Jag har fått en del frågor om $FSport och den kommande noteringen. Detta kommer inte vara en tråd där jag försöker sälja på någon aktier, utan ett försök att ge en nyanserad bild vad som hänt och vad jag hoppas ska hända.
Många av dessa saker som jag mest troligt inte kan styra över då jag inte är operativ i bolaget eller sitter i styrelsen. Så vad ni läser här kan säkert särskilja sig för vägen bolaget väljer att ta framåt. Däremot hoppas jag kunna putta bolaget i rätt riktning på produktsidan.
Jag har självmant valt att låsa in mina aktier i 1 år mest för att slippa höra spekulationer om att jag varit med och tagit detta till börsen för att dumpa i famnen på någon annan. Jag har själv investerat mycket på betydligt högre nivåer än dagens 66mkr pre money.
Jag har tagit stor risk i olika tillfälle under resans gång, men saker är sällan spikraka i den onoterade världen. I synnerhet inte när man pratar om komplexa saker inom teknikutveckling och problematiska saker som gambling.
Jag har varit i och runt spel i 15 år vilket också var anledning till att jag fastnade i FSport från första början. Jag gillar grundidén där DFS i sig själv har en otrolig engagerande kraft - en kraft som sker mer eller mindre organiskt.
Detta i en värld där alla världens spelbolag slåss om att få kundens uppmärksamhet med mejl, sms eller telefonsamtal. Kontaktytor som kunden hatar. DFS ger kunden en naturlig plattform att på eget initiativ återvända för att pyssla om sitt lag eller att följa matchen live.
I just FSports produkt finns ett otroligt högt engagemang under själva matchen. DFS:en de utvecklat är väldigt “live:ig”. Bolaget har uppmätt att snittkunden tillbringar 14 av de 90min under en fotbollsmatchen tittandes/klickandes runt i leaderboarden. Detta är superviktigt.
Problematik som jag ser det idag för alla DFS-leverantörer (antar jag) är att kundvärdet är för lågt. Affärsmodellen att ta betalt bara med rake från potten räcker inte. Det tror jag också varit ett skäl till att operatörer inte riktigt kunnat ta till sig spelet.
Spelets DNA är vad alla operatörer vill ha, ett naturligt högt återkommande engagemang - men jag tror inte det funkar att bara lägga till DFS under nya spel och tro allt löser sig. Operatörerna kommer titta på siffrorna, och vilja skicka in alla i sportsbooken ist.
DFS som generisk produkt behöver förbättras och förfinas, där man behöver hitta sömlösa övergångar mot en sportsbook = höja LTV. Att sälja in odds och dylikt känns som ganska rimligt i en DFS. Du vet redan mycket om dina spelare, och vad de gillar.
Den som lyckas med detta, tror jag alla operatörer kommer vilja ha i sitt utbud. Det skulle kunna ta tid innan någon lyckas, men rewarden är troligen stor. I teorin skulle produkten också kunna ta en annan väg som kundanskaffningsplattform, där fokuset inte blir LTV.
Den tanken är dock aningen mindre lockande, då det stora pengarna troligen ligger i alt 1. Fsport (och alla andra mig veterligen) har inte en färdig lösning för detta som är bra nog.
Bolaget har experimenterat med bet proposals, där det skjuts in relevanta spelförslag beroende på dina spelarval i DFSen. Det är en start, men allt kommer behöva att förfinas och förbättras. Det finns mycket att göra på produktsidan utanför den "rena" DFS:en.
Det finns en hel rad andra positiva grejer som skulle kunna hända som jag inte riktigt kommer lägga någon krut på här. Men travdelen skulle kunna vara intressant som ett komplement till bef poolspel. Affe-delen under Fsports svenska spellicens är intressant.
Inga av dessa anser jag vara huvudtesen varför jag är investerad. Fsports unika produkt med naturligt högt engagemang under match gillar jag då min tro att allt mer spel kommer gå mot live. En perfekt kontaktyta mot framtidens kunder.
Men man ska ha klart för sig att det finns mycket kvar att göra innan något av ovan sker, kanske händer det aldrig. Värderingen blir väldigt abstrakt i en onoterad värld, och det går säkert att argumentera väl varför FSport är dyrt idag.
Det man köper in sig på är välutvecklad teknik, där det lyfts in i runda slängar 70mkr över några år, där merparten plöjts ner i utveckling. Mycket lite pengar har historiskt “eldats” upp i marknadsföring. Men man behöver gilla optionen för vad DFS-produkten kan bli i framtiden.
Tittar man bara på vad bolaget är i en resultaträkning idag förstår jag varför man tycker det är dyrt. Nu vet jag inte vad definitionen av vad en startup är, men klassificerar vi Fsport (ano 2013) dit är tekniken ofta grundstommen i värderingen, så även här enligt mig.
Bolaget har haft en turbulent resa, där jag första gången köpte in mig på en värdering över 100mkr (minns inte exakt). Av flera skäl hade bolaget sen problem att resa pengar. Att driva bolaget sällan en dans på rosor även fast Breakit mfl vill få oss att tro det.
Bolaget var up and running innan spellicenskravet 2018 i Sverige där de hade en turnover på 20mkr och lite medvind i seglet. Allt stoppades dock med licenskravet, som gjorde att flera potentiella mediapartners tog ett steg tillbaka.
Processen med licens som uppenbart kan vara ganska krävande för ett mindre bolag,vilket ledde till att Fsport fick pausa sin spelverksamhet - tills godkännandet var i hand sommaren 2019.
Bolaget tog då beslutet satsa mot EM20, med en återlansering då normalt mästerskap är en bra möjlighet att anskaffa kunder. Mästerskap är ett ställe där svenska kunder faktiskt är vana vid managerspel/DFS, mycket tack vare Aftonbladets Drömelvan.
Problemet här blev att det fortfarande kostade pengar att driva bolaget, och man hamnade i en limbo där folk generellt inte är så sugna på att investera i något som inte ens har licens, i en då också mycket osäker tid för spel i Sverige.
Dock skulle det bli ännu värre pga Covid, då EM20 blev uppskjutet som skulle bli bolagets relansering vilket också var en delplan i att kunna lyfta in pengar. Så bolaget gick lite på on/off-knappar från tid till annan där man försökte sänka burnraten.
Tråden får delas av då Twitter tydligen har maxtak på antar tweets i en tråd :)

