1) Herkese merhaba. Yeni hafta için stratejimi az çok kafamda netleştirdim. Biliyorsunuz geçen haftadan, GUBRF ve HEKTS hariç tüm kağıtları sattım. Bu ikisinin grafikleri iyi olduğu için tutuyorum. Başlayan hafta için de, belirsizliklerin fazla olduğunu düşünüyorum, konuşalım.
2) Endeksin takip ettiğim çok basit bir trend grafiği var. Sanırım herkesin ekranında vardır bu kanal. En tepeye 100 puan filan var ancak benzin bitmiş gibi, Cuma günkü mum hacmiyle birlikte iyi bir düşüş mumu. Ancak direkt olarak düşüş başlar mı emin değilim.
3) Direkt olarak düşüş beklemek yerine, bir süre buralarda mal yedirme, dağıtım konsolidasyonu yaşayabiliriz gibime geliyor. Biliyorsunuz, "dağıtım" diye adlandırdığımız süreç, akıllı paranın, eldeki iyi maliyetli malları, yukarıda ideal yerden yavaşça KY'ye yedirmesi sürecidir.
4) Eğer direkt olarak aşağı basarlarsa, masada çok fazla para bırakırlar, o yüzden, genelde bir iki gün ince kırmızı mum, sonra sağlam bir yeşil mum döngüsüyle, yeşil mumlarda gelen herkese onlar açısından iyi fiyatlara mal verirler. KY de tepeden mallanmış olur.
5) Bu tabi eldeki malın fazlalığına göre uzun da sürebilir, kısa da. Ancak döngü budur. Böyle olmadığı senaryolarda, tüm mallar olabilecek her kademede çıkılır, her kademe de alıcı açısından dolu olmadığı için, hep alt kademeye piyasa emriyle ilerlerler, buna da "şelale" deriz.
6) "şelale" tarzı bir düşüş, anlık haberler, sert bozulmalar ve gelişmelerle olur. Ben burada daha çok, yatay bir dağıtım konsolidasyonu bekliyorum. O yüzden, bir süre sektör ve hisse bazlı hareketler olacaktır ama endeks buralarda zaman geçirebilir.
7) Ancak şunu da not etmekte yarar var. Teknik olarak önemli bir engele yakınız, Cuma günkü düşüş mumu da önemli bir tehdit. Ama, trendler de inatçıdır. Cuma günkü panik havası artık yok. Trend devam da edebilir, ama yine de, yukarı doğru ödülün daha kısıtlı olduğunu düşünüyorum
8) Şimi dönelim bana. Ben ne yapacağım? Hiçbir şey. 2-3 gün köşede bekleyip manzarayı izlemek istiyorum. Elimdeki 2 kağıt duracak, onlarda kendi mumlarına göre karar vereceğim. Onun dışında porföyüme ne spottan, ne vioptan yeni pozisyon ekleyeceğim. Nakitte beklemek istiyorum.
9) Ancak, gözüme çarpan bir kaç spot-viop pozisyonu da yok değil. Ben değerlendirmeyi düşünmüyorum ancak sizlerin değerlendirmesine sunmak isterim, bir inceleyin, aklınıza yatarsa bakarsınız.
10) Geçen Twitter'da bir tweet okudum, ünlü biri şöyle diyormuş her defasında: "I make suggestions, you make decisions". Yani, "öneriler benden, kararlar sizden". Grafikleri incelerken, benim hiçbirinde pozisyon almayacağımı unutmayın, patlarsa, "hocam niye patladı" olmasın.
11) Beğendiğim grafiklere geçmeden, toparlayayım: GIDA ve Sanayi grafikleri iyi, Bankalar ve Holdingler sıkıntılı. Short düşünenler holding ve bankalara bakabilir. Spottan sanayi ve Gıda taşınabilir. Siz de değerlendirmelerinizi yaparsınız.
12) Beğendiğim grafikler:

#BIZIM - Haftalık
13) #DEVA - Haftalık
14) #ECILC - Haftalık
15) #ECZYT - Haftalık
16) #HEKTS - Haftalık
17) #INDES, #LOGO, #BLCYT

Hepsi haftalık grafikler.
18) Bu grafiklerin haftalık grafikler olduğunu, yani, 2-3 gün kırmızı günlük mum yeyip sonradan toparlanabileceğini unutmayınız. Günlük grafik pek bakmadım.

Herkese iyi haftalar.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Borsanın İzinden

Borsanın İzinden Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @borsaninizinden

