***ÖNEMLİ*** #DolarTL #Dolar #usdtry #Döviz "Milyon dolarlık soru" derler ya hani, işte o soru şu :
"#DolarTL 6.90 da dip mi yaptı? Ve 9-10 bandına mı gidiyor?" YOKSA, "5.70'e doğru geri çekilme süreci içinde, 6.90, sadece bir ara dip mi? yani düşüşe tepki üretip, ilerleyen haftalarda, düzeltme süreci içindeki gerilemesi, devam mı edecek?"
Bu soruya, benim net bir cevabım yok.. Ancak, izlediğim teknik analiz disiplini, bana şunu diyor : "Muhtemelen, bu sorunun cevabını, PİYASA, Mart Ayı içindeki fiyatlaması ile, verecektir.. " Şöyle ki;
Grafikte de görüldüğü gibi, 6Kasım2020-16Şubat2021 arasında, #DolarTL , 8.5832den 6.8977ye, bir düşüş yaşadı.. Ve Şubat Ayının son haftasında ise, çok yüksek bir momentumla, yükseldi.. (buraya bir parantez açalım..)
( (Ne düşüş büyük bir sürprizdi, ne de yükselmesi.. Sevgili @mneuzunyol ile yaptığımız son yayında, düşüşün mevcut trend ile süremeyeceği ve bir tepki üretebileceği üzerine, gayet net konuşmuştuk.. Videonun 30uncu dakikası sonrasını izlerseniz, siz de görebilirsiniz.. )
(parantezi kapatıp devam edelim..) Bu yükseliş EĞER, söz konusu düşüşün bir "tepkisi" İSE; 7.54-8.05 bandı içinde herhangi bir noktada, bu yükseliş tamamlanmalı ve fiyat yeniden aşağı dönmeli.. Bu alan, yani 7.54-8.05 bandı, güçlü bir direnç bölgesi olarak çalışmalı..
EĞER bu bant, yani 7.54-8.05 bölgesi, beklendiği gibi güçlü bir direnç olarak çalışır İSE, bu durumda, 6Kasım2020deki 8.5832 zirvesinden beri gelen "düzeltme süreci" devam ediyor demektir- (ki bu durumda, ilerleyen dönemde 5.70e doğru, bu sürecin de, devam edeceği düşünülür..)
ANCAK EĞER, 7.54-8.05 bandı, Mart Ayı içinde, kolaylıkla, ve aynı Şubat Ayının son haftasında olduğu gibi yüksek bir momentumla, geçilir/aşılır İSE, işte o zaman fiyatın, ileride, 9-10 bandına doğru yükselişini sürdüreceği, düşünülür..
Bugün tarih, 27Şubat2021 Cumartesi, ve #DolarTL fiyatı, geçtiğimiz haftayı, 7.43 seviyesi civarında kapattı.. Yani, henüz, 7.54-8.05 direnç bölgesinin altındayız.. Dolayısıyla, takip ettiğim teknik analiz disiplini gereği, halen, sabit tivitimde duran projeksiyondan yanayım..
Bununla birlikte, Mart Ayı içindeki PİYASA FİYATLAMASINI, ve söz konusu direnç bölgesine ulaşır ise, o alan içindeki momentumunu, izleyeceğim.. "Milyon dolarlık soruya", Mart ayı içinde bir cevap bulabileceğimiz umudundayım.. Bilginize, sevgiler 🙋‍♂️

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Murat R. Arslanoğlu

Murat R. Arslanoğlu Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @mrarslanoglu

