#رشته_توییت عدم صادرات گاز ایران به اروپا؛ مقصر کیست؟
۱. بحث #صادرات_گاز_ایران به اروپا در مقاطع مختلفی از سوی‌ برخی مسوولان مطرح ولی زود رها شده، اما این بحث بین عموم مردم و پی‌گیران موضوع باقی مانده و هرازچندگاهی متناسب با شرایط، مطرح می‌شود. یکی از مهم‌ترین دلایلی که همیشه...
۲. ...در این باب، طرح می‌شود، اجازه ندادن #روسیه به ایران برای صادرات گاز به اروپاست. این ایده، به‌عنوان نماد دشمنی ذاتی و منفعت‌طلبی افراطی روسیه درقبال ایران عنوان می‌شود. درواقع این ایده مطرح می‌شود که روسیه، منافع خود را پی‌گیری می‌کند و ایران، منافع خود را رها می‌کند.
۳. دستکم در بطن این ایده این موضوع پذیرفته شده که هرکشوری باید منافع خود را پی‌گیری کند. روسیه در استراتژی انرژی خود تا افق ۲۰۳۵ پنج هدفگذاری عمده دارد که دوتای اول اینها هستند: حفظ جایگاه روسیه در بازارهای جهانی انرژی و حفظ اروپا، تنوع بازار با سهم بسیار بیشتری از آسیا.
۴. بنابراین، روسیه تلاش می‌کند تا بازار سنتی خود یعنی اروپا را حفظ کند و در این میان، نگرانی عمده‌اش، صادرات ال‌ان‌جی از ایالات متحده و قطر است، نه ایران.درخواست امریکا از قطر برای تامین ال‌ان‌جی بیشتر برای اروپا هم در این امتداد ارزیابی می‌شود که البته با پاسخ منفی قطر مواجه شده
۵. طبعاً خطوط لوله پیشنهادی مثل ترنس‌کاسپین و تاناپ و تاپ و ... هم با استقبال روسیه رو‌به‌رو‌ نخواهند شد، اما این بدان معنا نیست که چون روسیه دوست ندارد، تحت هیچ شرایطی ممکن نیست و سوابق هم نشان می‌دهد که بعضی موارد در حجم کم ممکن بوده.
۶. مساله مهم بعدی این است که ایران درحال حاضر در ماه‌های اوج مصرف در تابستان و زمستان، با تراز منفی گاز روبه‌روست و حتی برای تأمین تقاضای داخلی در بخش‌های خانگی، نیروگاهی و صنایع مختلف مثل پتروشیمی، فولاد، سیمان و ... با مشکل روبه‌روست.
۷. پروژه‌های جدید پتروشیمی ‌را هم به اینها اضافه کنید تا مسایل سال‌های پیش رو مشخص‌تر شود. بنابراین در این خشاب، فعلاً گلوله‌ای نیست. گازی وجود ندارد که حتی بتواند به سمت پاکستان برود که خطوط لوله‌اش تا مرز کشیده شده، چه رسد به اینکه قرار باشد به اروپا برسد.
۸. اما فرض کنیم که پروژه‌های پیشنهادی وزارت نفت برای افزایش تولید گاز کشور که عموماً هم گاز خشک هستند و مشتری کمتری برای توسعه دارند،پیش برود و ما ظرف سال‌های آینده، به تراز مثبت برسیم یا با واردات گاز از کشورهای همسایه بتوانیم طی فرایند دشواری به یک هاب منطقه‌ای هم تبدیل شویم...
۹. ...که فضا را برای صادرات گاز کشورمان فراهم کند. باز هم اروپا بازار مناسبی نیست. اولاً تمایل جدی برای واردات گاز از ایران ازسوی اروپا دیده نشده. ثانیاً در همین منطقه علاوه بر حضور چهار دارنده بزرگ منابع گازی جهان، بازارهای جدیدی هم ایجاد شده و قطب‌های تولید ‌و مصرف تقریباً...
۱۰. ...نزدیک یکدیگرند. ترکیه، عراق، پاکستان، عمان و هند بازارهای بسیار مناسبی هستند و چین هم که بزرگ‌ترین بازار بالقوه منطقه و دنیاست. در یک رشته‌توییت دیگر درباره تقاضای بالقوه گاز طبیعی در چین باتوجه به پروژه‌های در دست تکمیل یا در انتظار احداث و روند واردات ال‌ان‌جی و...
