Profile picture
Col·lectiu ComuniCATs @comuni_cats
, 43 tweets, 9 min read Read on Twitter
Comença la conferència de @KRLS al @frontlineclub London.

El canal de notícies britànic @SkyNews ha entrevistat el President Puigdemont @KRLS en directe abans de la conferència.

@AamerAnwar i @ClaraPonsati a primera fila fent costat al MHP President.

Som-hi!
"No estem cansats, malgrat la repressió, seguim determinats."
"El cas català només es pot resoldre mitjançant mitjans democràtics."
"2.3 milions de ciutadans van votar l'1O malgrat la violència policial espanyola i més de mil persones ferides."
"Quan es reprimeix la llibertat d'expressió, els drets de 7.5 milions de catalans, els drets de 7.5 ciutadans europeus, són violats"
"Lluny d'establir un diàleg polític, Espanya ha triat empresonar polítics elegits democràticament com a ostatges per sotmetre, intimidar i silenciar les idees polítiques."
"L'acció jurídica espanyola contra el nostre moviment democràtic ha portat a l'empresonament del vicepresident de la Generalitat de Catalunya i de 5 consellers, així com la presidenta del Parlament i dos líders de dues de les associacions civils més importants del nostre país."
"També va portar a l'exili 4 consellers i el president legítim del govern de Catalunya, acusats de crims de rebel·lió i sedició, comparables amb un aixecament militar armat, amb possibles sentències de fins a 25 anys de presó."
"Això és una contradicció perquè no trobareu cap manifestació violenta o acció violenta per part de la gent perseguida, ans al contrari, nosaltres rebutgem tota violència."
"També hi ha una campanya d'assetjament judicial contra 700 alcaldes, funcionaris públics, institucions socials, mitjans de comunicació, empreses, centres de comunicació, artistes i activists."
"A Espanya, no hi ha una clara separació de poders."
"4 representants de la nostra democràcia, tres d'ells membres del meu govern, estant en vaga de fam a la presó des de fa 13 i 9 dies."
"Avui, l'alcalde de Montblanc ha fet públic que comença també una vaga de fam."
"Una vaga de fam per denunciar l'arbitrarietat del sistema jurídic espanyol i la contínua violació dels drets fonamentals, inclosa la presumpció d'innocència"
"no obstant això, la vaga de fam és un símbol d'esperança que simbolitza l'esperit de resistència de la nostra societat que no accepta la imposició"
"la violació dels drets internacionals és evident en moltes de les resolucions que el tribunal Suprem i l'Audiència Nacional han utilitzat per als presos des de l'octubre de 2017"
"no deixarem de denunciar aquest abús, és per això que avui estic aquí amb tots vosaltres."
El MHP President fa referència a Josep Trueta que va estar exiliat a Anglaterra durant la Guerra Civil i la Dictadura franquista i llegeix un petit fragment del seu llibre "L'esperit de Catalunya"
"mai deixarem de demanar el diàleg i la mediació internacional."
Torn de preguntes seguidament.
Qui és més autoritari, un govern que declara la independència unilateral o un govern que aplica l'imperi de la llei?
- Qui fa servir la violència és l'autoritari
"hi ha molts països de la UE que han aconseguit la independència de manera unilateral"
"les nostres decisions es van produir en una cambra parlamentària, legitimades pel poble català."
Quina és la seva resposta per al 50% de la població que no vol la independència?
- l'única manera de saber-ho amb seguretat és fer un referèndum, preguntar a la gent i això ja ho vam fer.
"és perfectament legitim estar en contra de la independència de Catalunya, no sentireu mai en el meu discurs parlar de catalans bons i dolents"
Molts de nosaltres vam defensar els col·legis electorals, però no va passar res, no ha passat res.

"en el referèndum 1O vam començar un camí que sabem és un camí molt difícil perquè decidim ser independents sense fer una guerra per la independència".
"vam decidir mostrar un altre camí, per millorar i modernitzar el dret a l'autodeterminació, ja que el dret a l'autodeterminació és una eina de pau, no una eina de guerra"
"no hi ha cap manual d'usuari per conèixer cada pas, però hem iniciat un camí irreversible. Avui Catalunya és més independent que fa un any. Som un veritable subjecte polític. Estem en el procés de, un dia, ser reconeguts com a independents [...]
[...] i quan arribi aquest dia, mirarem cap enrere l'1 d'octubre i donarem les gràcies a totes les persones que van defensar les urnes en aquest dia històric.
quina és l'estratègia? i quina és l'escala de temps?

- l'estratègia era iniciar una conversa amb l'estat espanyol per respectar els resultats del referèndum i iniciar converses sobre un projecte polític per a Catalunya, però això ha estat impossible.
"l'únic diàleg que vam sentir al Senat l'altre dia va ser enviar més policies per continuar la repression"
"He suggerit moltes vegades a les autoritats espanyoles parlar del que volem i de diferents maneres i alternatives. Només hem rebut no, grans no, no volen parlar sobre el dret a l'autodeterminació. Signat per Espanya el 1977. No és un delicte parlar sobre aquest tema."
pregunta @AamerAnwar: És obvi des d'ahir que Espanya no negociarà. Els judicis s'han de començar al gener, què faran els líders?, la gent pregunta: què passarà a continuació? Què farem?
"Unitat. Per descomptat, estem parlant d'estratègia, però no podem dir el que. Estem lluitant pels presos, no estan sols. No és només un judici de 9 persones democràtiques, és un judici sobre la democràcia europea."
@KRLS "les úniques famílies trencades a Catalunya són les famílies dels presos politics."
@ANCEngland: Si poguessis tornar al 10 d'octubre, què canviaries?
- el 10 d'octubre vaig decidir suspendre la declaració d'independència per obrir una finestra de diàleg. Estava equivocat. Va ser un error. Com a president, el meu deure llavors era prioritzar el diàleg.
@tjparfitt: es viu molt bé a Catalunya, jo fa 10 anys que hi visc. Llavors per mi la qüestió és, si es viu tant bé pq voleu la independència?
Què opineu sobre la cobertura mediàtica internacional?
@KRLS: Per saber què està passant al nostre país necessites llegir els mitjans de comunicació internacionals. Com a periodista observo el treball realitzat pels corresponsals internacionals i sento respecte. Han fet l'esforç de fer preguntes, d'informar els seus lectors.
El contrast entre els mitjans de comunicació internacionals i els mitjans de comunicació espanyols és molt interessant. Els mitjans de comunicació són una part molt important en qualsevol societat democràtica.
@KRLS: hem de millorar el coneixement sobre Catalunya a l'estranger després de la tempesta mediastorm espanyola de notícies falses. Hem d'explicar la realitat.
@guardian: pregunta sobre la llibertat de moviments
@KRLS: Sóc ciutadà europeu lliure, com tots vostès, tinc llibertat de moviment i expressió, no tinc por de ser empresonat per utilitzar aquest dret i no puc fer-ho a Catalunya. El nostre exili és per continuar lluitant.
Per què no afirmar la independència i l'autogovern mitjançant l'acció, no la declaració, en lloc d'esperar que Madrid us ho permeti?
Si l'acció vol dir acció directa sense violència, estic d'acord amb tu. El 3 d'octubre vam demostrar la nostra capacitat de controlar el territory.
@KRLS Volem mostrar que hi ha una altra manera que la violència per exercir el dret a l'autodeterminació i que és d'interès per a la UE, per mostrar al món que hi ha una altra manera de fer les coses.

No ens agrada la guerra, ens agrada la pau.
MHP @KRLS
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Col·lectiu ComuniCATs
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!