21 Jan
Daha önce de yazdığım gibi : Ben kimseyi bi şeye ikna etmeye vs., çalışmıyorum😡.. Sadece, grafikte gördüğümü, teveccüh gösterip takip eden arkadaşlarımla/dostlarımla paylaşıyorum.. Bunu yaparken de, sadece ve sadece, kendi kişisel bilgim çerçevesinde, TEKNİK ANALİZ kullanıyorum
SİZ, #DolarTL ile ilgili paylaşımlarımı bugün yeni görüyor olabilirsiniz.. Bu durum, sizin sorununuz.. Ne benim Ne teknik analizin, bunda hiç bir suçu yok!!!
Ben, elimden geldiğince, dilim döndüğünce, Kasım ayı ilk günlerinde, İLK KEZ, "mırmırlanmaya" başladım, ve 6Kasım günü de çıktım, sabit tivitimde görüldüğü üzere, kendimce düşüş öngörümü (projeksiyonumu), olabildiğince net, paylaştım.. #DolarTL 8.58de idi..
Read 14 tweets
9 Jan
Teknik Analiz de, aynı Temel Analiz gibi, elbette subjektif'likler içerir.. Önce Temel Analizin subjektifliğine bakalım : (1)
(2) Finansal Ürünlerin fiyatını etkileyebilecek her hangi bir haber ve/veya gelişme yaşanınca, konunun uzmanları arasında, o haber/gelişmenin, fiyatlar üzerinde etkili olup olmayacağı, ya da etki yönü ve/veya oranı üzerine, farklı yorum/değerlendirmeler görmeniz, mümkündür..
(3) işin sözel kısmını geçtim, temel analizin bir alt kolu olan, "mali tablolar analizinde" DAHİ, (ki bunlar tamamen sayısal rakamlardır), farklı yaklaşımlar, ve dolayısıyla, subjektiflik, çok rahat görebilirsiniz..
Read 13 tweets
9 Jan
Selamlar Mehmet kardeşim @sungurmehmet Eğer sorunu doğru anladı isem, elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım : Öncelikle, sosyal medyada, bu durum, çok konuşuldu çizildi biliyorsun.. bu durumdan kasıt şu : Ağustos2018 tepesi sonrası, Mayıs2020 tepesi bir FİNCAN& kulp mudur?1⃣
2⃣ Cup&Handle formasyonları, ilk kez 1980'li yıllarda, william o'neal'in how to make money in stokcs kitabında ele alınmış, hatırladığım kadarıyla.. Tanımlaması da gayet net belirtilmiş.. Önce, U şeklinde bir fiyat oluşumu, ve ardından az bir geri alım yapan bi gerileme falan..
3⃣ Ben de bu durum karşısında, bir kaç kez, konuya ilişkin düşüncelerimi, geçmişte, paylaşmıştım.. Her ne kadar bir çok teknik analist arkadaşımız, "bu bir Cup&Handle'dır" dedi ise de, bence/bana göre bu konuda ciddi ÇEKİNCELERİM var diye belirtmiştim..
Read 10 tweets
9 Jan
#dolar #dolartl (bunu sık sık tekrarlıyorum) : Gelecek Bİ-Lİ-NE-MEZ.. Hatta bırakın geleceği, finansal piyasalarda, izlediğiniz finansal ürün, her ne ise, onun fiyatının, 5 dakika sonra dahi, ne olacağını Bİ-LE-ME-YİZ.. Ancak şunu biliyoruz : 1⃣
2⃣ Finansal Ürünlerin fiyatı, PİYASADA, bireysel ve/veya kurumsal, yerli ve/veya yabancı, tüm katılımcıların, o anki şartlar dahilindeki, TALEP ve ARZI ile, oluşmaktadır..
3⃣ İşte bu TALEP ve ARZ dengesini, teknik analiz sayesinde, ölçümlemek, ve ileriye dönük, MUTLAKA ŞARTLARA BAĞLI, elle tutulur, izlenebilir projeksiyonlar/tahminler yürütmek, mümkündür..
Read 11 tweets
21 Dec 20
RİSK nedir? Kelime tanımlamasına baktığımızda, "bi zarara uğrama tehlikesi, zarar görme olasılığı" olarak tanımlanır.. Finansal Piyasalarda ise, RİSK deyince, GENELDE/ÇOĞUNLUKLA hep, bi takım OLASI-OLUMSUZLUKLAR , olası olumsuz haber ve gelişmeler, RİSK unsuru gibi anlaşılır..1⃣
ÖRNEĞİN; iç ve dış, ekonomik OLASI RİSKLER, iç ve dış, siyasi OLASI RİSKLER, iç ve dış, OLASI jeopolitik RİSKLER, veya OLASI sosyal RİSKLER olarak sıralanır ve bu OLASI -OLUMSUZ haber ve gelişmeler, OLASI RİSK unsurları gibiymiş şeklinde, kullanılır..2⃣
OYSA Kİ; finansal piyasalardaki RİSK tanımı da, YATIRIMCI AÇISINDAN ELE ALINDIĞINDA, normal kelime anlamı ile gayet uyumludur.. Şöyle ki ; 3⃣
Read 16 tweets
20 Dec 20
Konu, doğru anlaşılsın ya da en azından, ben kendimi doğru ifade etmiş olayım diye, ek olarak yazıyorum.. Ve değerli görüşlerinizi paylaşırsınız diye de, alt kısmı, cevap verilebilir şekilde bırakıyorum : 1
2 Yoldan geçen her hangi birinin, senin oturacağın Binayı tasarlaması iyi değildir.. Çünkü İlk depremde / ilk sallantıda o bina yıkılır, insanlar ölür..
3 Yoldan geçen her hangi birinin, senin hastalığının teşhisini koyması ve tedavi önermesi de, iyi değildir.. Çünkü yanlış teşhis ve tedavi seni öldürür..
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!