1)
17 d’agost 2017. Una furgoneta de lloguer conduïda per Younes Aboyaaqoub envesteix desenes de persones a la part alta de la Rambla de Barcelona. Resultat? Tretze víctimes mortals (inclòs un nen de tres anys) i un centenar de ferits. Estat Islàmic reivindica l’autoria dels fets
2)
18 d’agost 2017. Un Audi A3 negre irromp a tota velocitat per la rambla Jaume I de Cambrils i envesteix un cotxe patrulla dels Mossos. Del vehicle en surten cinc individus carregats amb matxets i una destral, i amb cinturons que simulen explosius. Escenes de pànic i violència
3)
Un sol agent dels Mossos aconsegueix abatre quatre terroristes. Un cinquè pot fugir, però finalment també és abatut a l’avinguda de la Diputació. Resultat? Cinc terroristes eliminats, un vianant mort i diversos ferits.
4)
21 d'agost 2017. Younes Abouyaaqoub, l’autor de l’atemptat de la Rambla, és finalment interceptat i abatut a Subirats després d’una llarga persecució. Resultat de tot plegat: 16 víctimes mortals innocents, centenars de ferits, detinguts i una societat catalana en estat de xoc.
5)
Els tres homes que fan una gestió impecable de la resolució dels atemptats seran posteriorment detinguts, inhabilitats i perseguits judicialment: el conseller d’Interior, Joaquim Forn, és condemnat a 10,5 anys de presó per sedició; el major Trapero és destituït i jutjat per
6)
l’Audiència Nacional (la fiscalia li demanava 10 anys de presó) i el president Carles Puigdemont emprèn el camí de l’exili i acabarà sent eurodiputat.

Es descobreix que Abdelbaki es-Satti, l’imam de Ripoll i cervell de l’atemptat, va ser confident a sou del CNI.
7)
No passa ni una hora de l’atropellament a la Rambla que El Periódico de Cataluña publica una suposada “exclusiva” amb aquest titular: “La CIA va avisar fa dos mesos els Mossos del risc d’atemptat a la Rambla de Barcelona”. La informació va acompanyada d’una foto sagnant.
8)
Malgrat l'escassa credibilitat del document, EP insisteix fins que el cònsol dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, trenca l’habitual discreció de la diplomàcia per dir públicament que “no teníem cap informació específica sobre l’atemptat que va passar a la Rambla”
9)
La informació de El Periódico signada pel llavors director Enric Hernández és falsa. Fins i tot el gener de 2018 tornen a insistir malgrat admetre que el famós avís que reben els Mossos d’Esquadra sobre la possibilitat d’un atemptat a Barcelona “és irrellevant”.
10)
Els únics en defensar Enric Hernández i la publicació de la seva “the nota” de dubtosa credibilitat són l’expresident de Societat Civil Catalana, Rafael Arenas; Paco Marhuenda, director de La Razón; Antonio Caño, exdirector de El País, i Josep Pedrerol. Aquest és el nivell.
11)
26 d’agost 2017. La manifestació de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils sota el lema “No tinc por” aplega més de mig milió de persones. Felipe VI i el llavors president M. Rajoy són rebuts amb una sonora xiulada que no els abandona en tot el recorregut.
12)
Març 2018. PSOE, PP i C's s’oposen a una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre els atemptats de La Rambla i Cambrils. Un dels pitjors atemptats que pateix Europa aquests darrers anys no mereix perdre ni un minut d’investigació per part de l’Estat.
13)
El 30 de juliol de 2019 el Congrés torna a vetar per segona vegada la comissió d’investigació sobre els atemptats del 17 d'agost de 2017 així com la compareixença del president Pedro Sánchez.
14)
Agost 2018. Felipe VI es desplaça de nou a Barcelona en motiu del primer aniversari de l’atemptat. Els únics que el reben amb els braços oberts són quatre frikis de l’extrema dreta.
15)
Juliol 2019. Dos anys després de l’atemptat, el diari Público aporta noves i rellevants informacions:

-el CNI tenia l’imam de Ripoll com a confident fins el mateix dia de l’atemptat
-el CNI tenia punxats els mòbils dels terroristes fins a cinc dies abans del 17 d'agost
16)
-Es Satty, mentre va ser imam a Ripoll, va desenvolupar una activitat internacional “important” aprofitant els seus contactes jihadistes per establir-se un temps a Bèlgica i “sense que els serveis secrets espanyols n’advertissin els Mossos d’Esquadra”
17)
Davant de l'escàndol, la premsa calla i els programes de “más periodismo” pateixen amnèsia. Per cert, el PP no ha volgut mai que Pablo Iglesias (l'únic polític espanyol que demana una investigació del 17-A) tingués accés a l'activitat del CNI, i per això ho va recórrer al TC
18)
Maig 2021. Sentència condemnatòria per als tres acusats dels atemptats jihadistes del 17 d'agost on queda acreditada la seva participació en els fets, tot i que no eren a cap dels llocs on es van cometre els atacs. La sentència també obvia la relació d’Es-Satty amb el CNI
19)
Conclusions:

-L’atemptat del 17 d’agost a les Rambles de Barcelona i Cambrils va provocar 16 morts i més de 100 ferits

-Els que van resoldre aquesta situació límit en un temps rècord estan a l’exili o van ser detinguts, empresonats i inhabilitats
20)
-El Periódico aprofita l'atemptat per iniciar una cursa suïcida amb desinformacions per comprometre el govern. EP serà venut i passa del Grupo Zeta a Prensa Ibérica

-Enric Hernández assumeix setembre 2019 un càrrec de nova creació: la direcció d’Informació i actualitat RTVE
21)
-L’imam de Ripoll, considerat el cervell del grup terrorista, era confident del CNI i, per tant, estava a sou de l’Estat. I també sabem que la informació entre cossos policials no va fluir. I que els Mossos d’Esquadra van ser vetats en organismes internacionals
22)
-No hi ha cap gran manifestació a Madrid en solidaritat amb les víctimes de l’atemptat (sí n’hi va haver a Barcelona per l’11M)

-La Generalitat demana a la Casa del Rei que retiri de la seva web les fotos dels reis amb nens ferits als atemptats
23)
-El Congrés veta (dues vegades) la creació d’una comissió d’investigació sobre el 17-A

-Certa premsa acusa Ada Colau de no posar pilones que haguessin pogut evitar l’atemptat i El Mundo diu a portada que “La Generalitat utiliza el atentado para hacer campaña del procés”
24)
Aquests són els fets. Ara ens trobem que l'excomissari Villarejo assegura, en seu judicial, que amb el referèndum de l'1 d'octubre a la vista l'Estat volia donar "un petit ensurt a Catalunya" però que "es van calcular malament les conseqüències".
i 25)
Villarejo, per a alguns, "és un personatge molt poc fiable", però com bé recorda @gofrancesc, "els que diuen que Villarejo no és fiable després donen crèdit a la invasió de 10.000 rusos i a gent que se sent amenaçada per mirades d'odi".
I la premsa, callada.
I així estem.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

6 Jan
1)
3 noviembre 2020. 39 altos mandos retirados de la XIX promoción de la Fuerza Aérea envían una carta al Pres. Parlamento EU, David Sassoli, advirtiendo de "la desintegración de la democracia" y que cesen los ataques a la monarquía, al poder judicial y a la lengua castellana.
2)
10/11/2020. Los 39 oficiales militares envían también una carta a la Zarzuela "preocupados por la situación de deterioro en la que se encuentra nuestra Nación, a la que un día juramos defender (...) y reafirmar la total lealtad a nuestro Jefe Supremo de las Fuerzas Armadas".
3)
25/11/2020. 73 mandos militares, prácticamente la mitad de los componentes aún vivos de la XXIII promoción de la Academia General Militar (AGM) del Ejército de Tierra, envían una nueva carta al rey Felipe VI acusando al Gobierno español de amenazar la unidad nacional.
Read 16 tweets
13 Dec 21
1)
Comunicat de la Casa Real del 18 (!) de juliol 1978:

