از پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاریخ جمهوری اسلامی چه میدانید؟! #رشته_توییت
دوره دوم ریاست جمهوری آیت الله خامنهای قرار بود شهریور ۶۸ پایان یابد اما با درگذشت آیت الله خمینی و انتخاب آقای خامنهای به رهبری، انتخابات پنجمین دوره ریاست جمهوری زودتر از موعد مقرر برگزار شد.
۲/
از طرف دیگر پس از بازنگری در قانون اساسی و افزایش اختیارات شورای نگهبان، نقش آفرینی این نهاد در انتخابات بیشتر شد و از این به بعد دعواهای مربوط به تایید و رد صلاحیتها به شکل بسیار بیشتری ادامه یافت.
در این دوره ۷۹ نفر برای انتخابات ثبت نام کردند و تنها صلاحیت دو نفر تایید شد.
۳/
اولین کاندیدای تایید صلاحیت شده، علی اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
رفسنجانی عضو شورای انقلاب و سرپرست وزارت کشور در دولت موقت، از مؤسسین حزب جمهوری اسلامی ریاست مجلس اول و دوم و سوم، عضو مجلس خبرگان و... بود و اصلی ترین شانس تصاحب صندلی پاستور قلمداد میشد.
۴/
دومین کاندیدا هم عباس شیبانی بود که برای بار دوم برای انتخابات نامزد میشد و در کارنامه اش سابقه نمایندگی مجلس وجود داشت اما کمتر کسی شانسی برای او قائل بود.
۵/
این انتخابات از نظر رقابت و شور انتخاباتی آنقدرها گرم نبود و هر دو نامزد تاکید روی بازسازی ویرانه های جنگ داشتند.
شیبانی وعده می داد، ظرف چند سال آینده قطعی برق نداریم.
هاشمی هم میگفت: تولید مساوی است با استقلال و رونق اقتصادی کلید حل همه مشکلات اقتصادی است.
۶/
سرانجام انتخابات در ۶ مرداد ۶۸ با مشارکت نزدیک به ۵۵ درصدی برگزار شد و هاشمی رفسنجانی با کسب ۹۴.۵ درصد آرا رئیس جمهور ایران شد.
۷/
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
بعد از پیروزی هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۱۳۷۲، هاشمی در خطبه های نمازجمعه خاطره ای را مربوط به روزهای قبل از انتخابات از داخل منزلش تعریف می کند که عدهای آن را توهین به افرادی که به او رأی نداده بودند، میدانند.
۱/
هاشمی رفسنجانی در پشت تریبون نماز جمعه، این خاطره را بیان میکند: در ایام رقابت انتخاباتی، در یکی از روزها که فرزندانم در خانه ما مهمان بودند، یکی از نوه های من در حال راه رفتن بر روی لبه تراس منزل بود و من که متوجه این صحنه شدم، به یکی از بچه ها گفتم که او را بیاورد داخل اتاق.
۲/
وقتی او را آوردند، کلی با او صحبت کردم که آنجا خطرناک است و ممکن است به پایین بیفتی و خون بیایید و آمپول و درد و اینها. ولی باز هم چند دقیقه بعد دیدیم که باز هم دارد بر روی لبه ی تراس راه می رود. من که نگران شده بودم، گفتم دوباره نوه ام را آوردند.
۳/
از ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاریخ جمهوری اسلامی چه میدانید؟! #رشته_توییت
دولت اول هاشمی رفسنجانی با تاکید روی بازسازی خرابی های ناشی از جنگ هشت ساله، کار خود را به پایان رساند در شرایطی که به هاشمی رفسنجانی لقب سردار سازندگی داده بودند!
البته سیاست های اقتصادی هاشمی در این دوره منتقدین جدی داشت که همین منتقدین رقبای جدی او در انتخابات شدند.
۲/
برای دوره ششم انتخابات ریاست جمهوری، ۱۲۸ نفر در انتخابات نام نویسی کردند و شورای نگهبان صلاحیت ۱۲۴ نفر را رد کرد. در این دوره ازانتخابات چهار نامزد ریاست جمهوری با هم رقابت داشتند.
