#رشته_توییت
۱. تصویری از جوانان سرزنده و پرشور دوران به اصطلاح سازندگی بعد جنگ را نمایش میداد که هم «شهدا» را میشناختند، هم پابند مناسبات سنتی مذهبی بودند و هم عاشق شدن و ابراز علاقه به جنس مخالف را بدون پرده پوشیهای قبلی ابراز میکردند.
۲. با تلاش آشکاری در ارائه نوعی اغراق نمایشی (با تقلیدی از نوع بازی جیم کری) رامبد جوان از نامهای پرتکرار دهه ۷۰ در آثار نمایشی ایران بود. تصویری که ارائه میداد مشابه تعاریف مرسوم دوران پوست اندازی جمهوری اسلامی از نظامی آرمانگرا به ساختاری منفعت محور و رانتی بود.
۳. و آقای جوان از همان زمان تاکنون نشان داد بازی در این ساختار را خوب بلد است. هم به اهمیت حضور یافتن در دیدارهای رهبر جمهوری اسلامی آگاه بود و هم حضور همزمان در آثار مذهبی تلویزیون و (به ظاهر منتقد) سینما را پیش میبرد.
۴. عملکرد در چارچوبش آن قدر قابل قبول بود که مانند بسیاری از همکارانش نمایشگری سبک زندگی خلاف ارزشهای رسمیاش نادیده گرفته شود.
۵. انتقادهای ظاهری و بیخطرش نادیده گرفته میشود و در دوران بحران کمبود مخاطب رسانه رسمی نظام با برپایی دوباره برنامه نمایش تصنعی شادی و ابراز خوشحالی دسته جمعی تلاش میکند به کمک دستگاه تبلیغات حکومت میآید. حتی اگر حکومت یکی از خون ریزترین دورانش را بگذراند.
۶. او نمایشگر بهترین توصیف از لزوم حفظ «منافع طبقاتی» است. انتخابش هم سرنوشتی با ساختار است. میداند در حفظ این ساختار است که هم درآمد مالیاش تضمین میشود و هم موقعیت ویژهای که دارد حفظ میشود. او محصول این دوران است و باید هم تبلیغگر لزوم «رژیم» گرفتن باشد.
* در توئیت شماره ۵ کلمه میآید باید به بیاید تغییر کند.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
همراهی محمدعلی طالبی، کارگردان فیلمهایی چون «شهر موشها»، «خط پایان»، «چکمه»، «تیک تاک» و «دیوار» با معترضان اصفهان و مادران آبان instagram.com/p/CW540LEoR1M/…
همراهی مهناز محمدی، کارگردان فیلم بلند «پسر، مادر» و مستندهای «زنان بدن سایه»، «بچههای خاک» و «کوچ نامه» با معترضان اصفهان و مادران آبان instagram.com/p/CW6Hiuktb7B/…
همراهی آیدا کیخایی، بازیگر نمایشهای «یک دقیقه سکوت»، «خشکسالی و دروغ»، «نوشتن در تاریکی» و ... با معترضان اصفهان و مادران آبان instagram.com/p/CW6YwCyvkes/…
#رشته_توییت
پرویز صیاد، اصولگرایی واقعی که به راستی هیچگاه سر خم نکرد
۱.
صحبت از تولد پرویز صیاد است (نمیدانم درست است یا نه) اما این موضوع را بهانهای میکنم برای نوشتن از یکی از مهمترین نامهای تاریخ سینما، تلویزیون و تئاتر ایران.
۲. ترکیب حیرتآوری از استعداد، علاقه و توانایی با فعالیت پربار و تاثیرگذار در گونههای مختلف هنرهای نمایشی، پرویز صیاد را به نام تکرارنشدنی تاریخ هنر ایران تبدیل کرده است.
۳. فقط اشاره به خلق شخصیت نمایشی «صمد» به عنوان بیتکرارترین شخصیت نمایشی در بیان دوگانههای اجتماعی و سیاسی که تا همین امروز مقلدانی چون مهران مدیری با بازآفرینی آن، نام و اعتبار برای خود میگیرند برای ذکر اهمیت آقای صیاد کافی است.