۱۱. ...فرصتی که برای ایران فراهم خواهد شد، توضیح خواهم داد. فقط این نکته را بگویم که میان کشورهای آسیای غربی، ایران تنها کشوری است که امکان انتقال نفت و گاز به چین از طریق خط لوله را دارد و سایر رقبا از چنین امکانی برخوردار نیستند.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Madjid.Raoufi

Madjid.Raoufi Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @madjid_raoufi

Jan 16
#رشتو ۱.#روسیه در سالهای اخیر مشارکت خود را در آسیای غربی افزایش داده است.این مشارکت شامل ابعاد مختلفی ازجمله تجارت و سرمایه‌گذاری، بخش انرژی، همكاری نظامی و فعالیتهای دیپلماتیک است. روسیه سال 2015 با اعزام نیروهای نظامی‌اش به سوریه برای حفظ بشار اسد،بازگشت چشمگیری به منطقه داشت.
۲. همانند پكن، استراتژی خاورمیانه‌ای مسكو متكی بر حفظ روابط خوب با همه کشورهای منطقه است و بیشترین تلاش را برای حداکثرسازی منافع در منطقه با حداقل تعهد یا پتانسیل ضرر انجام میدهد. روسیه قبل از اعزام نیرو به سوریه هم در حال افزایش مشارکت دیپلماتیک و اقتصادی خود در خاورمیانه بود.
۳. باتوجه به اهمیت روابط شخصی سران کشورها در منطقه، پوتین زمان زیادی را برای بازدید از کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان، امارات، ایران، اردن، قطر، ترکیه و اسراییل صرف کرد. روسیه با تأکید بر اعتقاد به حاکمیت دولتها و مخالفت با مداخلات بیرونی و مسایل داخلی،این تعامل را عمیقتر کرد.
Read 9 tweets
Dec 16, 2021
۱. آیا سیاست نگاه به شرق به مفهوم «قطع رابطه با غرب» و غلتیدن در آغوش چین است؟ مطلقا‌ً این‌طور نیست. نه‌تنها ایران وارد چنین روابطی نمی‌شود که اساساً چین هم علاقه‌ای به اتحاد استراتژیک با ایران و البته سایر کشورهای منطقه ندارد. چین دنبال همکاری استراتژیک است نه اتحاد استراتژیک.
۲. دلیلش خیلی روشن است. چین اگر بخواهد با ایران وارد اتحاد استراتژیک شود، به این مفهوم است که باید مقابل رقبای منطقه‌ای و جهانی ایران قرار بگیرد و چین دنبال چنین هدفی نیست. چین برای بقای سیستم سوسیالیستی به سبک چینی و تداوم حاکمیت حزب به رشد اقتصادی مداوم نیاز دارد.
۳. یکی از مهم‌ترین نیازهای چین برای تداوم رشد اقتصادی، تأمین مطمئن و مداوم انرژی است. چین بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز وارد می‌کند. کدام کشور به‌تنهایی می‌تواند چنین میزان نفتی را تأمین کند؟ هیچ کشوری. حتی اگر کشوری بتواند، چین نمی‌خواهد.
Read 9 tweets
Dec 10, 2021
۱. رابرت جرویس غول سیاست بین‌الملل دیروز در ۸۱سالگی از دنیا رفت. ۲سال پیش با مدیریت آقای دکتر عباس ملکی و همراهی تعدادی از اساتید دانشگاه‌های شریف، تهران، علامه و... کتاب «دولتمردان چگونه فکر می‌کنند» نوشته جرویس ترجمه و منتشر شد. افتخار داشتم که فصل۱۱ این کتاب را ترجمه کنم که...
۲. ... برای خودم بسیار آموزنده بود. اين استاد دانشگاه كلمبيا از پيشروترین و برجسته‌ترين نظريه‌پردازان كاربرد روانشناسي در روابط بين‌الملل بود. كتاب آخر او «دولتمردان چگونه فكر مي كنند» هم در همين باب است. اینکه پس‌ِ تصمیمات بزرگ ‌و‌کوچک دولتمردان چه ذهنیتی وجود دارد...
