۱/ سخن معروفی از سورن کیرکِگورد، فیلسوف دانمارکی، وجود دارد: «زندگی را فقط میتوان با نگاه به گذشته فهمید؛ ولی آن را باید با نگاه به آینده زیست.»
در یک دنیای عادی، و نه حتا ایدهآل، «گذشته» نماد «ثبات» است و «آینده» مظهر «عدم اطمینان».🔻
۲/ به عبارت دیگر، «گذشته» به آن دلیل که اتفاق افتاده و تغییر آن (دست کم با قدرت شناخته شدۀ ما انسانها تا امروز) غیر ممکن است، ثابت و مطمئن و غیرقابل خدشه است؛ بر خلاف آینده، که بر اساس اراده، انتخابها، و بسیاری عوامل و متغیرهای دیگر شکل میگیرد و بنا بر این، نامطمئن است.🔻
۳/ در عین حال، ما انسانها، همیشه سعی میکنیم که آینده را - علیرغم ماهیت عدم قطعیتش - با تجربهای که از گذشته داریم، مطمئنتر کنیم. به عبارت دیگر، با انتخابهای الان خود، ماهیت ثبات و اطمینان را (تا جای ممکن) به «آینده» اضافه نماییم. برای مثال 🔻
۴/ ما خانههای مقاوم در برابر زلزله میسازیم. چرا؟ چون به «گذشته» اطمینان کرده ایم که به ما نشان داده زلزله خانهها را فرو ریخته و جان عزیزانمان را گرفته است. حال با ساختن خانههای مقاوم میخواهیم (تا حد امکان) مطمئن شویم که در آینده، زلزله نمیتواند برایمان مرگبار باشد.🔻
۵/ پس قطعیت بخشی و اطمینان داشتن از آینده، معلول دو چیز است: الف- برداشت قطعی ما از گذشته؛ و ب- اقدام ما بر اساس آن برداشت.
در رابطۀ بالا، اگر قطعیت گذشته مورد مناقشه و تردید واقع شود، آینده نیز نامطمئنتر و غیرقابل کنترلتر خواهد شد.
مثلا🔻
۶/ اگر اینکه در گذشته زلزله موجب ویرانی و کشتار شده، مورد تردید قرار گیرد، در مورد ساخت خانههای مقاوم نیز تردید به وجود میآید: عامل تخریب خانه در هنگام زلزله، شاید چیز دیگری است؛چرا هزینۀ بیشتری برای ساخت خانۀ مقاوم متحمل شویم؟!
پس:
تردید در قطعیت گذشته ==> آیندۀ نامطمئنتر.🔻
۷/ امروز در بهار سال ۱۴۰۰، #برجام و نتایج آن بخشی از «گذشته» است.
شاید در سالهای ۹۴-۱۳۹۲ این انتقاد بر ما، #دلواپسان و منتقدان برجام، وارد بود که با اطمینان زیادی شکست برجام در آینده را پیشبینی میکنیم. اما امروز و پس از سالها، باید برجام و نتایج آن را قطعی و غیرقابل خدشه دانست.🔻
۸/ بررسی فرجام #برجام، موضوع این نوشته نیست و نویسنده معتقد است نتایج برجام به قدری برای ایرانیان روشن است که اصولاً نیازی به تشریح آنها نیست:افزایش تحریمها، تورم کمر شکن، ضعیف شدن پول ملی، گرانی،و کوچکتر شدن سفرهها.
اینها دیگر پیشبینی آینده نیست، «گذشته» قطعی و واقع شده است.🔻
۹/ اما مدافعان #برجام، صرفا به دلایل سیاسی و برای اینکه تفکر ورشکستۀ سیاسی خود را، اندک آبرویی ببخشند، مشغول ایجاد تردید و شک در مورد نتایج قطعی برجام هستند. واقعیتها را انکار و وهم پیروزی و دستاوردهای خیالی را جایگزین نتایج مشهود برجام میکنند.🔻
۱۰/ برجام، یک «گذشتۀ» غیر قابل انکاری است. مستندهایی مثل #فروشنده۳ ضد دولت یا ضد #ظریف نیستند! آنها «گذشتۀ» تلخ گذشته بر ما هستند!
ببینید جان کری چگونه ما را مسخره میکند که در مقطع برجام از ۱۵۰ یا ۱۰۰ یا ۵۵ میلیارد دلار پول بلوکه شدۀ ایران کمتر از ۳ میلیارد به دست ما رسید.🔻
۱۱/ درست است که #برجام برای ایرانیان گشایش اقتصادی نداشت، تحریمها بیشتر شد، ارزش پولی ملی کمتر شد، تورم و قیمتها سر به فلک گذاشتند، اما بجایش اهرمی به دست آمریکا داد که بتواند #مهندسی_انتخابات را در ایران اجرا کند (کلیپ را ببینید) 🔻
۱۲/ و البته #برجام فقط اهرمی در دست آمریکاییها برا #مهندسی_انتخابات ایران نبود؛ بلکه دولت خود ایران نیز از این توافقنامه برای پیروزی در انتخابات بهره میبرد.🔻
۱۳/ برجام، هرگونه که به وقوع پیوست، انتخاب بود یا تحمیل، تصمیم نظام بود یا خواست اکثریت مردم، چیزی است در «گذشته». و این واقعیتِ حادث شده را، هر چقدر تلخ و خسارت آمیز، باید واضح و بدون تردید روایت کرد.
