In Nederland was de hoop dat veel infecties op enig moment tot minder lockdowns leiden. Nee.

Als we de hardheid van de lockdowns vergelijken met de oversterfte in een land verschijnt een helder beeld: waar meer infecties/sterfte was, waren er hardere maatregelen.
De horizontale as (de X-as) is de gemiddelde oversterfte sinds januari 2020 uit Our World in Data in %. Nederland zo'n 11% ten opzichte van "normaal" bijvoorbeeld. Dat waren tot nu toe 25.000 mensen. Dit is een goede maatstaf van hoeveel infecties er waren.
De verticale as (de Y-as) is de gemiddelde hardheid van lockdowns in een land sinds januari 2020 op een schaal van 0 (niets) tot 100 (alles potdicht), ook Our World in Data. Let op: van 60 naar 65 is al een heel groot verschil in het dagelijkse leven.
Landen die snel en hard ingrepen (Taiwan, Thailand, Noorwegen, Finland) hebben altijd minder virus én veel minder harde lockdowns (of geen) gehad.

Landen die laat en/of slap ingrepen betalen de prijs in meer virus, meer sterfte en meer lockdowns. Geen "groepsimmuniteit".
Ja maar, zegt u, het gaat ook om nu. We hebben meer infecties gehad, maakt dat het nu makkelijker?
U kunt met eigen ogen in uw eigen land zien dat na 15 maanden maximaal virus er nog een streng regime geldt. Groepsimmuniteit door infectie? Een fata morgana.
Het is goed mogelijk dat de vaccins richting augustus de rust doen wederkeren, in ieder geval voor een tijdje. Maar deze (indicatieve) analyse bevestigt weer eens dat mikken op groepsimmuniteit niets bracht dan juist lockdowns. En sterfte + #LongCovid
containmentnu.nl/articles/herd-…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Containment Nu! #ZeroCovid

Containment Nu! #ZeroCovid Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ContainmentNu

22 Apr
We vermoeien u niet met wat u al wist:
- Kinderen zijn wél besmettelijk
- Scholen moesten open voor kuddeimmuniteit.

Wel nieuw is dat ze niet wisten hoezeer kinderen last hebben van Covid, en hoe besmettelijk ze zijn.⬇️1/n ImageImage
We legden altijd al uit dat de keuze scholen met voorrang te laten besmetten niet is omdat de overheid denkt dat kinderen onkwetsbaar zijn, maar dat ze minder kwetsbaar zijn. Dat is al voldoende als je op zoek bent naar minimale totale schade. 2/n
De grieplogica is: 100.000 doden hebben we toch al, laten we kijken of we netto wat mensen kunnen redden door oma te isoleren en kids te besmetten.

Zo verkoopt een arts dit beleid aan zichzelf, hoezeer dat ook niet klopt: "niet schaden" is de kern van de eed, ook kinderen. 3/n
Read 8 tweets
20 Apr
We zitten nu officieel in The Purge. Laat maar komen, de maatschappij moet verder, wie omvalt valt maar om, en als we boffen valt het dankzij overleefde infectie en vaccins wel mee. Een miljoen #LongCovid? Bidden helpt.

We zijn Klein-Brazilië.
#persco #TeHoog Image
Dan ziet de toekomst er schematisch zo uit. Nu supersnel verder onder jongeren (onder de 70, dan onder de 60), wie weet een zomerdipje door groepsimmuniteit, en dan in de herfst vlot verder dankzij kinderen, onprikbaren, en nieuwe varianten. Image
De logica is simpel: er gaat plek in de ziekenhuizen komen naarmate we de 70ers prikken de komende weken, in mei de 60ers.

Dan kunnen ze veelvouden aan infecties "hebben".

Het buitenland denkt anders, plan geen vakantie. En massaal #LongCovid
Read 4 tweets
16 Mar
Precies een jaar geleden hield #Rutte zijn Nationale Toespraak. Hij kondigde IC-gestuurde verspreiding aan, deed wetenschappelijke beweringen en beloofde controle en een eindpunt: groepsimmuniteit.

Onze @MisterBlok reageerde enkele uren later. Een analyse.
Waar veel virus is toegestaan, is het een jaar later nog steeds druk, bijvoorbeeld in Nederland, Brazilië en Lombardije.

Groepsimmuniteit bij 60%? Het virus wordt besmettelijker, dus is het nu 80%. En het virus muteert er om heen.

Rutte-Blok: 0-2.
Meer virus beschermt de kwetsbaren? Nee, maakt bescherming juist onmogelijk. 25.000 mensen hadden dat graag kunnen navertellen.

De optie indammen en #zeroCovid bestaat niet? Oh jawel. Ieder land dat het wil, doet het succesvol. Ze leven daar vrijwel normaal.

Rutte-Blok: 4-0.
Read 14 tweets
16 Mar
Zoals we gisteren al zeiden: als we met een langzaam vaccinatieprogramma onder hoge viruscirculatie weer terug kunnen naar normaal leven, dan lijkt het daar nog niet op.⬇️
Er is nu de Franse variant, die slechter of niet te vinden is met de PCR test. Zei iemand "testsamenleving"? Insiders zeggen juist "binnenkort stort de testvraag in door vaccinatie".

Allebei zijn wensdenken, maar dat karakteriseert de Nederlandse elite al sinds januari 2020.
Deze expert uit Oslo waarschuwt voor de nieuwe varianten. Virologie-VIPs waarschuwen eigenlijk unaniem voor de combinatie van veel virus en weinig prikken.

Als we niet vaccinatiewonderen regelen terwijl we op weinig virus blijven, wordt komende winter al snel weer vol gezeik.
Read 4 tweets
15 Mar
Vanaf nu zijn de stembureaus open.

In de grootste crisis in ons leven is een keuze obv Covid-beleid wijsheid. Weinig tot geen virus is ook het beste voor de economie, staatsfinanciën, gelijkheid, vrijheid, rechtstaat en maatschappelijk weefsel.
Als de coalitiepartijen veel stemmen krijgen ondanks hun keuzes, galmt dat nog decennia door.
- Virustolerantie en immuniteitssprints
- Expres onbeschermde scholen, zorgmedewerkers, ouderen
- Massale misleiding, leugens, sterfte en #LongCovid.
De conclusie staat dat kinderen expres met voorrang zijn blootgesteld aan het virus, onder dwang van zelfs uithuisplaatsing, met serieuze risico's op #LongCovidKids. Dat mag u monsterlijk vinden, en dus niet op een parlementaire partij stemmen.
joop.bnnvara.nl/opinies/de-ope…
Read 7 tweets
23 Feb
In de zomer voorspelden banken en internationale organisaties dat de economische teruggang door de pandemie beperkt kon blijven, als er maar geen tweede lockdown zou komen.

Het kabinet koos in juni en september voor een tweede golf, die de laatste wordt. 1/n⬇️
Veel mensen realiseren zich niet dat het kabinet voorspeld heeft dat winkels en horeca 8 maanden gesloten blijven, tot juni. International reizen bijna een jaar. Het uitgaansleven? Jaren. Scholen maanden, tot nu toe.

Dat legt een enorme wissel op de maatschappij. 2/n
En, zoals de economen allemaal al voorspelden, gaat onze welvaart fors achteruit door de jojo-lockdowns.

De EU-commissie zegt dat de Nederlandse economie het het slechtst zal doen in 2021.

Een beleid dat sterfte accepteert voor de economie schaadt slechts beide, enorm. 3/n
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!