🎊EXITÀS!!🪅Ahir érem més de 70 persones al webinar “Naturalitzem la infància des de l’escola” i vam viure una veritable “experiència bròquil”🥦: vam reflexionar, fer mindfulness... Encara ens estem recuperant de l’emoció! 😊
La nostra investigadora @CoriBasnou ens va explicar 🌳Green4Children👧una iniciativa per futuritzar les ciutats amb solucions basades en la natura #NBS: res de ciència ficció i molt de verd, canalla i biodiversitat. Molt i molt! Voleu participar-hi?❤️green4children.creaf.cat
La @martacargil va presentar-nos 🎒Transformem els patis, un programa de l’@AJ_BCN per fer dels patis escolars espais de #natura, esbarjo, #aprenentatge... només per als nens i nenes? Nooooo! Per a TOTA la comunitat!👩‍👩‍👦‍👦
La @katriina i la Tine de Kezel de @BOS_plus ens van captivar amb City of Trees, un paquet d’inspiració📚fet dins @CLEARINGHOUSE_ amb lliçons pràctiques i senzilles per fer la classe a l’aire lliure!
🐛Us heu fixat en la natura de la ciutat? 👁️
Les aportacions dels participants també ens van sorprendre‼️ “La desconnexió dels infants amb la natura també passa a les zones rurals”😲
Sens dubte, aquest caramelet ens va prendre el cor 💘 I a vosaltres? Voleu tornar a veure’l? El teniu aquí!
Estigueu atents i atentes, que farem difusió de més contingut😉
Gràcies Corina, Marta, Katriina i Tine! I gràcies a totes les participants ❤️ Corina BasnouKatriina KilpiMarta CarranzaTine de Kezel

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with CREAF

CREAF Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @CREAF_ecologia

3 Nov
La #papallona del boix, *Cydalima perspectalis*, passa l’hivern com a eruga, però no menja ni afecta el #boix durant aquesta estació (diapausa) 💤 Les erugues es fan un refugi amb una xarxa de seda blanca entre dues o tres fulles ajuntades. És el capoll hivernant 🐛 Eruga del boix fent capoll....
Amb l’arribada del bon temps, quan la temperatura és superior als 9 oC, les erugues s’activen i comencen a alimentar-se de les fulles. En aquesta fase, cap al març, les afectacions sobre el boix no són molt elevades.
Les erugues passen per cinc estadis de desenvolupament, el que vol dir que muden la pell cinc vegades a mesura que van creixent!!! Quan arriben a l’últim estadi, amb l’eruga força gran, es transformen en crisàlides fins a convertir-se en papallona en uns pocs dies. Papallona del boix. J. Luis...
Read 13 tweets
23 Mar
Tala intensiva, grandes #incendios, abandono, #cambioclimático. Si pensamos en un bosque que no haya recibido ninguna perturbación en los últimos 100 o 200 años, difícilmente lo encontraremos 🥵. Y es que los #bosques también sufren crisis recurrentes desde hace muchos años 🌳👇 Image
¿Como lo podemos remediar? Encontrando, conservando, gestionando y potenciando los pequeños reductos de resistencia que hay distribuidos por todo el territorio y que actúan como pequeñas #vacunas contra estas crisis: los bosques maduros.
Pero... ¿qué es un #bosque maduro?🤔 Hectáreas de paisaje que han evolucionado libremente sin mucha huella humana y libres de fenómenos extremos como los huracanes o los incendios. Image
Read 10 tweets
3 Jul 20
La alimentación cambiará mucho en las próximas décadas, como todo en la actual y constante aceleración cultural. El riesgo de #pandemias, por ejemplo, requiere cierta desglobalización que reduzca el transporte y favorezca la autonomía alimentaria y los productos de proximidad.
Además, buena parte del consumo de carne será sustituido por proteínas fabricadas industrialmente y la ingeniería genética tendrá un impacto creciente en lo que comemos.
También la adaptación al cambio climático afecta, pues obligará a modificar la distribución territorial de muchos cultivos y esto afectará a muchas poblaciones rurales, que tendrán que cambiar de vida y, en algún caso, incluso, de país.
Read 31 tweets
14 May 20
Les malalties degudes a #paràsits patògens sempre han tingut un paper en els ecosistemes. Influeixen en les abundàncies de les poblacions salvatges fins el punt, en certs casos, de provocar extincions dels hostes, i molt sovint són factors determinants de la seva evolució.
La transmissió depèn de les característiques del #patogen i de les pautes d’agregació, comportament i organització social dels hostes. Aquests temes engloben l’#ecologia. De la taxonomia i cicles de vida dels paràsits, la #parasitologia i dels factors de risc l’#epidemiologia.
Un clàssic de l’estudi ecològic d’una malaltia infecciosa és el de Sinclair i Norton-Griffith (1984). El llibre comença per l’epidèmia de pesta bovina a l’Àfrica Oriental, a finals s. XIX. Es tracta d’una malaltia del bestiar produïda per un morbillivirus proper al del xarampió.
Read 27 tweets
9 May 20
Hoy celebramos a las viajeras, en el #DiaAvesMigratorias, con un pequeño homenaje a una especie que desde los tiempos antiguos ha servido a las diferentes culturas como calendario. Hablamos de las golondrinas.
#WorldMigratoryBirdDay #WorldMigratoryBirdDay2020
Porque cada año llega un día en que las vemos. Y al verlas, dando vueltas sobre sí mismas, entre los tejados o alzándose hacia las nubes, sabemos que ha llegado la primavera. Durante siglos se ha celebrado su regreso.
En otros tiempos el paso de las estaciones no lo marcaba un calendario, sino la naturaleza. Entonces, las grullas que migraban marcaban a la gente el momento de la siembra, y el regreso de las golondrinas les decía que había llegado la primavera.
Read 72 tweets
5 Feb 20
“Abans de donar al poble sacerdots, soldats i mestres, seria oportú saber si potser no s’està morint de gana”, Tolstoi. Una afirmació interessant donat el paper que tenen els aliments en l’organització de la societat i com ha evolucionat entre fam, guerres i epidèmies.
En condicions extremes, el humans poden menjar qualsevol cosa. Una de les grans escenes del cinema ho caricaturitza: Charlot menjant i xuclant amb delit les seves botes bullides a La quimera de l’or (1925).
Tot i això, és curiós que dels aliments totals que consumim els humans tres quartes parts ens les proporcionen una dotzena de plantes (de les 300.000 comestibles) i cinc animals.
Read 27 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(