Νήμα περί πτώχευσης φυσικών προσώπων.
Εν μέσω πανδημίας ψηφίστηκε ο 4738/2020, νέος πτωχευτικός νόμος που φέρνει μεγάλες αλλαγές επί τω χείρω. Πρόκειται για την επερχόμενη σφαγή του Δράμαλη, όπου Δράμαλης θα είναι όλοι οι πολίτες που έχουν χρέη.
#κυβερνηση_συμμορια #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Αν ισχύει ότι η μεγαλύτερη βία είναι η φτώχεια τότε αυτή η #κυβερνηση_συμμορια είναι πιο βίαιη κ από τον Αττίλα.
Ο νέος πτωχευτικός ασχολείται με πολίτες που έχουν χρέη από στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες, λογαριασμούς κτλ., άνω των 30.000€.
Άρθρο 77
Αν το τελευταίο 6μηνο κάποιος δεν έχει πληρώσει το 60% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών (για εμπόρους, μικρούς επιχειρηματίες, αγρότες το 40%) το δικαστήριο τον κηρύσσει πτωχευμένο.
Ο νόμος κάνεις εύκολη κ γρήγορη την κήρυξη πτώχευσης από τους πιστωτές για όλους κ στο βάθος ταχύτατους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κ επιχειρήσεων.
Άρθρο 79 παρ. 1
Οποιοσδήποτε πιστωτής όσο μικρή απαίτηση κ αν έχει, μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία κήρυξης πτώχευσης έναντι οποιουδήποτε προσώπου (έμπορο, αγρότη, νοικοκυριό, μισθωτό, συνταξιούχο) που χρωστάει άνω των 30000€ κ το τελευταίο 6μηνο δεν αποπληρώνει τις δόσεις.
Ακόμα κ στα πιο νεοφιλελέ περιβάλλοντα όπως της DE, η κήρυξη πτώχευσης εναπόκειται στην κρίση δικαστηρίου που αποφασίζει αν βρίσκεται κάποιος σε παύση πληρωμών. Πρέπει να είναι παύση προς όλους κ εις όλον κ βασικό στοιχείο στην κρίση είναι η πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής.
Άρθρο 75.
Σκοπός της διαδικασίας "είναι μόνο η συνολική ικανοποίηση των πιστωτών με τη ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας του, των κατ ιδίαν περιουσιακών στοιχείων, το συντομότερο δυνατόν".
Τελειώνει η προστασία 1ης κατοικιας όπως προβλέπονταν από ν. Κατσέλη, Σταθάκη, Φλαμπουραρη.
Να σημειωθεί εδώ ότι στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης #ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριαστικαν 25.000 κατοικίες (καμία 1η) και σε 15 μήνες #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ήδη 20.000 κατοικίες βγήκαν στο σφυρί.
Το ακατάσχετο από 1250€ επί #ΣΥΡΙΖΑ πέφτει με τον νέο πτωχευτικό στα .. 611€ με #ΝΔ_ξεφτιλες
Άρθρο 219
Οι τράπεζες κ οι πιστωτές μέσω ενός ιδιωτικού Fund (του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης), το οποίο θα πάρει κρατική εγγύηση, μπορούν να κάνουν δεκτή την αίτηση ενός πτωχευμένου που θέλει να μείνει στο σπίτι που έμενε το οποίο πλέον δεν θα του ανήκει.
Δεν φθάνει πού οι ευάλωτοι οφειλέτες θα παραδίδουν την κυριότητα του σπιτιού τους σε ιδιωτικό φορέα ο οποίος αφού θα δίνει το αντίτιμο της πώλησης του ακινήτου στις τράπεζες, θα έχει λάβει κρατική εγγύηση και ...
... θα παίρνει δόσεις που θα επιδοτούνται με κρατικό στεγαστικό επίδομα, ο ιδιωτικός φορέας θα έχει κ την ευχέρεια να επιλέγει πόσους θα "ευνοήσει". Αυτοί κ μόνον που το fund θα επιλέξει θα έχουν την ευχέρεια να παραμείνουν στο σπίτι τους με μερικά επιδοτούμενη δόση ενοικίου ...
... και με δυνατότητα να το επαναγοράσουν μετά από μια 12ετια στη συνολική εμπορική του αξία, χάνοντας δηλ. όλες τις δόσεις που είχαν πληρώσει προ πτώχευσης καθώς κ τα ενοίκια που είχαν καταβάλει επί 12ετία.
Επιπροσθέτως με την καθυστέρηση καταβολής 3 ενοικίων ο πτωχευμενος αντιμετωπίζει αυτεπάγγελτη έξωση.
Δεν προστατεύεται καμία 1η κατοικία ή καμιά κατοικία εν γένει. Πλέον, με το Άρθρο 101, δεν υπάρχει αναστολή καταδιωκτικών μέτρων απέναντι στους ενέγγυους πιστωτές για 9 μήνες μετά την κήρυξη της πτώχευσης.
Για πρώτη φορά στα χρονικά των πτωχευτικων νόμων, τα μελλοντικά εισοδήματα του πτωχευμένου που υπερβαίνουν τις Εύλογες Δαπάνες Διαβίωσης, δηλ. 611€, (Άρθρο 92) υπόκεινται σε κατάσχεση (εκτός αν παραδώσει την πρώτη κατοικία του).
Ο σύνδικος, που είναι ο διεκπεραιωτής και άρχων της διαδικασίας της πτώχευσης, ορίζεται πλέον από τους ίδιους τους πιστωτές και όχι από τον δικαστή (Άρθρο 137).
Με συνδυασμό Άρθρων (102 & 196), ο νέος Πτωχευτικός γίνεται μέγγενη κ για τους εγγυητές. Ακόμα κ αν ο πρωτοφειλέτης απαλλαγεί από το σύνολο των χρεών του, λόγω κατάσχεσης, ο συνοφειλέτης εξακολουθεί να οφείλει το ποσό που εγγυήθηκε.
Οι εγγυητές, σχεδόν ισάριθμοι με τους πρωτοφειλέτες θα τραβήξουν εφ όρου ζωής τον δικό τους Γολγοθά. Στα άρθρα αναφέρεται ότι "συνεχίζουν να ευθύνονται έναντι του πιστωτή, ανεξαρτήτως τυχόν απαλλαγής του πρωτοφειλέτη"
Καταργείται επίσης η διαδικασία αναδιάρθρωσης κ ειδικής διαχείρισης. Όσοι δεν έχουν κάνει αιτήσεις προσδιορισμού στα πλαίσια του ν. Κατσέλη δεν προλαβαίνουν πλέον κ θα ενταχθούν στο νέο πτωχευτικό.
Στον νόμο αντέδρασαν έντονα όλοι οι κοινωνικοί κ παραγωγικοί φορείς. Αντέδρασαν κ οι ουδέτεροι φορείς όπως ο εκπρόσωπος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων. Η #κυβερνηση_συμμορια κώφευσε στους επίσημους φορείς κ δέχτηκε συγχαρητήρια από τις τράπεζες.
Η μόνη ελπίδα για όλους μας είναι είτε να αλλάξει σύντομα η διακυβέρνηση της χώρας κ να ξεκουμπιστεί ο #τσουρεκακιας ή να καταπέσουν, τουλάχιστον κάποια άρθρα του, ως αντισυνταγματικά.
Ένα χρέος άνω των 30000€ δεν είναι μεγάλο κ το έχουν σχεδόν όλοι, ειδικά για επιχειρηματίες είναι συνηθισμένο. Σκεφτείτε τώρα περίπτωση #lockdowngr ή ασθένεια, σπάσιμο πχ ποδιού. 6μηνη καθυστέρηση κατά 60 % των οφειλών σε πτωχεύει. Μένεις στο δρόμο. Πιο λιανά δε γίνεται να το πω

