1- #DOHOL
Son zamanlarda #dohol hissesindeki malum şahsın satışları konuşuluyor. Ben de olaya teknik analiz yönünden bakıp, fiyatın düşeceği, yani satışların artacağı önceden tahmin edilebilir miydi diye bir flood hazırlamak istedim.
2- Hisseyi uzun vadede değil de, 2 saatlik periyotta, yakın geçmişe ağırlık vererek analiz edeceğim. Çünkü bazı teknik gerekçeler, kısa zaman aralığında daha belirgin gözüküyor.
3- Öncelikle hissenin grafiğini geçmişe alarak, üzerinde hiçbir çizim olmadan, sadece 21EMA ve 50MA hareketli ortalamalarını ekleyerek aşağıya bırakıyorum.
4- Hissedeki fiyat hareketlerini incelediğimizde görüntü şu: Fiyat 21EMA ve 50MA üzerinde yükseliş trendine devam ediyor. Yani küçük düşüşler ve düzeltmelerden sonra yükselişe devam ediyor. Ancak son zamanlara doğru düşüşler artmaya başlıyor. Yani düşüş dalgalarının boyu uzuyor.
5- Peki son ana geldiğimizde neler oluyor? Yani fiyat nerden dönmüş, en tepedeki doji mum nerede oluşmuş ve hacim bize ne anlatıyor?
Grafikte, bu bahsettiğim doji mumunun nerede oluştuğunu bi direnç çizgisi çizerek gösterelim.
6- Gördüğünüz gibi son mum, bu direnç çizgisinde oluşuyor. Peki şimdi bu direnç çizgisini, görüntü kirliliği olmaması için kaldıralım ve başka nasıl dirençler var sırayla onlara bakalım.
7- Aşağıdaki grafikte ben bir kanal oluşturdum. Son oluşan doji mumu yine bu kanal tepesine denk geliyor. Yani fiyat bu kanal tepe çizgisine tam temas ederek geri çekiliyor.
8- Grafikte gözüme çarpan bir ABCD formasyonu da var. Fibo Extension aracımız ile bu ABCD formasyonunu da çizelim. Gördüğünüz gibi ABCD formasyonunun hedef olan 1 noktası 4,27, hissenin gördüğü en yüksek değer de 4.27. Yani hedefe tam isabet olmuş.
9-Şimdi bazı arkadaşlar ABCD formasyonunda B noktasını neden okla gösterdiğim tepeyi almadık diye sorabilir. Ben soru gelmeden cevaplayayım.
B noktası ile C noktası arasında B seviyesinden daha yüksek bir fiyat oluşmaması gerekiyor. Oluşursa Fibo Extension’u yanlış çizmiş oluruz
10- Grafik üzerinde de anlattığım gibi, B noktasını 8 numaralı floodda gösterdiğim yerden almamız gerekiyor.
Neyse şimdi hacim ile devam edelim.
11- Aşağıdaki grafikte tepede oluşan mumların hacmini görüyorsunuzdur. Bu mumlarda hacim ciddi oranda artmış. Hacim artışı kırılımlarda, diplerde ve özellikle böyle yükselen bir hissenin tepelerinde görüldüğünde dikkat etmek gerekiyor.
12- Yani bu kritik yerde oluşan hacim artışı her zaman dikkatinizde olsun. Ben bu direnç çizgilerinde oluşan hacim artışını, (Direnç yukarı kırılmadığı müddetçe) akıllı paranın hisseden çıkış yaptığı şeklinde yorumluyorum.
13- Mumun rengi yeşil de olsa kırmızı da olsa, her zaman bu yükselişlerdeki hacim artışlarını iyi analiz etmeniz gerekiyor. Özellikle hacim artışlarının oluştuğu yerler çok önemlidir. Dikkat edin.
14- Şimdi #Dohol grafiğine geri dönelim.
Şimdiye kadarki analizde bir çok olumsuz durum vardı, hisse fiyatı dirençlere, Fibo hedeflerine gelmişti. (Ayrıca RSİ da negatif uyumsuzluk da vardı, onu da siz bulursunuz zaten)
15- Peki fiyat bu dirençlere değdikten sonra ne yapmış? Fiyat geri çekildikten sonra yönünü yukarı doğru çevirmiş gibi yapsa da, aşağıdaki okla gösterdiğim mumlar, yönü tekrar aşağı çevirmiş ve fiyatın düşeceği sinyalini vermişler.Sonrasında da malum şahsın sert satışları gelmiş
16- Evet Arkadaşlar floodun sonuna geldik. Daha fazla uzatmayayım.
#Dohol hissesi üzerinden eğitim amaçlı bir analiz yaptık. Bu analiz, kısa bir teknik analiz eğitimi oldu ama umarım size birşeyler katabilmiştir.

Tekrar Görüşmek üzere…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Serdar Cevher

Serdar Cevher Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gscevher

24 Jan
1- Arkadaşlar herkese merhabalar,
#Endeks ile ilgili fikirlerimi burada zincir şeklinde paylaşmak istedim. Bu zincirde #bist100 ve #bist30 grafiklerinin yanında bazı #bist30 hisselerinin grafiklerini de paylaşacağım.

