#olmip bu hisse ile ilgili birkaç yanlış anlaşılma olmuş galiba çok mesaj geldi.
İlk olarak bu hisse fiyatı piyasada gerçekten şirket değerinin çok üzerinde idi. Halka açıklık değeri düşük olduğu için fiyatlama gerçekçi değildi.
2. 12 civarında iken yüzde 90 i şirketin pay başına 2.69 toplam 600milyon civarına satıldı. Bu rakamin temel analiz yapıldığında bulunan değer olduğunu belirttim. Fakat gelinen son durum ve piyasa gerçeklerine bakılarak;
3. Satış nedeni ile Çağrı yapılması zorunludur. Spk tebligine göre çağrı fiyatı son 6 ay ortalamasi olacaktır. Bu sebeple yarından sonra düşmesinin mantığı yok. Bu yüzden küçük yatirimci mağdur olmasın diye bunu belirtmek istedim. Kimseye al sat tavsiyesi vermiyorum
4. Kağıt üzerinde olan bilgileri sunmak istedim. Şahsen eğer yarın taban olursa son taban olabilir diye düşünüyorum. Çağrı fiyatına yaklaştı değerler.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
#Ulker ile ilgili Temel Analiz incelemesidir. Tamamını okursanız faydalı olabilir :)
Piyasa Değeri:7.797.600.000
Sermaye: 342.000.000
Şirketin Pd/dd oranı 1,45 Sektör ortalamasının oldukça altında, olumlu.
F/K oranı 8,72 sektör ortalamasının altında, olumlu.
2. Favök 1.181.318.000 gayet iyi bir rakam.
Fd/Favök 8,36 yine sektör ortalamasının altında, olumlu.
Cari oran 2,12; Likidite Oranı 1,96; Nakit Oranı 0,63. Bu veriler şirketin nakit sorunu olmadığını gösteriyor. Hepsi için olumlu diyebiliriz.
3. Aktif karlılık oranı 6,18 ; Brüt kar marjı 28,53 ; Net kar marjı 10,81 ; Özsermaye karlılığı 18,81. Şirketin karlılık oranları sektör ortalamasının üzerinde seyrediyor. Olumlu.
#Olmip maalesef satış haberinden sonra düşüş devam ediyor. Çok önemli bir husus burada "Çağrı Yükümlülüğü" doğacak olması. Tahminimce son 6 aylık ortalama fiyat civarında bir rakam çıkacaktır. Bu sebeple 2,69 satış fiyatını baz almak hatalı kararlara yol açabilir.
2. Elinde bu hisseye yakalanan küçük yatırımcı arkadaşlar bu hususa dikkat etsinler. Tabanda 4 milyondan fazla hisse vardı. Bir hisseye ederinden çok fazlasını verirsen başımıza her zaman böyle şeyler gelebilir. Araştırmadan hisse almayın lütfen.
SPK PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ (II-26.1)'nde zorunlu pay alım fiyatı belirlenirken "payların satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması"
1. Teknoloji Firmalarının Rasyolarını karşılaştırmaya çalıştım. Bu tablodaki yazan her şeyi zamanla anlatıp sizlere öğretmeye çalışacağım. Bu şekilde çalışarak hisse seçimi yaparsak gece rahat uyuruz. Yarın hissem taban olacak mı diye düşünmeyiz :) Dikkat çekenler;
2. Kısa bir bilgi verip yorumlayalım.
Aktif kârlılık, bir şirketin toplam varlıklarına göre ne kadar kârlı olduğunu gösteren bir göstergedir.
Öz sermaye karlılığı her bir birim sermaye karşılığında kaç birim kar yaratıldığını göstermiş olur.
3. Net kar marjı, bir şirketin veya faaliyet bölümünün net karının gelirlere oranıdır.
Brüt kar marjı, bir şirketin ürünler ve hizmetler ile ilgili ana masrafları düşüldükten sonra elinde kalan toplam satış kazancının yüzdesidir.
Enflayonda dün açıklanan rakamlar; çekirdek enflasyon ve üretici fiyatlarındaki artış egilimin devam etmesi önümüzdeki aylarda yıllık enflasyon rakamının yukarı doğru gideceğini gösteriyor. Muhtemelen yüzde 15 rakamı geçilecektir. Yılın 2.yarisindan itibaren baz etkisinden dolayi
2. Geri çekilme yaşanabilir. Yıl sonu 11-14 arası bir rakam görebiliriz. Merkez Bankasının 9.71 tahmininin tutma imkanı olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple; #dolar ile ilgili Rabobankin 7 altına inebilir söyleminin gerçekçi olmadığını düşünüyorum.
3. Dış ticaret dengelerinin sağlanması için; ihracatçıları desteklemek için 7 altı seviye uygun değil. 2 ay önce tarihinin en düşük seviyesine inen Reel Döviz Kuru endeksi zaten hem dövizdeki geri çekilme hem enflasyon oranları ile toparlanmış oldu.
#Arzum Hakkında Kapsamlı Değerlendirme. Lütfen Hepsini okuyun.
"Arzum" markası, küçük ev aletleri sektöründe Türkiye'nin köklü markalarından
bir tanesidir. 1950 yılında kurulmuştur. 1966 yılında Arzum markası kullanılmaya başlanmıştır.
Yüzde 51 Hisse Kolbaşı ailesine aittir.
2. Küçük Ev aletleri sektörünün dünyadaki büyüklüğü 101 milyar dolar seviyesinde, 2020 yılında pazarın yüzde 5 büyümesi bekleniyor.
Küçük ev aletleri sektörü Türkiye'de yaklaşık 5,4 milyar TL
Son 4 yılfa yüzde 16,3 büyümüş.
3. Arzum marka bilinirliğinde;
Gıda Hazırlama, Sıcak içeçek hazırlamada 2.
Ütü de 1., Kişisel Bakımda 3. sıradadır. Arzumun pazar payları;
Gıda Hazırlamada yüzde 19,19;
Pişirme ve Kızartmada yüzde 16,2;
Saç bakımında yüzde 20,19;
Sıcak içecek hazırlamada yüzde 12,79;
#Cmbtn Elinde olanlar için bir şey demiyorum, onlar bana kızabilirler. Fakat bu hisseyi almak isteyen arkadaşlar için;
Şirketin ciro rakamları son yıl artmış gözükse bile hala 2018 rakamlarının altında. 3 senedir aralıksız Esas Faaliyetlerinden zarar ediyor. 3.çeyrek bilançoda
2 12milyon esas faaliyet zararı var. 13 milyon dönem zararı yazmış. Favök 1 milyon bile yok. Yaklaşık 23 milyon net borç var. 25 milyona yakın Finansal Borcu var. Kasada nakit sadece 2 milyon var. Bilançoda 10milyon civarı yatırım amaçlı gayrımenkul var ekstra.
3. Pd/dd 18,23 olmus, Fd/Favök 500 geçmiş. Bu şirket nasıl 578 milyon dolar piyasa değerine ulaşıyor. Tamamen algılar. Birileri hisseleri toplamış. Vicdani olarak uyarımı yapmış oluyum. Yeni almak isteyenler dikkat etsinler. Piyasada fırsatlar bitmez..