روز تولد بهمن فرمانآراست. سازنده یکی از بهترین اقتباسهای سینمای ایران («شازده احتجاب») و از چهرههای مهم دهه ۵۰ با حضور تاثیرگذار در جریان سینمای متفاوت آن مقطع ایران. دربارهاش این سالها بسیار نوشته شده است. بویژه همین روزها که کتابی هم از او منتشر شده است. من اما .../۱
بخشی از کتاب «سراب سینمای اسلامی» نوشته رضا علامهزاده را که در آن خاطرهای از حضور آقای فرمانآرا در جشنواره مونترال سال ۱۹۸۹ بیان شده است، نقل کنم:
«در لحظه ورود به محل اقامتم در مونترال، در سرسرای هتل چشمم به سیدمحمد بهشتی خورد که گوشهای با بهمن فرمانآرا مشغول صحبت بود. ../۲
با اینکه با فرمانآرا آشنایی طولانی داشتم ولی برای اینکه با بهشتی همسخن نشوم به سویش نرفتم. نیم ساعت بعد تلفن اتاقم زنگ زد. بهمن فرمانآرا بود. به اتاقم آمد. نیمساعتی با هم حرف زدیم. گفت تماسش با بهشتی دلیل تائید او و سیاستهایش نیست بلکه عادتا به کسی که از او در مورد .../۳
#رشته_توییت
وقتی کیارستمی، مهرجویی و کیمیایی به مقبره خمینی رفتند
۱. دیدن عباس کیارستمی در #غیررسمی که پای صحبتهای علی خامنهای نشسته است، گروهی را به تعجب واداشته است. هرچند تلویزیون جمهوری اسلامی پیشتر تصاویر حضور او و علی حاتمی در دیدار
۲. سال ۷۳ سینماگران با علی خامنهای را پخش کرده (و من هم در رشته توئیتی آن را یادآور شده بودم) اما گویی برای بسیاری تازگی داشت. آنچه حالا در این رشته توئیت میخواهم به آن اشاره کنم هم با آنکه پیشتر پخش شده اما احتمالا برای بسیاری دیده نشده محسوب میشود.
۳. بهمن ماه سال ۱۳۷۵ عزتالله ضرغامی معاون سینمایی وقت وزارت ارشاد جمع بسیار پرتعدادی از سینماگران را به قبر خمینی برد. از تقریبا تمام سینماگران فعال آن زمان خواسته شد تا در این برنامه حاضر شوند. بویژه که این برنامه در روزهای آغازین جشنواره فیلم فجر پانزدهم برگزار میشد.
#رشته_توییت
تولد بهرام بیضایی، ویژه برنامه صحنه و یک یادآوری تاریخی
۱. پنجم دی ماه بهرام بیضایی ۸۲ ساله میشود. او از پس بیش از ۶ دهه خلق هنری تاثیرگذار مداوم، حالا از مهمترین مشاهیر فرهنگی معاصر ایران است.
مجله این هفته #صحنه رادیو فردا ویژهبرنامهای است درباره فیلمهای او.
۲. در این ویژهبرنامه نوشابه امیری، محمد عبدی، امیر پوریا و من مروری کردهایم بر ده فیلم بلند کارنامه آقای بیضایی، نسبت آنها با دوران ساختشان و ردیابی تحولات سیاسی و اجتماعی ایران. این شماره صحنه را از اینجا میتوانید بشنوید. radiofarda.com/a/30991095.html
۳. و تولد آقای بیضایی را بهانهای میکنم برای بازخوانی یکی از انبوه برخوردهای امنیتی با او در حکومت جمهوری اسلامی ایران: احضار و بازجویی از او در زیرزمین اداره اماکن نیروی انتظامی.
#رشته_توییت
دیدارهای سینماگران با رهبر جمهوری اسلامی ایران
۱. توجه علی خامنهای به سینما پوشیده نیست. او تحولات سینما را از نزدیک دنبال میکند و ضمن تماشای بسیاری از فیلمهای ایرانی، هرچند سال یک بار دیدارهایی هم با سینماگران دارد. مروری تاریخی میکنیم بر نکات مهم این دیدارها.
۲. یکی از مهمترین موارد از دیدارهای رهبر جمهوری اسلامی ایران با سینماگران به بهمن سال ۱۳۷۳ مربوط میشود. نکته قابل توجه درباره این دیدار حضور عباس کیارستمی و علی حاتمی در آن بود. افراد دیگری چون ایرج طهماسب، محمدمهدی دادگو و جلال مقدم هم حاضر بودند.
۳. حضور سینماگران فعال در پیش از انقلاب یا نزدیک به طیفهای غیرمذهبی در دیدارهای آقای خامنهای با سینماگران در سالهای گذشته بارها اتفاق افتاده است. در دیدار تابستان ۱۳۸۰ با آقای خامنهای، علی نصیریان از لزوم توجه به تئاتر صحبت کرد.