#borsa #hisse
2- Bu analizdeki amacım, sizlerin farklı bakış açılarını, farklı fikirleri de görerek, kendi analizlerinizi ona göre şekillendirmenize yardımcı olmak. Sizleri etkilemek asla değil. Karar verirken yine lütfen kendi analizlerinize göre karar veriniz.
3- Başlıyorum.
Şimdi aşağıda 2 adet #bist100 grafiği var. 2 saatlik periyotlarda, biri geçmişten, biri güncel. Grafiklerde sadece günlük periyottaki 21 Ema ve 50MA’ya eşdeğer ortalamalar var. ImageImage
Read 32 tweets
3 Jan
1- Teknik analizde, hakkında en çok soru sorulan konulardan birisi, “LİNEER Grafik mi LOG Grafik mi?” sorusudur.
Aslında bu konuyla ilgili sorulması gereken doğru soru, hangi tür analizlerde Log grafik, hangi tür analizlerde Lineer grafik kullanılması gerektiğidir.
2- Genelde yorumlarda, uzun vadeli analiz yapılırken Logaritmik, kısa vadeli analiz yapılırken Lineer grafik kullanılması gerektiği yönünde telkinlerde bulunulur.
Aslında verilen cevap doğru, ancak bu uzun vadeli ve kısa vadeli analiz farklılıklarının püf noktaları neler?
3- Yani karşınıza bir grafik geldiğinde, bunda logaritmik ölçekte mi yoksa lineer ölçekte mi analiz yapılması gerektiğine nasıl karar vereceksiniz?
Bu konuda birçoğunuzun kafasında soru işaretleri bulunması gayet normal.
Read 51 tweets
27 Dec 20
1- Arkadaşlar herkese selam,
Dünkü Floodun 1. Bölümünü aşağıya bırakıyorum. 1. Bölümdeki hikaye kısmını buraya tekrar almayacağım uzatmamak için.
Floodun 2. Bölümüyle devam edelim.
2- Hikayede anlatılan, gerçek parayla işlem bile yapmayan hayali kumarbazlar o zaman olduğu gibi aslında şimdi de var. Twitter’da hisse paylaşan bazı hesapların tek derdi sanki haklı olduğunu göstermek, egosunu tatmin etmek gibi.
3- Ama kaç tanesi gerçek parayla işlem yapıyor? “Şurdan grafik çizmiştim, ben çizdiğimden beri hisse yüzde %20 gitti” demesi kolay, peki sen o yükselişin içinde olabildin mi? Olduysan da ne kadar parayla oldun? 5.000-TL yle mi, 10.000-TL’yle mi? 100.000-TL’yle mi?
Read 18 tweets
26 Dec 20
1- Bir Borsa Spekülatörünün Anıları kitabının bir bölümünde Livermore, Borsada haklı olduklarını kanıtlamak için hayali paralarla hayali işlemler yapan insanlar tanıdığından, bu hayali kumarbazların hayali işlemlerle milyonlarca dolar kazandığından bahsediyor.
2- Böyle durumlarda aklına, ertesi gün bir düelloya katılacak olan adamın şu hikayesinin geldiğini söylüyor:
- Yardımcısı ona “İyi nişancı mısın” diye sormuş.
- Adam da gayet alçakgönüllü bir tavırla yanıtlamış: “20 adımdan bir şarap kadehinin ayağını vurabilirim.”
3- Diğeri hiç istifini bozmadan vermiş cevabını: “İyi de o şarap kadehini, beynine dolu bir tabanca dayanmışken de vurabilir misin?
Read 32 tweets
6 Dec 20
1- Arkadaşlar Herkese merhaba,
Bir süredir işlerim dolayısı ile paylaşım yapamıyordum. O yüzden fırsatını bulunca, sizlere teknik analizde kullandığım hareketli ortalamaları ve hangi hareketli ortalamayı hangi şartlarda ve nasıl kullandığımı anlatacağım.
2- Hareketli ortalamalar, teknik analizde kullanılması gereken, olmazsa olmaz indikatörlerdir. Ama çok farklı zaman dilimlerinde kullanılması ve birkaç türü olması nedeniyle aslında hangi ortalamayı hangi zaman diliminde ve ‘NASIL’ kullanacağımız konularında kararsızlığa düşeriz.
3- Baştan şunu belirteyim, her şart ve koşulda mükemmel çalışan bir hareketli ortalama yok. Ama piyasa tarafından kabul görmüş, en çok kullanılan ve önem verilen hareketli ortalamalar var.
Örneğin 50 EMA (veya MA) ve 200 MA en çok kullanılan hareketli ortalamalardan.
Read 33 tweets
29 Nov 20
1- Arkadaşlar merhaba,
Sizlere bugün birkaç #bist30 hissesi üzerinden teknik analiz çalışmaları paylaşıcam. Hisseler nereden dönmüş, döndükten sonra nerelere gitmiş, alım veya satım kararları nasıl verilebilirmiş, nerelerde stop ettirmiş bunlardan bahsedeceğim.
2- İlk olarak #sahol hissesindeki bir stop loss’tan başlayalım.
Aşağıdaki grafikte hisse mavi trend çizgisinden, yani yeşil okla gösterdiğim yerden tepki almış.
3- Bu yeşil okla gösterdiğim yerdeki destek, aynı zamanda harmonic cypher formasyonunun D ayağına denk geliyor.
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!