Dan heb je als @FTM_nl de kans om dieper in te gaan op werkwijze mbt PCR in de Nederlandse labs. Welke afkapwaarden worden er gehanteerd, verschillen per lab.
En dan gaan ze in plaats daarvan een kritisch artikel over Pieter Borger schrijven.
Het artikel start met Pieter Borger twijfelzaaier en creationist te noemen.
Dit doet me qua niveau denken aan de artikelen en tweets van Pepijn van Erp en Daniël Tuijnman.
Meteen is de toon gezet. Zonder dat we nog een woord over de inhoud gehoord hebben. >>
Niet onaardig bedoeld, maar als het over PCR gaat zal het mij een worst wezen wat Pieter Borger gelooft mbt ontstaan van het leven.
Waar het om gaat is dat wij na bijna een jaar nog geen transparantie hebben mbt werkwijze PCR per lab.
Waarom duikt FTM dáár niet in?
>>
Ik dacht dat ze een kritisch journalistiek platform waren, maar dit is afgelopen jaar nu al het 3e artikel waarin de berichtgeving selectief en gekleurd is mbt corona.
Laatst artikel over geen FFP2 bij zorgpersoneel: geen woord over de prominente rol van microbiologen hierin. >>
Ik begrijp het niet. Journalistiek zou er toch niet op gericht moeten zijn om de mening van critici constant te bekritiseren.
Journalistiek zou juist de overheid, beleidsmakers stevig aan de tand moeten voelen. Transparantie opvragen en dan hopelijk verkrijgen.
>>
Mbt PCR kun je beter de 2 artikelen van Niki Korteweg (NRC) van september lezen.
Zij ging wel op onderzoek uit, sprak met RIVM.
En kreeg vervolgens een stortvloed aan ongefundeerde kritiek over zich heen (oa van Redteam) omdat het imago vd PCR testen een deukje had opgelopen.
In plaats van een artikel over Pieter Borger te schrijven, had FTM bijv. aan Marion Koopmans kunnen vragen of er nu al een 'veilige Ct afkapwaarde' gevonden is, en zoja, of, en sinds wanneer, en in welke labs, deze dan gehanteerd wordt.
Marc Bonten gaf eerder aan dat het niet uitgesloten was dat positieve resultaten met Ct tot 45 nog werden meegenomen.
Betekent dat het signaal pas ná 40 cycli kan komen, en niet (zoals in brief v van Dissel staat) dat je na 40 cycli alleen het verloop vd curve even af kijkt. >>
@ErikStevens12 , die verstand van PCR heeft, was verbaasd en stelde vragen.
Deze vragen heeft Marc Bonten nooit meer beantwoord.
Ik zou het veel interessanter vinden als FTM dit soort dingen navraagt.
Zodat we daadwerkelijk méér info en transparantie krijgen.
FTM:
"Als een monster pas na 35 cycli positief wordt, is de uitslag onduidelijk en moet het monster opnieuw getest worden of zelfs opnieuw afgenomen worden bij de patiënt.’"
Dat is gek, Niki Korteweg (NRC) sprak in september ook met RIVM en zij tekende toch echt wat anders op:
Even het betreffende artikel mbt hertesten erbij.
Uitspraak van Chantal Reusken (RIVM).
Ik krijg er moeite mee om weer het zoveelste 'kort-door-de-bocht' artikel, met alleen maar 'debunken' als uitgangspunt, te lezen. Het begint raar te worden.
Ik ga toch kort een paar punten bespreken ivm de nodige nuance.
Maar het bewijs dat daarvoor geleverd wordt, is wat mij betreft niet overtuigend”, zegt Fouchier.
,,Daarin ben ik niet de enige hoor, er zijn meer virologen die er zo over denken. Het is denk ik goed om te laten zien dat er ook onzekerheden bestaan over de Britse variant.”
"Dat een nieuwe variant opkomt en zich snel uitbreidt, is niets nieuws. Zelfs met dit coronavirus hadden we dat hiervoor al een keer of tien gezien. Dat gebeurt gewoon. Maar dat betekent niet automatisch dat die variant ook daadwerkelijk besmettelijker is."
"Het direct beschikbaar maken van de doses is wel een risico. Als nieuwe leveringen niet op tijd komen, moeten mensen opnieuw de eerste dosis krijgen."
😐 Extra dosis?! Is niet getest!
"Pas bij twee doses met een interval van een aantal weken werkt het vaccin het beste."
⬇️
"Om iets meer lucht te krijgen om de voorraad aan te vullen wordt ook de interval tussen de eerste en tweede prik verruimd. In de richtlijn voor het toedienen van het Pfizer-vaccin staan nu 19 tot 28 dagen, dat worden 35 tot 42 dagen."
"Kijkend naar de cijfers van de afgelopen dagen, heeft dit massale testen niet tot het ontdekken van vele besmettingen geleid. Het gemiddelde ligt onder de twintig per dag. Hiermee springt Lansingerland er in Nederland niet uit."
Een voorbeeld van hoe informatie uit onderzoek naar #Pfizer vaccin vertaald wordt voor de burger, en hoe daarbij informatie verloren gaat.
Vaccineren bij geven van borstvoeding
RIVM: "Ja, dat mag. Er zijn geen aanwijzingen dat vaccin in de moedermelk komt."
1/7
Rijksoverheid: "Er zijn geen redenen om vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven af te raden."
Klinkt best wel stellig allemaal. Geen slag om de arm, geen onzekerheden die benoemd worden.
2/7
Als ik dit als burger lees, denk ik: "Fijn! Hier zullen ze ongetwijfeld al uitvoerig onderzoek naar gedaan hebben, zodat ze weten dat vaccin niet in de moedermelk kan komen. En getest op vrouwen die borstvoeding geven."
Mini draadje over onzuiverheden mbt mRNA bij vaccin productie
Blijkt dat er in de vaccin batches voor commercieel gebruik, ook onzuiver (afwijkend) mRNA zit. In significante hoeveelheden, en ook in wat grotere hoeveelheden dan in de trial batches.
1/4
Wat betekent dit? Een stukje mRNA dat net even anders is, zorgt voor de vertaling naar eiwitten die ook net even anders zijn.
Dus niet alleen het bedoelde spike eiwit wordt dan gemaakt.
De andere eiwitten komen in kleinere hoeveelheden dan de bedoelde spike, maar toch.
2/4
In het slechtste geval, lijken deze per ongeluk aangemaakte eiwitten, op onze lichaamseigen eiwitten (molecular mimicry). Met potentieel autoimmuunreacties tot gevolg.
Maar is dat dan ook zo? Welke eiwitten worden gemaakt? Lijken ze erop? Dat moet nog onderzocht worden.