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ανατολικος

Ανατολικος Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @PanteliPinelopi

28 Nov
Πολλά έχουν γραφτεί για τον #Μαραντονα τώρα που έφυγε κ ακόμα περισσότερα θα γραφτούν.
Δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος κ αυτό κάνει το παρόν νήμα να έχει διαφορετική αξία. Είναι σκέψεις δικές μου και αλλες που αλίευσα από το Τουίτερ
#Ντιεγκο #MaradonaEterno #Maradona #MaradonaRIP
Η εμμονή των #μμε_ξεφτιλες με θέματα εθισμού του Maradona είναι καθαρή κατασκευή. Υπάρχουν εκατομμύρια τοξικομανεις, διάσημοι ηθοποιοί, μουσικοί, αθλητές. Αυτός που έχει ντροπιασθεί κ στιγματιστεί για δεκαετίες ήταν ένας Λατίνος που έδειχνε κωλοδάχτυλό στους ισχυρούς του κόσμου.
Οι ειδήσεις μίσους κ απαξίωσης σε βάρος του Μαραντόνα στα '90ς ήταν παγκόσμιο φαινόμενο. Το '94 αποκλείσθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο ΗΠΑ επειδη τον βρήκαν ντοπέ κ δεν καταδέχτηκε να γλείψει την FIFA. Αντίθετα είχε δηλώσει: «Όλοι οι άλλοι παίκτες έπαιρναν μόνο ασπιρίνες»
Read 25 tweets
22 Nov
Ένα νήμα με τη συγκλονιστική μαρτυρία της Χρ. Κυδώνα, εντατικολόγου στην κλινική #Covid Ιπποκρατείου εδώ κ 15 μέρες. Μίλησε την Παρ. σε διαδικτυακή εκδήλωση της δημ. παράταξης «Πόλη Ανάποδα» που έγινε σε συνδιοργάνωση με την καμπάνια «Covid-19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη».
Είμαι παθολόγος εντατικολόγος. Τώρα σας μιλάω σαν παθολόγος Covid γιατί δεν εργάζομαι στην εντατική. Η εμπειρία μου στο Covid είναι από το 1ο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, όπου μετακινήθηκα στο ΑΧΕΠΑ στο κέντρο αναφοράς κ έτσι είδα τα πρώτα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν.
Κλήθηκα πριν από 15 μέρες να στελεχώσω την κλινική #Covid Ιπποκρατείου, η οποια δημιουργήθηκε 1/9 με 35 κλίνες. Την 1/11 έγιναν ξαφνικά 70 σε μια γενική εφημερία κ με μετακίνησαν στην κλινική Covid ώστε μαζί με τη λοιμωξιολόγο Αθ. Πυρπασοπούλου να στελεχώσουμε επέκταση κλινικής.
Read 32 tweets
18 Nov
Νηματάκι για #σχολεια

