خوشحالم تونستم امروز یه وقتی رو خالی کنم و این #کریپتومان رو در قالب #رشتو در بیارم.
تمام تلاشم اینه که هرکسی مطلب رو بخونه بتونه یه اسکیمای ذهنی از آینده پیدا کنه - چه دور چه نزدیک .
کلمه #Metaverse از ترکیب #META به معنی لایه بالاتر و خود ارجاع هست و #Universe به معنی جهان و هستی هست. نتیجه میشه جهانی فراتر از بعد فیزیکی ما که ارجاعش به خودش هست (شاید چیزی شبیه به #DAO که براش تصمیمات خرد جمعی بگیرن) نه اونچیزی که فیسبوک ادعا کرده ( حداقل تا الان)
کلمه متاورس اولین بار سال 1992 در رمان Snow Crash اثر Neal Stephenson's بیان شد. از نظر مفهومی ما همین الان هم نسبتا داخل #متاورس هستیم. هرچه قدر بُعد فیزیکی (مکان) کم رنگ و بُعد غیر فیزیکی (زمان) پر رنگ بشه ما به متاورس نزدیک و نزدیک تر میشیم .
همین الان که من دارم این #رشتو رو مینویسیم برای شما مهمه که زیرشلواری مامان دوز😂 پوشیدم یا نه ؟ شما که دارین مطلب رو میخونین برای من مهمه روی دیوار خونه تون تابلو اورجینال پیکاسو هست یا نه؟ برای ما چیزی مهم هست که داریم توی همین فضا میبینیم مثلا آواتارها یا ...
پس ما همین الان هم توی متاورس #نسبی هستیم که زمان (نحوه ی سپری کردنش و حضور ذهنی در چه توییتی و دایرکت با چه کسی ) رو نسبت به مکان (در کجای فیزیکی ) اولویت میده. اما این فقط شروع متاورس هست.
شاید شما ویدئوهایی از @decentraland دیده باشین مثل :
که یه دورهمی متاورسی گذاشتن. مثل این میمونه که چند نفر که توی ویس چت گروهی هستن همدیگه رو به صورت 3D ببینن. یعنی به جای عکس پروفایل ، کاراکتر پروفایل داریم که میتونه خودش رو حرکت بده یا برقصه !
همین؟ نه 😁
غیر متمرکز بودن نقطه ی کلیدی متاورسی هست که ما عاشق ش میشیم. چیزی که به هر عضو به چشم شریک نگاه میکنه و باDAO بهش قدرت رای دادن و تصمیم گیری میده بدون اینکه1% فکر کنیم تقلبی شده😅 این رشتو از @vahidkm86 پتانسیل های #DAO رو به خوبی نشون میده:
همین؟ نه 😁
توی WEB3 ما به مفهوم Meta یا همون خودارجاعی میرسیم. اینترنت روی بلاکچین های غیرمتمرکز پیاده میشه که قابل فیلترینگ نیست و متاورسی که روش پیاده میشه دخالت حکومتی نداره چون قدرت دست مردم هست. پیشنهاد میکنم این رشتو:
همین؟ نه 😁
همه این ها #اگه انجام بشه تازه اینجوری میشه :
گوشی یا کامپیوتر به دست میریم توی توییتری که 3 بعدی هست و به جای اینکه اسپیس بذاریم،میریم ور دل هم میشینیم حرف میزنیم در حال که فیلترشکنی لازم نیست و بابت این فرایند و یه پول یا اعتبار شفاف و غیرفیک عمومی هم کسب میکنیم.
چطور متاورس تر میشه پس ؟🤔
1 - با ارتقا گجت های اختصاصی XR
2 - با ارتقا سرعت زیرساخت اینترنت
3 - با ارتقا اوپتیمایزیشن رییل-تایم انجین ها
بریم که هر کدوم رو خیلی مختصر باز کنیم .
گجت های XR چی ان ؟
کلا به هر چیزی که محیط تعاملی ایجاد میکنه یه R میذارن تهش به نشانه ی Reality اون X اولش هم از Extended میاد ، اون X یه بازی با کلمات هم داره سر اینکه مجهول هست اون X. فعلا اینا رو داریم : #AR#VR#MR
گجت هم میشه وسیله . اسمارت گلس ها گجت های XR ان.
