Ha arribat el moment de complir la meva paraula. La quota que li pagava a Rufián no passaria de ser una anècdota, però davant l’amenaça que el futur de CAT depengui d'uns filibusters, m'obliga a fer aquest crit d’alerta fins allá on pugui arribar. (ENFILLAL)
Si hem de fer cas al CIS, sembla que les estomacades del Primer d'Octubre i la perversió d'un Estat venjatiu i sense separació de poders ha fet efecte en uns votants que manipulats per interessos partidistes, manifesten clars símptomes d'estar afectats per la síndrome d'Estocolm.
Fa temps vaig decidir que les rancúnies personals no em robarien la tranquil·litat d'esperit. Tinc raons però, per a témer que les ànsies de poder d'uns quants puguin acabar amb la Catalunya per la qual tanta gent de bona fe s’ha deixat la pell. I jo per aquesta Catalunya MATOOO!
No comptava ensopegar amb indepes falsos. A Súmate gaudia d'un cert prestigi com a fundador a TGNA, juntament amb @nicolasafernand, com a economista i segurament com a vell. Rufián es va posar la pell de xai per guanyar-se la meva confiança. Vaig badar i em vaig deixar ensarronar
Per sobre de la meva confiança Rufián havia de guanyar-se la d'Eduardo Reyes; era el trampolí que li assegurava pastar a prop de Junqueras i aconseguir ser nomenat cap de colla del nou projecte "castellanitzar Esquerra" amb desfermada competència amb Trinitro.
L’enfrontament Rufian vs. Trinitro va culminar amb aquell trist espectacle on va caldre separar-los, davant un estupefacte Eduardo Reyes, malgrat la seva experiència pugilística. Trinitro es va refugiar en el vell truc: "un momento que me quito las gafas”.
No podem deixar a l'avui "honorable" diputat d'ERC Trinitro fora de la funció. Un personatge que s'havia passat la vida a la banqueta de la UGT de sobte va veure la llum de l'innovador independentisme junquerista. Recolzat per la tribu socialista, va intentar enderrocar Reyes.
Preparant l'assemblea, me’n duc una sorpresa surrealista: ni Reyes ni Rufián eren socis de l'Entitat. Els vaig dir de tot. Com voleu presentar-vos a una assemblea amb oposició, en la qual ni l’actual president ni l’aspirant a vicepresident son socis? Vaig dir-me: On m'he ficat?
Els vaig forçar a fer-se socis. Reyes va pagar-se la quota, però Rufián va dir: “Bastante hago con ceder mi carisma; és Súmate quien debe pagarme a mí” No hi havia res a pelar; pel bé de l'Entitat, vaig decidir fer-me càrrec de la seva quota. Li va semblar bé.
No va servir de gaire; per a ser càrrec electe, els estatuts exigien temps mínim com a sóci. ERC va forçar Reyes a dimitir i van recórrer a Chema Clavero que en aquell temps no els hi semblava perillós. També van ordenar Trinitro retirar-se ; si no ho feia, mai seria diputat.
L’admirada guerrillera @PilarCarracelas intentant apropar l’aigua al seu molí, pronostica que ERC i JxCat pactaran després de les eleccions. Greu error de càlcul. Només que les previsions del CIS s'apropin a la realitat, o tot canvia com un mitjó o el Tripartit serà una realitat.
Perquè crec que el Tripartit és a tocar? Sortint d'un acte, Reyes amb la seva fresca ingenuïtat i davant meu li va dir a Junqueras: “El President ha invitado a la Junta de Súmate a Palau”. Contestació literal: "A esos ni agua". Encara no havien començat les hostilitats.
De debò hi ha algun ingenu en aquest món que pugui pensar que Junqueras i companyia han malmès conscientment 90 anys d'història d'un partit per tornar a pactar amb Puigdemont? La fugida cap endavant és obligada.
No vull cansar-vos més. Queda pendent el darrer enfillal “La traïció d’en Rufián”. Serà en una propera entrega.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Manuel Puerto i Ducet

Manuel Puerto i Ducet Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @puerto_duc

17 Nov
Ahir es va produir un petit enrenou amb les denúncies que va fer un exmembre de la Junta de Súmate, fins l'extrem que va intervenir la seva actual presidenta. Em sento en l'obligació moral d'aclarir conceptes essencials i de justícia. (ENFILLAL).
Una cosa és un projecte noble amb gent de bona fe dedicada en cos i ànima a fer apostolat per la independència i una altra són els interessos espuris d'un partit que va aconseguir desviar aquests esforços cap el seu sarró. Alguns vam intentar evitar-ho però ja era massa tard.