قطعنامه ۲۷۸ سازمان ملل چه بود؟
ماجرا به چند سال قبل از ۱۳۴۹ برمیگردد.
محمدرضاشاه پنجم شهریور ۱۳۴۵ در مصاحبه با گاردین میگوید: با توجه به این که نفت دارد به پایان می رسد و مروارید به پایان رسیده است، بحرین از نظر ما اهمیتی ندارد.
۱/
دو سال بعد یعنی سال ۱۳۴۷ محمدرضاشاه در دهلینو در مصاحبه معروفی اعلام میکند:
ایران برای به دست آوردن امتیازات ارضی، علیرغم تمایل مردم آن سامان، به زور متوسل نمیشود. من میخواهم بگویم که اگر مردم بحرین مایل نباشند به کشور ما ملحق شوند، ما هرگز به زور متوسل نخواهیم شد.
۲/
و همچنین در ۲۳ شهریور ۱۳۴۸، در مصاحبهای دیگر اعلام میکند: ایران حاضر است از حاکمیت خود بر بحرین صرفنظر میکند.
اما در همان سال در تاریخ ۲۰بهمن ۱۳۴۸، محمدرضا، به اسدالله علم میگوید: بین خودمان باشد... به نظر تو در ادامه حل مسئله بحرین، آیا ما به مملکتمان خیانت میکنیم؟....
۳/
اردیبهشت ۱۳۵۰، ۱۵۰۰ نفر از کارگران کارخانهی جهان چیت کرج در اعتراض به دستمزد کم، ساعات کار طولانی و نبود بیمه اعتصاب میکنند. اعتصاب کارگران از ششم تا هشتم اردیبهشتماه به مدت سه روز انجام میشود.
این #رشته_توییت گزارشی کوتاه از اتفاقات آن ایام است.
کارگران به رییس کارخانه ۳روز مهلت میدهند تا خواستهای آنان را برآورده کند. سرهنگ منصوری با یک اکیپ سرباز در محوطهی کارخانه به کارگران گوشزد میکند چنان بلایی سرشان میآورد که دیگر هوس اعتصاب نکنند.
این وضع تا ظهر ادامه مییابد و سربازان کارگران را از کارخانه بیرون میکنند.
۲/
کارگران تصمیم میگیرند که برای رساندن صدای خود به گوش دیگر کارگران به طرف تهران حرکت کنند و خود را به وزارت کار برسانند. کارگران راه میافتند و مقابل پاسگاه ژاندارمری جاده تهران- کرج سه ردیف ژاندارم را مشاهده میکنند که آنجا ایستادهاند.
۳/
و سرانجام ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹، آمریکا به جمهوری اسلامی ایران حمله نظامی کرد!
آمریکاییها از این حمله که در صحرای طبس اتفاق افتاد با عنوان «عملیات دلتا» یاد کردند و شکست در آن نقش مهمی نتیجه در انتخابات آمریکا داشت.
هامیلتون جردن رییس ستاد کاخ سفید آن روز را اینطور شرح میدهد: #رشتو
پنجشنبه ۲۴ آوریل ۱۹۸۰
از صبح نمیتوانستم هیجانم را پنهان کنم. مرتبا به ساعت نگاه میکردم و پیش خود مجسم میکردم چارلی و افراد او الان در چه وضعی هستند. هیجان و نگرانی من بالاخره توجه الئانور ،منشی دفترم را به خود جلب کرد و گفت: امروز شما را چه میشود؟ حالتان عادی نیست.
۲/
نزدیک ظهر رییسجمهور مرا احضار کرد، وقتی که وارد دفترش شدم خیلی افسرده و ناراحت بود. پیش از اینکه سخن بگویم، گفت: الان خبر بدی به من دادند. دو هلیکوپتر ما در شروع عملیات سقوط کرده است. اما من برای دادن این خبر شما را احضار نکردهام. ونس (وزیر امور خارجه) میخواهد استعفا بدهد.
۳/