گجت های XR از نظر سخت افزاری سه دسته اند :
_ قدرت پردازش و نمایشگر با موبایل:
-قدرت پردازش PC و نمایشگر با خود گجت :
_قدرت پردازش و نمایشگر با خود گجت:
میشه باز شاخه بندی کرد ولی من به همین بسنده میکنم.
در ابتدا VR اومد :virtual reality
گجت به چشم شما وصل میشه و شما هیچگونه ارتباطی با محیط بیرون ندارین. مثلا:
چطور ارتقا پیدا میکنه ؟
سبک شدن نمایشگر ها و کارت های گرافیک
اضافه شدن سنسورهای عصبی (درد - اروتیسیزم - فراموشی)
با ظهور تکنولوژی tracking رییل تایم کم کم سر و کله AR یا Augmented reality واقعیت افزوده پیدا شد. یعنی چیزی به اون چیزی که شما نرمال میبینین اضافه میشه.مثلا همین عینک های معمولا خودمون با این تفاوت که برای تلگرام تون که مسیج میاد یه نوتیف میادجلوی چشم تون.
حتی اسنپ چت و فیلترهای اینستاگرام و تیک تاک AR هستن. چهره رو رییل تایم Track میکنن و ... (راستی همین که مردم میخوان یه جور دیگه بشن و خود واقعی شون نباشن؛مقدمه ی نیاز بشر به آواتارهای متاورس هست😉)منتها ما داریم از پنجره ی موبایل به این AR نگاه میکنیم و در متاورس پنجره حذف میشه
حالا AR چطور ارتقا پیدا میکنه؟در حقیقت MR ورژن پیشرفته ی AR هست که به ما امکان دخالت در ظاهر واقعیت رو میده.
در MR فیزیک نور به چالش کشیده میشه و ما ترکیبی از VR و AR رو داریم برای همین بهش میگن mixed reality. مایکروسافت سال هاست انحصاری داره روی این تکنولوژی کار میکنه "هالو لنز"
نه اینکه بقیه کمپانی ها بی کار نشسته باشن ولی سطح تکنولوژی فعلا مایکروسافت فعلا بی رقیب و دیوانه کنندست : microsoft.com/en-us/hololens
همچنین :
#فیسبوک یوزر و کامیونیتی عظیمی داره . #مایکروسافت تکنولوژی سخت افزاری بی نظیر. #بلاکچین شفاف ترین انقلاب مردمی برای تمرکز زدایی.
#متاورس در آینده به همه ی این ها نیاز داره ، یا همکاری میکنن یا شبه سازی میکنن یا فرصت رو به بقیه رقبا میدن.
در تکمیل بخش XR پیشنهاد میکنم این ویدئو @pasaacrypto رو ببینین :
همچنین این ویدئو رو برای درک بهتر تفاوت های XR ها :
2 - با ارتقا سرعت زیرساخت اینترنت
فقط کافیه چارت سرعت اینترنت در 10 سال اخیر رو ببینیم! به علاوه پتانسیل 5G . حالا میتونیم از @shakila741 بخوایم برای سرعت اینترنت 5 سال دیگه تارگت بده از روی چارت هاش😂😅
اینترنت سریع تر منجر میشه به متاورس با جزییات تر و ریلستیک.بلک میرور طور😉
به گیم انجین ها گره خورده ( همون رییل تایم انجین ها) مثل @unity یا @EpicGames یا انجین های اختصاصی کمپانی هایی مثل @RockstarGames .
ساخت متاورس ناموس کیفیت دقیقا مشکلات یک بازی AAA ناموس کیفیت رو داره به علاوه مشکلات پیوند خوردن به بلاکچین و سرورهای سنگین دیتا. فکر کنین@FortniteGame گرافیک سینمایی The Lion King رو داشته باشه در حالی که 3 میلیارد یوزر آنلاین داره که فقط بازی نمیکنن!مکالمه؛ معمامله ؛کنسرت و...
در اینکه انجین های رییل تایم کی میتونن کیفیت انجین های آفلاین(هایپر ریلستیک) رو پیدا کنن حرف و حدیث زیاده که قبلا اینجا بهش پرداختم : upsketchup.ir/%d8%b1%d9%86%d…
منتها از دنیای گیم یه سری تیتر آماده کردم و نتیجه گیری ش رو میذارم به عهده ی خودتون :
-کمپانی @EpicGames در معرفی UE5 گفته که دوران محدودیت Vram کارت گرافیک سر اومده و ما هرچه قدر بخوایم میتونیم بازی ها رو سنگین و با جزییات کنیم 😐 :
-کمپانی @nvidia با تکنولوژی RTX خودش ؛ شگفتی توی پردازش موازی و ره گیری نوری برای محاسبات ایجاد کرده.
