Waar is deze publicatie te lezen? Het kan niet zo zijn dat er "wetenschappelijk" onderzoek wordt gedaan in opdracht van de betrokken sector, dat onderzoek dient als input voor beleidsmaatregelen maar dat het niet gepubliceerd wordt.
Dit onderzoek is verkocht als gedragsonderzoek. Hoe kunnen de uitkomsten eigenlijk worden gebruikt om uitspraken te doen over epidemiologische gevolgen van dit soort bijeenkomsten?
Hoe is het onderzoek opgezet? Wat zijn de responses geweest? Wat is de methodologie van de analyse?
Waar is de ruwe data?
Hoe schrijf je eigenlijk een wetenschappelijk onderbouwd rapport met maar twee casussen? Waarbij je ze ook ziet als 2x n=1 (want beide sectoren kunnen nu blijkbaar open)
Waarom wordt dit advies gegeven terwijl maar 1% van je voorziene testen afgerond zijn?
Is het rapport peer-reviewed?
Zo niet, gaat dat nog gebeuren?
En als dit allemaal te moeilijke vragen zijn, of zaken waar niet over nagedacht is, dan heb ik maar 1 vraag over:
Gaan we nu serieus pandemie-beleid bepalen op basis van een glossy infomercial?
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Die #Fieldlabs lieten me niet los, dus ik ben er even ingedoken. Draad.
Beginnen bij het begin: wat is het?
Fieldlabs moeten “gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen als bewijslast van de veilige en betrouwbare aanpak” voor de heropening van NL
De eerste twee #Fieldlabs waren een congres en theatershows van #GuidoWeijers en #DolfJansen. Ook diverse voetbalwedstrijden en andere evenementen werden georganiseerd
Fieldlabs zijn, volgens de uitvoerende partijen, vooral bedoeld als gedragsstudie. Op welke manier kun je mensen veilig bij elkaar laten komen, en hoe kun je contacten verminderen. #Fieldlabs omschrijft het zo nav een besmetting op 1 vd testen:
Krijgen we nu dan ineens de verstandige #economen?
Wel verfrissend...
Overigens hebben ze natuurlijk gelijk:
Lockdown is kut voor de economie en voor de mensen. Het is alleen net iets minder kut dan wanneer je zorgsysteem in elkaar klapt en talloze mensen ziek worden.
Wil je ze alletwee voorkomen (surprise, surprise, dat kan gewoon), dan zorg je ervoor dat je met relatief simpele maatregelen weinig zieken krijgt.
Daar heb je twee dingen voor nodig die wij niet hebben:
- communicatie
- helderheid
Het is natuurlijk funest dat de mensen die deze shit moeten regelen elkaar continu tegenspreken, loze beloftes doen, koppig vast blijven houden aan eerder gemaakte fouten, weigeren te reflecteren of bijsturen en ook nog eens behept zijn met een zeer matig taalgevoel.
Vind het oprecht lastig. Enerzijds heb je natuurlijk lichamelijke integriteit, recht op zelfbeschikking.
Anderzijds: keuzes hebben gevolgen. Zorgmedewerkers (bijvoorbeeld) hebben per definitie te maken met mensen die een reëel risico lopen bij #Covid19 besmetting.
2/
Die patiënten hebben OOK rechten. Onder andere het recht om niet van hun arts/verpleger een (voor hen) dodelijke ziekte te krijgen.
En dat botst hier.
Eerlijk gezegd neig ik naar verplicht stellen in bepaalde situaties.
3/
Wordt dit onderzoek gepubliceerd? Waar? Wanneer? Het kan niet zo zijn dat er "wetenschappelijk" onderzoek wordt gedaan in opdracht van de betrokken sector, dat onderzoek dient als input voor beleidsmaatregelen maar dat het niet gepubliceerd wordt.
Dit onderzoek is verkocht als gedragsonderzoek. Hoe kunnen de uitkomsten eigenlijk worden gebruikt om uitspraken te doen over epidemiologische gevolgen van dit soort activiteiten?
Hoe is het onderzoek opgezet? Welke onderzoeksvragen zijn er? Wat is de methodologie?
Wat mij als eerste opvalt is dat de groep mensen voor wie #Corona geen probleem zou zijn steeds jonger wordt. Forum voor Democratie had het in januari nog over 70-, toen HerstelNL over 65- en nu praat jij al over 60-.
2/
Geen probleem verder hoor, ik constateer alleen dat het steeds moeilijker wordt om deze vergelijking in stand te houden. Dat op zich zou al iets moeten zeggen.
Overigens, van de 12.9mln mensen onder de 60 moet je er nog wel een paar miljoen kwetsbaren afhalen.
3/
slachtoffer zijn van de voortdurende #Corona ellende, etc is het een heel ander verhaal.
Idem voor alle mensen die getroffen worden door andere dossiers die in de afgelopen tien jaar alleen maar slechter zijn gegaan:
- huizenmarkt die onbereikbaar is voor starters,
- jeugdzorg die op instorten staat,
- sociale werkplaatsen die gesloten zijn,
- openbare voorzieningen als bibliotheken waar geen geld voor is,
- defensie die zich schaamt voor de staat waarin het verkeert,
- bijstand en ww dat alleen maar ingeperkt en versoberd is,