۱۴/ تحریف و تردید در نتایج برجام (با قصد اعادۀ حیثیت عاملین و رای آوری مجدد جریان طرفدار آن) قدرت تصمیمگیری صحیح برای آینده را از ما میگیرد و آینده را برای ما نامطمئنتر و غبارآلودهتر میکند. 🟥
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
قسمت دوم مستند #فروشنده3 با عنوان #شام_آخر (ادامۀ #پایان_بازی) تولید شده اما صدا و سیما از پخش اون خودداری کرده است (میتونید از لینک زیر رایگان دانلودش کنید).
در اواخر این مستند، روایت ذلتباری که چگونه #ظریف مجبور به امضای #برجام میشه، آمده است. ammaryar.ir/product/forous…
کری مینویسه: ظریف رو برای ارایۀ نسخۀ نهایی #برجام به یک سالن بزرگ دعوت کردیم. ظریف نگاهی کرد و تقریبا ۳۰ثانیه بعد گفت: «این توهین آمیز است! شما سعی میکنید من رو تهدید کنید.» ظریف برآشفته شد و بلند شد که برود، گفت: «هرگز یک ایرانی را تهدید نکن!»
پس از چند روز...🔻
جان کری:
من شروع کردم: «جواد، این همینه. میخوای تمومش کنیم یا نه؟»
... ظریف گفت با تهران صحبت کرده.
خواستم ظریف رو آرام کنم. گفتم فکر نمیکنم کار دیگری باشد که ما بتوانیم انجام دهیم. توافق همینه. قبولی میکنی یا رهایش میکنی؟
ظریف آماده شده بود تا توافق را بپذیرد...🔻
۲/ او فاش کرد که زنان بومی آمریکا (سرخپوستان) قربانی نوع مدرنی از پاکسازی قومی (جنوساید) شده اند: عقیم سازی دسته جمعی! time.com/5737080/native…
۳/ در ابتدا و میانۀ قرن بیستم، جریانهای معتقد به اصلاح نژادی (اوژنیک) در اروپا و آمریکا قدرتمند شده بودند. این جریانها معتقد بودند که جامعۀ انسانی باید با حذف ژنهای معیوبِ افراد یا گروههای پست و فرومایه، ژنهای خوب انسانی را گسترش و ارتقا دهد. courses.lumenlearning.com/culturalanthro…
۱/ بگذارید داستانی برایتان بگویم. در جنگلهای تاسمانیا، دو قبیله بودند. یکی قبیلۀ قویتر با اسلحه فولادی و دیگری قبیلۀ ضعیفتر با اسلحه چوبی. قبیلۀ قویتر، برگۀ آب را تصرف کرده بود و نمیگذاشت قبیلۀ ضعیفتر از آن استفاده کند.
۲/ قبیلۀ ضعیفتر گاهی مخفیانه و گاهی با یک یورش، خودش را به آب میرساند و روزگار میگذراند.
تا یک روز که یکی از روشنفکران قبیلۀ ضعیفتر گفت این چه وضعی است؟ چرا ما یک #زندگی_نرمال نداشته باشیم و مثل همه راحت از آب برکه استفاده نکنیم؟
۳/ این طور شد که قبیلۀ قویتر و قبیلۀ ضعیفتر پای میز مذاکره نشستند.
مذاکرات دو سال طول کشید و در نهایت قرار شد قبیلۀ قویتر، در هر ماه یک نصفه روز آب برکه را در اختیار قبیلۀ ضعیفتر بگذارد. در عوض قبیلۀ ضعیفتر سلاح خود را به قبیلۀ قویتر بدهد.
مطلب خوبی از #مسعود_شایان که نشون میده چه چیزی چین رو از شر کرونا خلاص کرد
* * *
1️⃣ ۷۷ روز تمام هیچ کس حق نداشت از ووهان خارج بشود. هم چنان در چین از تمام مسافران خارجی تست گرفته می شد و باید ۱۴ روز در قرنطینه می ماندند.
هنوز به سالگرد فیلمهایی که نشان میداد شهر به شهر ارواح تبدیل شده نرسیده ایم که دارد [به دروغ] متن پشت متن تولید می شود که چین با طب سنتی کرونا را شکست داد.
2️⃣ آیا این به معنای عدم استفاده از داروهای جایگزین است؟ خیر. اما در ووهان هنوز سه ماه پس از قرنطینه مغازه ها تعطیل بودند. رستورانها فقط به صورت بیرون بر کار میکردند. سینماها و مدارس بسته بودند و اگر کسی میخواست در شهر تردد کند، باید کد سلامتش را در ایستگاه بازرسی نشان میداد.
#Mony-#Media-#Might
۱/ دو سال آخر ریاست جمهوری احمدینژاد و دو سال آخر ر.ج. روحانی را مقایسهای کنید؛ متوجه میشوید که اگر چه وضعیت اقتصادی کشور دو سال آخر احمدینژاد به مراتب بهتر از زمان فعلی (دو سال آخر روحانی) بود، امنیت روانی جامعه و عصبیت مردم به طرز فجیعی بدتر بود.
۲/ بخشی از این تلاطم عصبی جامعه را میتوان به پای زخمهای بیمرهم شورش ۸۸ گذاشت، اما عامل مهمتر، به نظر من، نقش رسانه بود. رسانه به چند دلیل، که در ادامه ذکر خواهم کرد، پشت احمدی نژاد را خالی کرد، در حالیکه به دلایل متعدد، که ذکر خواهد شد، بخشی بزرگی از رسانه هنوز با روحانی است.
۳/ یادم نیست این جمله را اولین بار چه کسی گفت که «احمدی نژاد، به تنهایی یک رسانه است.» حرف غلطی نبود، اما مانند همهی نکات مثبت دیگر احمدینژاد، این مورد هم موجب غرور وی شد و فکر کرد که به رسانههای مرسوم دیگر نیازی ندارد. به عبارت دیگر احمدینژاد، قدرت رسانه را میدانست، اما