_تکنولوژی هایی مطرح شدن که با استفاده از هوش مصنوعی rendering واقع گرایانه رو بی معنی میکنن !!! مثلا:
و
_ساخت بازی های متنوع برای استدیو ها خیلی پرهزینه شده و رفته رفته باید شاهد کاهش تعداد عناوین باشیم : bloomberg.com/news/articles/…
- نرم افزارهای CGI اوپن سورس و رایگان مثل @Blender دیوانه وار دارن رشد میکنن و دولوپرها رو جذب میکنن .
-استدیو ها و دولوپرها تمایل به داشتن پرداخت درون برنامه ای دارن و از باج دادن به اپ مارکت های گوگل و اپل خسته شدن که نمونه ی بارزش دعوای حقوقی اخیر @EpicGames و @Apple بود.
_کمپانی @Steam از قدرت بازی های بلاکچینی ترسیده و از روی پلتفورم خودش حذف شون کرده.(شاید مثل اشتباهی که @nokia کرد )
_بازی های بلاکچینی جدید فقط بازی نیستن و همه چیز رو برای کاربر محیا میکنن. از سیستم پرداخت تا درآمد تا استریم و مسنجر و مشارکت یوزر در تصمیمات و ...
و خیلی اخبار دیگه که مثل پازل کنار هم میان و متوجه میشیم که پاسخ همه ی اون ها اتفاقاتی هست که داره توی گیم بلاکچین میوفته .
همه ی این ها رو بذاریم کنار تمایل بشر امروزی به حریم خصوصی و تاثیر گذار بودن به جای تاثیر پذیر بودن و توی ذهن مون یک تایم لاین برای بلوغ #تاورس متصور بشیم.
مدعیان ساخت متاورس های آینده زیادن ولی 2 سناریو داریم:
- یا بعضی هاشون حذف میشن . همونطور که مسنجرهایی مثل یاهو و نیمباز و وایبر و ... حذف شدن .
- یا با پرتالی شبیه به اونچه @Polkadot با بلاکچین کرده به هم وصل میشن .
(تماما نظر شخصی 🌹😊❤ )
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
گفته بودم از تنوع شون مینویسم پس بریم که یه #رشتو داشته باشیم.
(اگه واژه ای گنگه بپرسین ازم🌹) #کریپتومان
اول از همه یه نقل به مضمون از @Ziya_Sadr بکنم به نظریه ای که میگه #بیتکوین در طول زمان تغییر ماهیت و نگرش میده و زنده تر میشه.
بیتکوین پادشاه کوین های مثلیه که با این نظریه در کلیت غیر مثلی ترین هست و این مقدمه ایه بر تمایل #آلت_کوین ها به غیرمثلی شدن.(مارکت سازی برای NFT)
#بیتکوین انباشت میشه ولی برای بقیه کوین ها انگیزه نیاز هست.ارجاع میدم به @mamadporii و این توییت ش :
که حوصله کنه و توضیح بده 😁
اینکه فلان تکنولوژی در فلان کوین هست برای عام مردم درک نمیشه و انگیزه باید ملموس باشه تا انباشت کنن. #اتریوم عالی این رو فهمید
اینکه بخوایم همه ی NFT ها رو یه جور بدونیم و کاربردشون رو یکسان؛ درست نیست و بعدن مفصل در مورد تفاوت هاشون مینویسم. ولی توی این #رشتو میخوام به ماهیت کلی NFT بپردازم .
بدعت اصلی از جایی شروع میشه که ما در مکان زندگی میکنیم ولی عده ای زندگی رو در زمان می دونن و انتهای این تفکر به #متاورس ختم میشه. به عبارتی سکونتگاه فیزیکی به مرور اهمیت خودش رو به ماهیت چیزی که ما زمان براش صرف میکنیم میده .
شما زمان تون رو کجا هستین ؟ یعنی کجا حضور ذهنی دارین ؟
#سعدی از پیشتازان این عرصه بوده 😂 میگه :
هرگز وجود حاضر غایب شنیدهای ؟
من در میان جمع و دلم جای دیگر است!
خارج از شوخی خودمون و اطراف مون رو ببینیم غیر از این نیست. ما بیشتر در فضای مجازی حضور داریم تا ارتباطات کلاسیک و مناسبت های فیزیکی.