۳. او با ارجاعات تاريخي فراوان، درباره مهم‌ترين اتفاقات تاريخی و معاصر صحبت و پسِ ذهن سياستمداران و رهبران كشورهای‌ مختلف را واكاوی و تشريح می‌کرد. فصل ١١ كتاب كه من ترجمه‌اش كردم، يك فصل بسيار جذاب است با عنوان "عقايد دومينويی". جرويس در اين فصل، مهم‌ترين رخدادهای تاريخی را...
Read 8 tweets
Oct 23, 2021
۱. یکی از قوانین جدید وزارت منابع طبیعی چین این است که از اول ماه می سال 2020، شرکت‌های خصوصی داخلی و شرکت‌های خارجی ثبت‌شده در چین با دارایی خالص بیش از 300 میلیون یوان (43 میلیون دلار) مجاز به فعالیت مستقل در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز هستند.
۲. این اقدام بخشی از تلاش پکن برای افزایش توسعه نفت و گاز و جذب سرمایه خصوصی در تجارت بالادستی انرژی و توسعه منابع داخلی چین صورت گرفته است. چین در حال حاضر حدود ۴ میلیون بشکه نفت تولید و حدود ۱۴.۵ میلیون بشکه مصرف دارد.
۳. مجوزها 5سال اعتبار دارند و می‌توانند 5سال دیگر تمدید شوند. اگر شرکتی بخواهد مجوز خود را به مدت بیشتری تمدید کند، دولت به طور خودكار 25 درصد از سطح ثبت‌شده مناطق اكتشافي قبلی آن شرکت را كاهش خواهد داد.
Read 4 tweets
Oct 21, 2021
۱.یکی از موضوعاتی که همزمان با قیمت‌های بالای نفت مطرح می‌شود،افزایش تولید نفت‌شیل است که با قیمت‌های پایین‌تر،بخشی از تولیدش به‌صرفه نیست. بنابراین،به‌نظر می‌رسد که بازار در شرایط فعلی، با افزایش تولید شیل، متعادل خواهد شد. اما آیا عملیاتی‌شدن این موضوع سریع و به‌همین سادگی است؟
۲.آیا شیل می‌تواند حاکمیت فعلی اوپک‌پلاس بر بازار را به چالش بکشد؟ EIA می‌گوید تولید‌ متوسط امسال امریکا ۱۱میلیون بشکه در روز خواهد بود و با افزایش تولید نفت‌ غیرمتعارف، سال۲۰۲۲ به ۱۱میلیون و۷۰۰هزار بشکه خواهد رسید که با تولید ۱۳میلیونی فوریه۲۰۲۰ فاصله خواهد داشت.(بدون میعانات)
۳. حوضه پرمین پیشتاز دکل‌های حفاری و محرک اصلی رشد تولید نفت آمریکاست، درحالی‌که سایر حوضه‌های شیل یا تولیدشان راکد است یا کاهش تولید داشته‌اند. تولیدکنندگان نفت‌شیل تلاش دارند تا همچنان به انضباط در هزینه‌ها پایبند باشند. بزرگترین اپراتور شیل «پایونیر» این موضوع را تایید می‌کند.
Read 8 tweets
Sep 12, 2020
#رشتو ١.فيلم مستند "citizen K" را در فيليمو ديدم؛درباره ميخائيل خودوروكوفسكي ميلياردر روس و صاحب شركت يوكوس كه اين روزها به عنوان مخالف پوتين،از آزادي و دموكراسي در روسيه مي گويد.نام فيلم برگرفته از شاهكار اورسون ولز است، اما "رُزباد" ي ندارد.يا دستكم من آن سورتمه كودكي را...
٢. در آن نيافتم. خودروكوفسكي يكي از اليگارشهاي روس است كه در دوره يلتسين و در بدترين اوضاع اقتصادي تاريخ روسيه، از خلاء هاي قانوني بهره هاي كلاني بردند و توانستند به قول خودشان، ٥٠ درصد اقتصاد روسيه را هفت نفري در اختيار بگيرند. يلتسين عروسكي بود در دستان اين اليگارش ها.
٣.آنها حتي با رسانه هاي خود،انتخابات را تحت تأثير قرار دادند و بعضي مي گويند انتخاب مجدد يلتسين هم با تقلب آنها شكل گرفت.فيلم باوجود مخالفت با پوتين و با هدف ايجاد همدلي با خودروكوفسكي،نمي تواند بر سوءاستفاده هاي كلان و تقلبهاي مالي و قانوني و حتي قتل هاي سازماندهي شده توسط او...
Read 15 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(