Geld verdienen met je podcast, dat is nog niet zo makkelijk. Er wordt veelal gekozen voor een verdienmodel met sponsoren, advertenties, merchandise en donaties.
Sinds vandaag word ik per minuut betaald door mijn luisteraars. Benieuwd hoe we dat gedaan hebben?
Wij hebben geluk gehad met onze sponsoren voor de podcast (@RadioSatoshi). Ze laten ons compleet vrij in wat we willen maken en hoeven geen enorme advertenties voor te lezen.
Dit zijn allemaal partijen die het beste voor hebben met #bitcoin en ons daarom steunen.
Andere podcasts hebben minder geluk. Die zijn te klein om sponsoren te werven of moeten elke week vertellen hoe lekker een blik frisdrank is.
Dit leidt af van het verhaal en is storend voor de luisteraar.
Daarom hebben we een donatie mogelijkheid toegevoegd. Door gebruik te maken van @BtcpayServer ontvangen we onze donaties al een jaar in #bitcoin.
Er zijn ook toffe Nederlandse initiatieven die makers de mogelijkheid geven om donaties te ontvangen, zoals @vriendvandeshow.
Helaas is de grens voor veel mensen nog te hoog om een donatie te doen. Daarnaast betaal je vaak 5 tot 15% van de donatie aan servicekosten.
Hoe vet zou het zijn als luisteraars direct vanuit de podcast app kunnen doneren?
Meet Podcasting 2.0 van podcast legende @adamcurry. Met deze open standaard wil hij een decentraal ecosysteem creëren waar partijen zoals Spotify niet alle macht in handen hebben en luisteraars hun favoriete podcast direct kunnen steunen.
Podcasting 2.0 is de helft van het verhaal. De andere helft is de podcast speler, die bitcoin lightning betalingen moet ondersteunen.
En dat kan nu! Breez wallet (@Breez_Tech) maakt het mogelijk om als luisteraar per minuut te doneren aan je favoriete podcast.
De luisteraar kan zelf kiezen hoeveel hij per minuut wil betalen en kan daarnaast "boosten" (een eenmalige extra donatie doen, bijvoorbeeld als er wat grappigs verteld wordt).
En dat is hoe de luisteraars van mijn podcast me betalen per minuut. Ik vind het fantastisch. Er zitten nog wat scherpe randjes aan het systeem, maar de proof of concept is revolutionair.
Vanochtend stonden @Bitonic en @DNB_NL tegenover elkaar in de rechtszaal in Rotterdam
Onderwerp van discussie: De wallet verificatie eis.
Het werd een ochtend vol emotie, frustratie en onbegrip.
Lees mee:
1/22 Het hele verhaal begint in juni 2018, toen de AMLD5 het licht zag. De zogenaamde Anti Money Laundering Directive is een Europese richtlijn die, de naam zegt het al, probeert witwassen tegen te gaan.
2/22 Lidstaten zijn verplicht om zo'n richtlijn op te nemen in landelijke wetgeving.
In Nederland wordt dit opgenomen in de WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). Dat gebeurde op 21 mei 2020.
Hoe kan het dat overduidelijk slimme mensen de problemen wel herkennen, maar weigeren met een open mind naar #bitcoin te kijken als oplossing voor deze problemen?
Deze keer is het Thijs van der Valk die een artikel mocht schrijven in het @nrc.
1/26 Thijs geeft aan dat de discussie omtrent Bitcoin vaak gaat over de prijs en de "nieuwigheid", terwijl de discussie zou moeten gaan over de waarde van de munt.
"#Bitcoin is veel te moeilijk, niemand gaat op die manier betalen."
Dat is wat ik hoorde toen ik begin 2020 de donaties voor mijn podcast (@RadioSatoshi) uitsluitend via bitcoin wilde ontvangen.
Inmiddels ontvangen we donaties uit elke hoek van de wereld. Benieuwd hoe?
Eerst even wat context. In 2019 ben ik samen met Wijnand de podcast begonnen. De investering in apparatuur hebben we uit eigen zak betaald. Het doel van de podcast was lol maken, leren van experts en ons publiek hierin meenemen.
In het 2e seizoen zijn we in zee gegaan met een aantal sponsoren (waar we overigens nog steeds samen mee werken). Hierdoor konden we onze eigen studio huren om de podcast op te nemen.
Ik ben enorm trots dat deze bedrijven de laatste 2 jaar als 1 blok achter onze podcast staan.
Ik schrik ervan hoe laconiek mensen in Nederland met de huidige situatie omgaan. Daarom deze thread over #COVID19 , #Flattenthecurve, Social Distancing en Lockdowns:
Zeer informatief, maar er blijven een aantal kanttekeningen onbesproken.
Waarschijnlijk heb je onderstaand plaatje wel langs zien komen. Het laat de verspreiding van het virus zien zonder maatregelen (eerste curve) en met maatregelen (tweede curve). De streep in het midden van de Y as is de capaciteit van de gezondheidszorg.