fick jag frågan om vilka de bästa böckerna om palmemordet egentligen är, och insåg då att jag faktiskt aldrig twittrat om detta. (vad jag minns iaf.) så nu ska denna lucka fyllas!
det blir en lista med tio böcker utan inbördes ordning. det är inte en lista strikt efter kvalitet, utan istället den samling böcker jag tror man ska läsa för att bäst introduceras till denna märkliga episod i vår historia.
så i kronologisk ordning: 1) "mordet på olof palme - utredning på villospår" av thomas kanger från 1987. en av de första böckerna som skrevs om mordet och utredningen och den håller fortfarande. framför allt är den intressant att läsa av två skäl. för det första att den bra >
Read 76 tweets
2 Apr
nu börjar vi väl snart kunna bedöma överdödlighet i corona? det enklaste vägen borde väl vara via skatteverkets folkbokföring? hur snabbt kan man leverera siffror därifrån?
i snitt dör ungefär 250 personer varje dag i sverige. det varierar förstås från år till år och är inte jämnt fördelat över året, men det är en hygglig siffra att utgå ifrån.
så är det så att 43 (eller fler) personer dör av corona som inte skulle dött annars kommer det att märkas.
Read 7 tweets
27 Jan
om han ändå hade haft lite utrymme att i en stor tidning att diskutera rasism! expressen.se/kultur/hynek-p…
men för att dra ett litet strå till stacken. några utgångspunkter som jag tror kan vara en början: jag tror också att rasism behöver diskuteras mer, djupare och med större frimodighet. pga rasism är ett mer relevant samhällsfenomen idag än ngn period jag hittills upplevt.
för trots att det finns attitydundersökningar som över tid visar på vad som nog ska tolkas som minskad rasism är det ingen tvekan om att rasismen samtidigt - och det är inte paradoxalt utan snarast naturligt - gjort en motoffensiv.
Read 20 tweets
27 Dec 19
det verkar svårt att sammanfatta ett decennium. särskilt när man själv fortfarande befinner sig i det.
den stora grejen vi kommer minnas tror jag - oops nu är jag själv där! - är "reaktion". och att en fördunklande faktor är att väldigt många av oss reaktionen riktats mot fortfarande är de som berättar, analyserar och tolkar händelserna.
ungefär som den gamla nomenklaturan i ddr år 1995 skulle skriva historien om de senaste åren. hur förstående hade de varit inför förloppet?
Read 59 tweets
5 Aug 19
jag har ju tidigare föreslagit att vi skulle behöva en högtid i augusti för att fira hur naturens havandeskap gått fullgånget, hur månen blir rödgul och hur grönskan sloknar och höstmörkret bjuder sina första vassa bett.
ngn slags kombinerad kräftpremiär och kungsankravaller, bara med organiserat. typ tredje torsdagen i augusti firar vi sommarfest med så mycket sprit och nakenbad och skördemat att mobilfilmerna fyller pornhub i månader framåt.
vi badar badtunna i kantarellstuvning, bränner upp sommarens alla misslyckade renoveringsprojekt i jättelika bål som förvillar sjöfarten och sjunger uråldriga och trollska sånger under eviga stjärnor!
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!