نکاتی درباره طرح جدید مجلس درباره اینترنت، پیامرسانها و سرویسهای خارجی موسوم به «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» #رشته_توییت#فیلترنت
۱. منظور طرح از «خدمات پایه کاربردی» چیزهایی مثل پیامرسانها، شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو، نقشه و... است.
اگر هر اپ یا سرویسی را حتی یک درصد مردم نصب کرده باشند، آنوقت «خدمات پایه کاربردی اثرگذار» محسوب میشود و با محدودیتهای بیشتری مواجه است.
۲. طبق طرح مجلس تبلیغ سرویسهای خارجی (حتی اگر در ایران مجوز داشته باشند)، ارائه خدمات پرداخت در سرویسهای خارجی، و حتی استفاده دستگاههای دولتی از این سرویسها برای اطلاعرسانی ممنوع است. به عبارت دیگر دولت و صداوسیما اجازه ندارند در تلگرام یا توییتر کانال داشته باشند.
۳. طبق طرح مجلس، تبلیغ کردن در سرویسهای خارجی فاقد مجوز یا دعوت ایرانیان (داخل یا خارج از کشور) به استفاده از این اپها برای همه از جمله دولت، بخش خصوصی و خبرگزاریها ممنوع است.
۴. طبق ماده ۲۳ طرح، واردات گوشیها و دستگاههای هوشمندی که اپهای خارجی بدون مجوز به صورت پیشفرض روی آنها نصب است، ممنوع میشود.
این یعنی واردات آیفون (به خاطر داشتن آیمسیج و...) و گوشیهای اندروید (به خاطر گوگلمپز و...) از این به بعد ممنوع میشود.
۵. سرویسهای خارجی «اثرگذار» (یعنی یک درصد کاربران در ایران نصبش کرده باشند) هم موظفند نماینده قانونی معرفی کنند، مجوز بگیرند و تعهد بدهند تا موارد ابلاغی «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» را میپذیرند. در غیر این صورت، طبق تبصره ۲ ماده ۲۷ قانون، فیلتر میشوند.
۶. چه تعهداتی از سرویسهای خارجی میخواهند؟
احراز هویت کاربران، نگهداری اطلاعات کاربران ایرانی در سرورهایی داخل ایران، اجرای دستورات کمیته #فیلترینگ، دادن اطلاعات کاربران به مراجع قانونی، فراهم کردن تمهیدات پیشگیری، شناسایی و مقابله با جرایم مجازی و...
۷. در کنار اینها ستاد کل نیروهای مسلح مسئول «مرزبانی فضای مجازی و دفاع سایبری از کشور و جلوگیری از بهرهبرداری غیرمجاز از دادهها در گذرگاههای مرزی» شده.
مرزبانی فضای مجازی: اعمال خط مشی و حاکمیت در گذرگاههای مرزی فضای مجازی کشور، و نظارت بر ورود و خروج دادهها
۸. قرار است «کمیسیون عالی تنظیم مقررات» ضوابط توزیع و استفاده از #فیلترشکن را تعیین کند و هر گونه تولید، فروش یا «در دسترس قرار دادن غیرمجاز» ویپیان و فیلترشکن مجازات حبس دارد.
(یعنی اگر برای پدر یا مادرتان ویپیان بریزید، ممکن است به زندان بیفتید.)
۱۰. توضیحاتم درباره طرح «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» و انگیزههای احتمالی نمایندگان مجلس از ارائه آن.
به طور خلاصه، میخواهند فضای اینترنت در ایران مثل چین شود.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
طبق گزارش سازمان هواپیمایی کشوری درباره سرنگونی #پرواز۷۵۲:
۱. مسیر #هواپیمای_اوکراینی کاملاً عادی بوده و دلیلی نداشته پدافند سپاه آن را «شیء پرنده مهاجم» تشخیص دهد.
۲. دلیل نبستن آسمان ایران این بوده که فرآیندهای مدیریت ریسک برای شرایط ناپایدار (نه جنگ، نه صلح) طراحی نشده بودند.
به عبارت دیگر:
در شناسایی اشتباه #هواپیمای_اوکراینی، تنها پدافند هوایی سپاه مقصر بوده.
سازمان هواپیمایی کشوری احتمال نمیداده که پدافند هوایی به هواپیمای مسافربری موشک شلیک کند.
در همان مقدمه گزارش سازمان هواپیمایی کشوری درباره #پرواز۷۵۲ تأکید شده که این گزارش چرایی و چگونگی اقدامات نظامی را بررسی نکرده
این توییت ایلان ماسک در جواب کاربری که پرسیده بوده «ایرانیها هم میتونن از اینترنت ماهوارهای استارلینک استفاده کنن؟» بعضیها رو هیجانزده کرده.
ولی #استارلینک چیه و چقدر ممکنه بشه در ایران ازش استفاده کرد؟ #رشته_توییت
۱. مهمترین تفاوت استارلینک با شبکههای اینترنت ماهوارهای فعلی اینه که ماهوارههاش به جای مدار ۳۵۷۸۶ کیلومتری (معروف به مدار «زمینایستا» که مثلاً ماهوارههای تلویزیونی ازش استفاده میکنند) در مدار خیلی پایینتری، حدود ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار دارند.
۲. وقتی ماهوارهها در مدار زمینایستا قرار نداشته باشند، موقعیتشون نسبت به زمین تغییر میکنه. اگه ماهواره هاتبرد و... تو این مدار نبودند، دیش ماهوارهتون رو باید ساعت به ساعت و دقیقه به دقیقه حرکت میدادید و دوباره تنظیم میکردید و بعد هم کلاً مثل خورشید و ماه غروب میکرد!
گزارش تحقیق و تفحص مجلس از صنعت خودروی ایران خیلی جالبه و از خجالت همه هم دراومده، ولی متأسفانه طولانیه.
اگه وقت دارید، همهاش رو بخونید. اگه وقت ندارید، یک سری از نکات جالبش رو در این #رشته_توییت مینویسم
۱. همون اول میگه که خیلیها با هیأت همکاری نکردهاند؛ از جمله قوه قضائیه، نیروی انتظامی، کمیسیون اصل ۹۰ و شخص رئیس مجلس
در مواردی از جمله بحث واردات هم جلوی تحقیق و دسترسی به اطلاعات رو گرفتن (احتمالاً به بهانه محرمانه بودن اطلاعات)
۲. دولت در ظاهر کمتر از ۲۰ درصد سهام ایرانخودرو و سایپا رو در اختیار داره؛ ولی عملاً «بازیگر اصلی» مجمع عمومی این شرکتهاست.
بخش زیادی از سهام این دو تا دست شرکتهای زیرمجموعه خودشونه! این «ساختار تودرتوی مالکیت» جلوی «بهینهسازی و ایجاد شفافیت» رو گرفته