No sóc sospitós; mai havia trepitjat la seu de cap partit. Com molts coneixeu, la meva vida professional ha estat vinculada a una empresa amb seu a Madrid on vaig tastar la catalanofòbia d'un règim que segueix sense desprendre’s del seu cordó umbilical amb el franquisme.
Read 13 tweets
25 Sep
Crec que és el moment de fer un enfillal per alliberar-me d'un dubte que em fa pessigolles des de fa gairebé 3 anys i que ha marcat per a Catalunya tot aquest període: Perquè el vicepresident i altres consellers van refusar constituir-se en legítim govern a l'exili?
El primer que em ve al cap és que desconeixien força l'autèntica naturalesa de l'estat espanyol i això per a un polític català és una greu mancança. Feia tota la impressió que no aprofundien més enllà dels flirtejos de Junqueras amb Soraya o els de Santi Vila amb Ana Pastor.
Amb tota la modèstia del món faig palès que el 2012 vaig escriure el llibre "Oligarquía Financera i Poder Político". Tres dels empresonats el tenen perquè jo mateix els hi vaig lliurar en mà; el que no puc asegurar és que el llegissin. Potser a la presó quan ja era massa tard.
Read 8 tweets
14 Sep
No tinc el plaer de conèixer al tal @francescabad, que va pel món presumint de d’indepe des que va fer la primera comunió. S'hauria estalviat aquesta peroració a vessar de sofismes, si hagués estat com un servidor 4 anys a Súmate. (ENFILLAL).
racocatala.cat/opinio/article…
El debat per a mi és més vell que caminar a quatre grapes i es resumeix en una pregunta: Quant i fins on ha de cedir en la seva llengua i cultura Catalunya per a congraciar-se amb els castellanoparlants i aconseguir la seva complicitat en uns comicis?
A Esquerra ho tenen clar. Segons la facció liderada per Rufián i Trinitro, cal cedir-ho tot. A Súmate tenien preparades samarretes de la Selecció espanyola per a enfundar-se en cas que guanyés el mundial. Ja em veus anant a Montserrat a posar ciris, perquè eliminessin Espanya
Read 7 tweets
6 Sep
Si jo estigués al lloc del President @KRLS, faria exactament el mateix. 1er. postulat polític: “Si el teu rival a les urnes vol fer-se l’hara-kiri, no el distreguis”. (enfillal)
ara.cat/opinio/The-wal…
El vicepresident econòmic fent reverències en noces i batejos a Fainé mentre aquest lliura a Madrid les claus del símbol financer de Catalunya.
Un altre geni -alletat al Tripartit-, introduint l'islam a les aules per a recaptar el vot magrebí sense importar-li donar carnassa a l'extrema dreta. Una consellera de cultura que no sap ni contesta i una altra de Sanitat que no ha pogut gestionar pitjor una pandèmia.
Read 4 tweets
12 Aug
No sou del tot conscients que teniu davant un personatge de culte: @RogerVinton. He viscut i patit personalment bona part del que explica aquí. Sé m'havien oblidat la meitat dels detalls. Sembla que hàgim compartit les mateixes experiències, (SEGUEIX)
viaempresa.cat/empresa/aberti…
La casualitat va voler que coincidís en la carrera amb Salvador Alemany, president d'Abertis. Ens varem retrobar anys més tard quan era el CEO de SABA. També vaig estar implicat professionalment en la fusió i posterior absorció d'Urquijo-Bankunión per part del BHA.
Vaig lluitar sense resultat des de BANIF-CAT davant els meus negats caps madrilenys perquè el BHA es quedés la participació d'Acesa. Van decidir dedicar la partida a invertir a Lladró. Eren uns inútils per això Botín se'ls va cruspir.
Read 4 tweets
4 Aug
Si Junqueras fora un home qualsevol, no em molestaria a fer un enfillal sobre la seva personalitat, però a l'actual cruïlla política, podria tenir veu, vot i veto respecte a la suprema llibertat de Catalunya, i sobre aquesta qüestió, no faig concessions ni a mon pare.
Abans de apuntar-me a Súmate, mai havia posat els peus a la seu de cap partit, ni havia assistit mai a cap acte partidista. Ho vaig fer en 3 o 4 ocasions estant a l’Entitat, i va ser per a sol·licitar suport logístic a totes 3 formacions indepes representades al Parlament.
Als 9 anys ens van conèixer amb qui més tard seria el catedràtic que potser ha influït més en la carrera de l’historiador Junqueras; l'amistat del qual perdura i perdurarà en el temps. Entre d’altres coses ha estat degà de la facultat de Geografia i Història de la UB.
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!