"Hoy se conmemora el aniversario del Alzamiento Nacional que dio a España la victoria contra el odio y la miseria, la victoria contra la anarquía, la victoria para llevar la paz y el bienestar a todos los españoles.
👇👇👇
2)
Surgió el Ejercito, la escuela de virtudes nacionales, y a su cabeza el generalísimo Franco, forjador de la gran obra de regeneración".
Aquest comunicat de la Casa Real, mai desmentit, dóna una idea del que ha estat la transició espanyola.
Transició? Quina transició?
3)
La transició ha estat una farsa. Aquella transició modèlica i exemplar va suposar l'assassinat de centenars de persones. Segons explica el periodista Mariano Sánchez al seu documentat llibre La transición sangrienta, la transició (entenent el període que abraça des de
Read 15 tweets
10 Dec 21
1)
"Catalunya no té poder real, no pot prendre cap decisió transcendent com un estat normal. Per això, els nostres governants són gestors, no pas polítics. A un polític d’un país normal se li en fot perdre les eleccions perquè al darrera té un estat; a un gestor no, li va el sou"
2)
"Si les hòsties que vam rebre l’u d’octubre haguessin passat a Euskadi o Escòcia hauria cremat el país sencer. Aquí no, perquè som un poble programat per resistir, però no per guanyar. Amb tot, la societat catalana ha fet un salt endavant que ja no té retorn".
3)
"El català és una persona valenta que accepta el repte d’encarar-se a la vida, però no entén com funciona el món. Col·lapsem l’aeroport, però quan algú ens diu que ja n’hi ha prou tornem cap a casa ordenadament. Emprenyats, sí, però tornem a casa"
Read 12 tweets
29 Nov 21
1)
Alguns ponents que vam participar en les @Birresrepublica del dissabte 5 de juny a la @coopgarriguell vam anunciar que abans de final d'any Pablo Llarena rebria de valent -professionalment parlant- i que els mitjans unionistes començarien a marcar distància amb el jutge.
2)
Segons el periodista Zarzalejos, "en un círculo intelectual restringido de Madrid, discreto pero muy influyente, una persona de enorme relevancia social y política sentenció que en España tenemos, sí, un presidente, pero no es el del Gobierno, y se llama Pablo Llarena".
3)
Doncs bé, sembla que del "Llarena presidente" de Zarzalejos estem passant al "Llarena solitario" de @boye_g. I tot, en menys de tres anys i una pandèmia pel mig! D'acord que ja havia rebut a Bèlgica, però el gran moment del jutge arriba amb la detenció de @KRLS a Alemanya.
Read 17 tweets
20 Nov 21
1)
Bona part de la premsa espanyola ha sortit de nou a l'atac davant l'anunci que es podrien -suposadament- jutjar els crims comesos pel franquisme. Per a aquest tipus de premsa, que ja fa molt de temps va abandonar el periodisme en favor de la propaganda, el titular és que el
2)
govern espanyol cedeix al xantatge d'aquells partits polítics (bàsicament catalans i bascos) que voldrien que els crims comesos pel franquisme fossin jutjats. La premsa ha sortit en tromba en defensa del règim del '78 i marcant les línies que no es poden creuar en cap cas.
3)
Quan el sobiranisme va fer el pas cap a l’independentisme, l’Estat profund (el conegut com a deep state) que beu directament de les entranyes del franquisme, va sortir de nou a la superfície de manera descontrolada i amb el ganivet entre les dents.
Read 17 tweets
26 Oct 21
1)
27 octubre de 2014. Dies abans de la consulta del 9N, El Mundo obre la seva edició nacional amb una portada a cinc columnes informant que l'alcalde @xaviertrias hauria tingut un dipòsit bancari de gairebé tretze milions d’euros a la Union de Banques Suisses (UBS) de Ginebra.
2)
Segons El Mundo, els diners van ser traspassats a un cc andorrà el 10 febrer 2013 perquè l'alcalde va agafar por arran de la investigació de l'AN a Pujol. Dit d'una altra manera, Trias tenia uns diners a Suïssa i veient com anaven les coses va decidir traspassar-los a Andorra.
3)
A l'endemà, el 28 d'octubre, El Mundo hi torna: obre portada amb el número de compte corrent 7651162-3445.954 del banc suís UBS des d'on l'alcalde Xavier Trias hauria enviat els seus diners no declarats (gairebé tretze milions d'euros) a una entitat financera andorrana.
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(