Maar het bewijs dat daarvoor geleverd wordt, is wat mij betreft niet overtuigend”, zegt Fouchier.
,,Daarin ben ik niet de enige hoor, er zijn meer virologen die er zo over denken. Het is denk ik goed om te laten zien dat er ook onzekerheden bestaan over de Britse variant.”
"Dat een nieuwe variant opkomt en zich snel uitbreidt, is niets nieuws. Zelfs met dit coronavirus hadden we dat hiervoor al een keer of tien gezien. Dat gebeurt gewoon. Maar dat betekent niet automatisch dat die variant ook daadwerkelijk besmettelijker is."
"Dat is op basis van onze kennis over mutaties van virussen ook helemaal niet logisch.”
"Fouchier vindt het aannemelijker dat het overstromen van de Engelse ziekenhuizen een paar weken geleden het gevolg was van de lossere coronamaatregelen in dat land rond Kerstmis."
"Ook het grootschalige onderzoek naar de Britse variant in de gemeente Lansingerland is volgens de hoogleraar een ‘prachtig voorbeeld’. ,,Iedereen was daar bang voor een gigantische uitbraak, maar je ziet dat dat niet gebeurd is.” "
"Extra coronamaatregelen zijn prima, stelt Fouchier. ,,Maar de gegevens op basis waarvan dat nu gebeurt, vind ik eigenlijk te zwak. Het kabinet en het Outbreak Management Team gaan natuurlijk uit van worstcasescenario's, ze willen aan de veilige kant zitten."
"Dat begrijp ik. Maar een avondklok, dat is nogal een grote maatregel.”
Vergelijk bovenstaand artikel dan even met het volgende artikel, van dinsdag, 2 dagen geleden!
Zet je toch aan het denken, de stelligheid waarmee het bij NOS gepresenteerd wordt, terwijl deskundigen het er kennelijk nog helemaal niet over eens waren!
Ik krijg er moeite mee om weer het zoveelste 'kort-door-de-bocht' artikel, met alleen maar 'debunken' als uitgangspunt, te lezen. Het begint raar te worden.
Ik ga toch kort een paar punten bespreken ivm de nodige nuance.
Dan heb je als @FTM_nl de kans om dieper in te gaan op werkwijze mbt PCR in de Nederlandse labs. Welke afkapwaarden worden er gehanteerd, verschillen per lab.
En dan gaan ze in plaats daarvan een kritisch artikel over Pieter Borger schrijven.
"Het direct beschikbaar maken van de doses is wel een risico. Als nieuwe leveringen niet op tijd komen, moeten mensen opnieuw de eerste dosis krijgen."
😐 Extra dosis?! Is niet getest!
"Pas bij twee doses met een interval van een aantal weken werkt het vaccin het beste."
⬇️
"Om iets meer lucht te krijgen om de voorraad aan te vullen wordt ook de interval tussen de eerste en tweede prik verruimd. In de richtlijn voor het toedienen van het Pfizer-vaccin staan nu 19 tot 28 dagen, dat worden 35 tot 42 dagen."
"Kijkend naar de cijfers van de afgelopen dagen, heeft dit massale testen niet tot het ontdekken van vele besmettingen geleid. Het gemiddelde ligt onder de twintig per dag. Hiermee springt Lansingerland er in Nederland niet uit."
Een voorbeeld van hoe informatie uit onderzoek naar #Pfizer vaccin vertaald wordt voor de burger, en hoe daarbij informatie verloren gaat.
Vaccineren bij geven van borstvoeding
RIVM: "Ja, dat mag. Er zijn geen aanwijzingen dat vaccin in de moedermelk komt."
1/7
Rijksoverheid: "Er zijn geen redenen om vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven af te raden."
Klinkt best wel stellig allemaal. Geen slag om de arm, geen onzekerheden die benoemd worden.
2/7
Als ik dit als burger lees, denk ik: "Fijn! Hier zullen ze ongetwijfeld al uitvoerig onderzoek naar gedaan hebben, zodat ze weten dat vaccin niet in de moedermelk kan komen. En getest op vrouwen die borstvoeding geven."
Mini draadje over onzuiverheden mbt mRNA bij vaccin productie
Blijkt dat er in de vaccin batches voor commercieel gebruik, ook onzuiver (afwijkend) mRNA zit. In significante hoeveelheden, en ook in wat grotere hoeveelheden dan in de trial batches.
1/4
Wat betekent dit? Een stukje mRNA dat net even anders is, zorgt voor de vertaling naar eiwitten die ook net even anders zijn.
Dus niet alleen het bedoelde spike eiwit wordt dan gemaakt.
De andere eiwitten komen in kleinere hoeveelheden dan de bedoelde spike, maar toch.
2/4
In het slechtste geval, lijken deze per ongeluk aangemaakte eiwitten, op onze lichaamseigen eiwitten (molecular mimicry). Met potentieel autoimmuunreacties tot gevolg.
Maar is dat dan ook zo? Welke eiwitten worden gemaakt? Lijken ze erop? Dat moet nog onderzocht worden.