Μετά από 13 ημέρες #τηλεκπαιδευση και 3 παιδιά στη Β/βάθμια εκπ/σή έχω να πω τα εξής:

Το 1/3 των ωρών χάνεται λόγω διαφόρων προβλημάτων, δεν μπορούν να συνδεθούν οι καθηγητές, οι μαθητές.
#Κεραμεως #κεραμεως_παραιτησου #σχολεια #lockdown2gr
Αν ανοίξουν μικρόφωνα όλοι μαζί "πέφτουν διαφημίσεις".
Οι μαθητές βαριούνται πολύ εύκολα κ η πλειοψηφία, ειδικά στα λύκεια, έχει εγκαταλείψει. Συνδέονται, όταν μπορούν, για να μην πάρουν απουσία, αλλά δεν παρακολουθούν. #Κεραμεως #κεραμεως_παραιτησου #σχολεια #κυβερνηση_τσιρκο
Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το μάθημα κ με τα μέσα που γίνεται, δεν επιτρέπει τπτ άλλο παρά επαναλήψεις με αποτέλεσμα να μενει πίσω η ύλη #τηλεκπαιδευση #σχολεια #κυβερνηση_τσιρκο
Read 11 tweets
17 Nov
Παρά την προσπάθεια της #κυβερνηση_χουντα να μετατρέψει την επέτειο σε αστυνομοκρατούμενο σκηνικό έντασης καταπατώντας συνταγματικές ελευθερίες, Ο #ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφανία στους Δήμους της Δυτ. Αττικής.

#Αιγάλεω #ΣΥΡΙΖΑ #Πολυτεχνειο Image
Τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τίμησε τους αγώνες κ ανέδειξε πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν και είναι μια όαση και μία έξαρση ελευθερίας.

#Άγιοι_Ανάργυροι_Καματερό #απαγορευση_συναθροισεων #ΣΥΡΙΖΑ #Πολυτεχνειο Image
Η #κυβερνηση_χουντα εκτέθηκε διπλά. Απέναντι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας αλλά και απέναντι στον ακροδεξιό οχετό που έχει μαζέψει στο κόμμα της.

#Ίλιον #ΝΔ_Χουντα #πολυτεχνειο2020 Image
Read 7 tweets
28 Oct
Πάμε νημα.
Την Κυριακή ο #Μητσοτακης σε μια ομιλία 65 λεπτών στη Βουλή για το πτωχευτικό είπε όχι 1 ούτε 2 αλλά 33 εξώφθαλμα ψέματα. Ως κοινος απατεώνας.

#κυβερνηση_τσιρκο #κυβερνηση_συμμορια #κυβερνηση_Μητσοτακη #κυβερνηση_κορονοιος #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
1. Ο #Μητσοτάκης είπε ότι για 15 ημέρες (27/8 - 10/9) που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο.

Τσακαλώτος, Παπας Φλαμπουρατης, Γεροβασιίλη κ άλλοι, είχαν κάνει.
2.    Ο #Μητσοτάκης είπε ότι πολλοί φορείς ηταν θετικοι για υο ν/σ

Αν εξαιρέσουμε τις τράπεζες, η αντίθεση των φορέων ήταν συνολική.

Αρνητικοί:
Δικ. Συλλ. Ελλάδας, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΕΣΕΕ, Επαγγ. Επιμελ. Αθ., Εθνική Ομοσπονδία Εν. Προστασίας Δανειοληπτών Καταναλωτών Πολιτών.
Read 26 tweets
28 Jun
Ακολουθεί νήμα για το "Βρωμικο '89", για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαίνουν οι νέοι.

1988, σκανδάλο Κοσκωτά, τραπεζίτης, που ήλθε από το πουθενά για να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία στον τραπεζικό (Τράπεζα Κρήτης), εκδοτικό χώρο κ ποδοσφαιρο (πρ. Ολυμπιακού)
Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση δισεκατ. δραχμών (19.10.1988) κ όλοι περίμεναν την έκδοσή του στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπου είχε διαφύγει και συλληφθεί.
Η κριτική κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βαρύτατη από τον Τύπο που έκανε λόγο ακόμη κ για δωροδοκία του ΠΘ Παπανδρέου από Κοσκωτά αναφέροντας ότι τα χρηματα μοιραζονταν σε κούτες Πάμπερς.
Read 24 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!