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Pokertrader

Pokertrader Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @pokertrader1

14 Sep
Under sommaren 20 kontaktade jag bolaget och kände att det var lite do or die. Det gjordes då en kraftansträngning att dels lyfta in pengar internt men också få in lite nytt folk. Känslan som investerare i detta var att produkt/bolag inte riktigt fått chansen att testa vingarna.
Nya pengar togs in, lite nytt folk kom in och bolaget började förbereda sig för att lyfta in pengar via börsen. Det är absolut ingen hemlighet att börsen varit väldigt hett runt noteringar, hade det varit sämre klimat, hade sannolikt Fsport aldrig kommit in.
Men bolaget ges en fin möjlighet att nu ta produkten vidare in i framtiden, med knappa 20mkr på kontot. Det är första gången på länge de haft lite andrum de sista åren. Jag säger inte att det kommer ge underverk, men det ger bolaget en riktig möjlighet.
Read 11 tweets
13 Jul
Av flera skäl har skrivit mindre om rena case, men idag tänkte jag göra ett undantag, då jag känner att $rovio både har tillräckligt bra likviditet och något jag kan tänka mig behålla över långt tid, dessutom är case "simpelt".
Vad som gör det enkelt är värderingen, den har dessutom varit ännu längre vilket jag tyckte var anmärkningsvärt i vintras. Oavsett vad man tycker om Angry Birds/Rovio så har de en solid bas av intäkter från i synnerhet AB2, det finns det stark data på nu 6 år senare.
Vad man köper här är en solid verksamhet där AB2 är huvuddelen av densamma. Ovanpå det lägger man sedan en rad optioner med nya spellanseringar men inte att förglömma IPt, Angry Birds.
Read 25 tweets
2 Feb
Sedan en tid tillbaka har jag helt klivit ur $grvy, då jag sett kraftigt försämrade spelardata som skett på väldigt korttid. Det kan vara brus men i takt med att aktiekursen också gått upp har jag dragit öronen åt mig.
Next som jag tror hade otroligt starka lanseringsmånader, har nu snabbt visat svaghet i flera led som börjar materaliseras i grossinglistorna. I spelet finns det 3 nivåer av serverstatus, röd, gul och grön. Till en början köade folk i timmar och således var statusen röd.
Idag är förhållandet helt omvänt där inga röda servers återfinns i spelet och det har istället börjats flockas av gröna/tillgängliga servers. Dag 54 dök den första gröna servern upp, dag 110 (idag) har den siffran exploderat till 31st vilket är mycket illavarslande för ett MMORPG
Read 21 tweets
20 Oct 20
Så var det dags för lillebror av generation 2 av MMORPGs som baseras på Ragnarok IPt. Först ut var Origin i Sydkorea som släpptes under succéartade former. I torsdags släpptes också Next Generation i Taiwan, vad jag tror är IPts starkaste marknad globalt. $GRVY
Bolaget har historiskt haft stor framgång i regionen även på senare tid trots att ROM släpptes under vintern Q4. Över tid har Taiwan varit bolagets viktigaste marknad i konkurrens med Thailand.
En kul anekdot såg säkert flera som följer bolaget... Samma dag som ROX (Next generation) lanserades skickades ROM upp på höga grossing positioner (troligen gacha styrt) men också höga freeplaceringar. Vilket troligen är styrt av överintresse för ROX som skapade kö in i spelet.
Read 17 tweets
24 Sep 20
Dag 81. Origin är om inte en större succé, en väldigt snarlik sådan till sin föregångare @PlayROM_EL. Spelet släpptes igår på den lokala Android butiken i Korea, där man omedelbart blev det bästsäljande spelet.
One store beräknas ha en marknadsandel på ca 10-20% beroende på vem du frågar. I sig inget signifikant men en nice add till det kommande kvartalet som förväntas bli starkt. Vi står inför dörren av ännu en lansering som på förhand varit lillebror till Origin, nämligen Next.
Lillebror har nu skopat ihop till över 600k förhandsregistreringar i landet som är galna i RO. Taiwan har över 12 m registrerade accounts i gamla RO, vilket innebär att halva befolkningen i landet testat RO i någon form. Utifrån Google ser det ut som det gamla mobilspelet (ROM).. Image
Read 19 tweets
9 Sep 20
Efter att läst lite i diverse forum om bud på GG, är jag osäker om folk missförstått vad som håller på att hända? Labbet har en kontrollerande post om hela bolaget redan innan övriga ägare får agera på budet = i teorin kan de styra och ställa hur de vill. Image
Även fast man inte kommer upp i 90% spelar det ingen roll, de kommer mest troligt bara svälta ut övriga ägare som tröttnar. I värsta fall för de gamla ägarna kan man välja att avnotera hela bygget, vilket säkert är troligt tids nog, sen är man fast i hissen.
Att tacka nej med intentionen att man ska göra det svårt för NLABs att komma upp över 90% och därmed sänka förhandlingen är direkt felaktig. NLAB sitter oavsett kvar på minst 54% och ökar troligen i marknaden under tiden. Att säga nej till budet, innebär att i teorin istället...
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(