1-Range sözlük anlamı olarak ARALIK demektir. Fiyatın bir aralık ( bölge ) içinde salınım yapmasına diyoruz. Yani aslında Accumulation ( Birikim ) veya distiribution (Dağıtım ) alanlarıda bir range olabilir.
2- Range yapılarını her zaman dilimlerinde araya biliriz 5d - 15d -1h - 4h - 1d - 3d - 1w - 1 mount olabilir. Büyük zaman dilimlerindeki range ler daha güvenlidir.
RH = Range Hight
RL = Range Low
EQ = Equilibrium
Floodun devamında bu kısaltmaları kullanacağım.
3- Range nasıl oluşturulur ; Grafikte bir birikim alanı yada sideways dediğimiz fiyatın belirli bir alan içindeki hareketini tespit ederiz. Bu alanın alt kısmına RL üst kısmına RH deriz. Bunu yaparken isterseniz mum bodylerini isterseniz fitilleri alabilirsiniz.
4- Daha sonra belirlediğimiz RH ve RL a fibonacci çektiğimizde tam orta alana yani 0,5 alanına EQ yanı balans yada denge alanı deriz. Şimdi range imizi tespit ettik. Bu range e göre nasıl trade etmeliyiz ve nelere dikkat etmeliyiz ;
5- İlk önemli konu Deviasyon ( Sapma ) = Fiyatın RH veya RL u kırıp tekrar içine girmesine denir. ( Grafikteki yeşil ve kırmızı kutunun olduğu alan )
Deviasyon dan sonra fiyat expension mumla range içine tekrar girerse önce EQ ya sonra diğer Range bölgesine gitmek ister
6- İşleme nasıl girmeliyiz;
Deviasyon sonrası fiyat RH altına expension mumla girerse agresif trade etmek isterseniz mum kapanışından sonra market sell yapabilirsiniz yada RL altında deviasyon yapıp içeri girerse market buy yapabilirsiniz.
7- Bir diğer seçenekte ise Range içine fiyat expension tarzı bir mumla girerse range alanına retest bekleyip işleme girersiniz. Bunun kararını sizin backtestler yaparak bulduğunuz istatistik sonuçlar belirler.
8- Range içinde trade yapmak istiyorsanız RH yada RL dölgelerinde oluşan OBler kısa stoplu olarak denemek en mantıklı seçeneklerden birisidir. Yada EQ kırılımların da RH veya RL hedefleyerek trade yapmak da mantıklı seçenekler arasındadır.
9- Aşağıdaki grafikte oluşan breaker yapısı ( kırmızı kutu ) tarzı yapılarda RH da oluşmuş bir breakerdan sonra fiyat RH ın altına sarktığında Retest alanı hem RH hem breakerla aynı bölge olduğu için bizim işleme girerken daha güvenli hissetmemizi sağlar.
10- Fiyat RH ı veya RL u kırıp retest yaptığında işleme girmek mantıklıdır ama mutlaka yanılma payını düşünerek stopsuz işlem açmamamız gerekir. Bazen 1-2R stopta kaybetsek de doğru 2 işlem bize 10R kazandıra bilir.
11- Bu işlemlerde de gördüğünüz gibi her zaman kurallarımıza uyarak disiplinli şekilde davranırsak, stratejimize sadık kalırsak stop olsak da uzun vadede her zaman kazanan biz oluruz.
12- Bu flood da anlattığım range konusunun ana hatlarıdır sizler bu konularda bolca backtest yaparsanız kendi stratejilerinizi oluşturarak bu patternleri daha verimli şekilde kullanmanın yollarını keşfede bilirsiniz.
13- Dünyanın en iyi traderından da ders alsanız bu videoları izleyerek belirli bir aşamanın üstüne çıkamazsınız. Sizlere birilerinin hatalarınızı göstermesi yanlışlarınızı düzeltmesi gerekmektedir, mentör şarttır.
14- Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
Her zamanki gibi emeğe saydı duyacağınızdan eminim
Bu eğitici flood un daha çok kişiye ulaşması ve fayda sağlaması için en baştaki tweeti RT etmenizi rica ediyorum.
Bol kazançlı günler dilerim.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1 - Arkadaşlar merhaba, Ufak bir pazar floodu yapmak istedim. Burada amacım birazdan anlatacağın OBO yani Omuz Baş Omuz formasyonunu anlatmak değil ( Bilmeyenler için anlatmış da olacağım ) Amacım farkındalık oluşturmak
2 - Genelde internette anlatılan OBO formasyonunda sol omuz , baş ve sağ omuza benzer yapılar vardır, bu bilgiye heryerde ulaşa biliyoruz. İnternette. anlatılan yapısını ve gerçek markette gördüğümüz yapısını aşağıdaki görselde incelersiniz.
3 - Çoğu trader yada adayı grafiğin sol tarafındaki yapıyı hafızasına kazıdığı için aslında markette oluşan ( sağ taraftaki yapı ) yı gözden kaçırmaktadır. Bu durumda formasyonu önceden göremediği için işlemi kaçırır.