26 Nov
1) Herkese merhaba. Aşağıda #XAUUSD'nin günlük olarak çıplak grafiğini görebilirsiniz. Şöyle adım adım, açıklamalı bir analiz yapalım, bu sefer çok uzun tutmayacağım, eskisi gibi detaylı bir "açıklamalı analiz" olmayacak, ancak yine de pası tozu atmamız açısından iyi olacaktır. Image
2) Şimdi, yukarıdaki günlük grafiğe iyice bakın, en başından en sonunda dalgalara bir göz gezdirin, önce nereden nereye düşmüş, nereden dönmüş bir bakın, analize başlamadan önce temiz ve çıplak grafikle bir süre zaman geçirin.
3) 2) Grafiği çizmeye nasıl başlıyorduk? Eski öğrencilerim hatırlar. Önce fiyatın en üst ve en alt sınırını tespit ederek başlıyoruz. Çok fazla geriye gitmenize gerek yok, ortalama 1 yıl kadar geriye gitmeniz yeterlidir. Bu grafikte ONS'un en tepesi 2.075$ iken, en aşağısı 1.680$ Image
Read 18 tweets
23 Nov
1) Dostlarım, Ekim'den itibaren hepimiz iyi kötü rallinin içerisindeydik. Atölye'de mesajlaştığım bir çok kişi kasasını 2'ye 3'e katladığını söylüyor. Bu çok sevindirici. Ancak bir yandan da, ne yazık ki ülkedeki devalüasyona karşı savaşıyoruz.
2) Kazançlarınızı dolar bazlı hesapladığınızda ya kafa kafaya ya da düşük kazançlar elde etmiş oluyorsunuz. Bu pek tabi üzücü ancak beni yakın takip ediyorsanız, buna karşı az çok önlem almışsınızdır diye düşünüyorum. Biraz bununla ilgili gevezelik yapalım
3) Öncelikle, bu enflasyon kıskacında, elinizdeki paranın kaldıracını kullanmanız neredeyse zaruri hale geldi. Yani, VIOP'a şimdiye kadar mesafeli duran herkesin yavaş yavaş VIOP tarafına gelmesi ve kendini ısındırması gerekiyor.
Read 13 tweets
4 Oct
1) Ağlamayı alışkanlık haline getirmiş ancak neden ağladığını bir türlü bilmeyen insanların ülkesi Türkiye. Haliyle, Türkiyenin wanna-be Trader'ı da sürekli ağlıyor, ancak niye ağlıyor kimse bilmiyor. Bunu konuşalım.
2) Bugünkü düşüşten sonra iyice emin oldum, çoğu kişi sırf bir gürültüye eşlik edebilmek için, eksi bakiyeyi ve kendi sorununu (onunla yüzleşemediği için) kalabalıkla normalleştirmek için, sorumluluğunu pasifize etmek için ağlıyor.
3) Bir sürü DM geldi Twitter’dan, vay hocam battık, vay hocam bıktık, vay hocam yine elimize verdiler, vay hocam yine eksilerdeyiz. Tamam, güzel, ağlamak işin en kolayı. Ama en azından insan neye ağladığını bilmez mi? Bilmiyor.
Read 19 tweets
3 Oct
1) Dostlar selam. Uzun zamandır bir endeks analizi yapmıyordum. Bu ortamda endeks analizi yapmak mayınlı tarlada yürümek gibi bir şey, ancak çizgimizi bozmayalım, iyi günde burada olan, kötü günde ortadan kaybolan höstad tayfadan olmayalım, gördüğümüzü yazalım. Başlıyorum.
2) Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, endeks ile ilgili olumluyum. Evet yurt dışı sıkıntılı, market yapısı bearish. Özellikle SP500'de sorunlu ancak ben yabancı endekslerin baskısına ve bozulma ihtimaline rağmen, genel olarak olumlu ayrışma ihtimalimizin olduğunu düşünüyorum.
3) Endeksle ilgili stratejimi de bu bullish senaryoya göre çizeceğim. Şimdi bu görüşümün teknik gerekçelerini sıralayayım.

Endeksi kabaca bu şekilde takip ediyorum. Bu bizim BIST100, yani, nam-ı diğer XU100 endeksi. İyice incelemenizi rica ederim.
Read 21 tweets
25 Sep
1) Hafta sonu bomboş bir şekilde Twitter'da, Feysbuk'ta, Instagram'da zaman mı geçiriyorsunuz, yoksa oturup ders mi çalışıyorsunuz? 2 sene içinde dönüşeceğiniz kişi, bu soruya verdiğiniz cevaba göre değişecek. Buyrun, sitemizden ücretsiz ders paylaşımları, zincire başlayalım.
2) Önce mumlarla başlayalım. Mumlar, Price Action hikayesinin EN TEMEL ÖĞESİDİR. Piyasayı okumak için onun dilini öğrenmelisiniz. Onun dili de MUMLARDIR.

Mumlara Giriş Ders 1: bit.ly/3zHxx75
Mumlara Giriş Ders 2: bit.ly/3EMHW5f

Tıklayınız.
3) Mumlar, tek başına veya diğer mumlarla birleşerek formasyonlar oluştururlar. Bu formasyonlar piyasa katılımcılarının psikolojilerini ve davranışlarını çözebilmeniz için büyük ipuçları barındırır.

Doji Nedir: bit.ly/3kHYumV
Engulfing Nedir: bit.ly/2WbLRqB
Read 11 tweets
16 Aug
1) Herkese selam. Uzun zamandır bilgilendirici zincirlere ara vermiştim, İşler biraz karışıktı bu tarafta. Şimdilerde normale döndük, tren rayına girdi. O zaman başlayalım. Bugünkü konumuz: “analysis paralysis”.

Yani, “fazla kurcalama, bozarsın”.

Hadi bakalım, buyursunlar.
2) Analysis Paralysis, sadece teknik analiz değil, analiz gerektiren her türlü konu başlığında sıkça görebileceğiniz bir terim. Türkçesi: “analiz felci”. Basitçe: karar verme mekanizmasının, normalin de üstünde aşırı GİRDİ ile bir şekilde paralize olması, felç geçirmesi demek.
3) Biz teknik analistler, belki de diğer tüm teknik mesleklerden ve yetkinliklerden daha fazla meyilliyiz bu hataya. Çünkü elimizin altında her an ulaşabileceğimiz onlarca farklı bakış açısı var. Bu bakış açıları da bize sürekli mekanik girdiler yaratıyor.
Read 24 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(