Want zij hebben als ik het goed lees het exclusieve recht op de levering van alle voorgenomen 400.000 testen per dag gedurende de looptijd van die #Fieldlabs gekregen van #SON.
Dit, dames en heren, is waarom ik grosso modo blij ben dat er een #EU is. Want ze doen niet veel nuttigs, maar als ze iets nuttigs doen, doen ze het ook goed.
Ik ken de Aanbestedingswet professioneel. Niet in de zorg, maar er is maar 1 Aanbestedingswet
En die werkt in beginsel voor alles en iedereen gelijk. En in tegenstelling tot de #NLse politiek is de EU grappig genoeg wel in staat om gedegen wetgeving te maken. @VNONCW begon 7mnd geleden al met plannen. Tijd is geen excuus
Dit is verboden. Best wel, heel HEEL erg verboden.
Als in: dit soort onderhandse deals met gedwongen winkelnering zijn zo'n beetje de reden waarom die wet gemaakt is.
Dit is niet normaal. Prognose is 400.000 antigeen sneltesten per dag. Gedurende 4-5mnd. Zeven dagen in de week. Dat is de doelstelling die men geformuleerd heeft.
Deze zijn een tientje per stuk (en uitverkocht).
400.000 x 4 x 30 x 10 = 480.000.000.
Ik hoop echt dat iemand mij even gaat vertellen dat ik hier niet zie staan dat een contract voor een half miljard euro eventjes doorgeschoven is.
@hugodejonge stond dus te liegen door zijn tanden vandaag. Maar, haha, hij weet natuurlijk niet hoe zo'n stichting opereert (ziet u hoe dit werkt?)
Overigens, beste mensen van de media, inzake persco's, miss kunnen jullie ff focussen op shit die echt belangrijk is? #FFS
En meerdere keren. Want ook dat "kwartiermaken" voor 5 miljoen was aanbestedingsplichtig.
En de 8 "originele" Fieldlabs, het so-called "gedragsonderzoek" met 8 evenementen die, uiterst krakkemikkige, wetenschappelijke onderbouwing moet vormen, was OOK aanbestedingsplichtig.
En btw, Stichting Open Nederland, na ampele overweging van de aanbestedingsstukken (die dus niet op de juiste wijze zijn opgesteld, want geen Europese Aanbesteding), zie ik af van een carrière in de sneltest-business.
Ik voldoe helaas niet aan de aanbestedingsvereisten.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Vraag:
Nederland 2021. Als kwetsbare moet je:
- dagelijks 100.000+ mensen ontwijken die je een voor jou dodelijke ziekte kunnen geven;
- reguliere behandeling uitstellen omdat er geen plekken of mensen zijn;
- bang zijn dat er geen plek is als je vanwege ziekte naar het zkh moet;
En, als u denkt dat dit ongelukkig geformuleerd is door de krant, bedenk dan dat @hugodejonge < 1 dag nodig heeft gehad tussen krantenbericht en afkappen.
Bedenk dat er na 4mnd vaccineren nog steeds geen spillage-protocol is.
Er is geen enkele stap gezet voor kwetsbaren. Nul.
Dus verteld u mij dan maar: hoe kan het dat een man die roept kwetsbaren te beschermen WEKEN LANG managers, koffiejuffrouwen, pedicures en kantoorpersoneel liet prikken zonder in te grijpen. Fysiek gezonde mensen die juridisch gezien diefstal pleegden van de NLse overheid.
Die #Fieldlabs lieten me niet los, dus ik ben er even ingedoken. Draad.
Beginnen bij het begin: wat is het?
Fieldlabs moeten “gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen als bewijslast van de veilige en betrouwbare aanpak” voor de heropening van NL
De eerste twee #Fieldlabs waren een congres en theatershows van #GuidoWeijers en #DolfJansen. Ook diverse voetbalwedstrijden en andere evenementen werden georganiseerd
Fieldlabs zijn, volgens de uitvoerende partijen, vooral bedoeld als gedragsstudie. Op welke manier kun je mensen veilig bij elkaar laten komen, en hoe kun je contacten verminderen. #Fieldlabs omschrijft het zo nav een besmetting op 1 vd testen:
Krijgen we nu dan ineens de verstandige #economen?
Wel verfrissend...
Overigens hebben ze natuurlijk gelijk:
Lockdown is kut voor de economie en voor de mensen. Het is alleen net iets minder kut dan wanneer je zorgsysteem in elkaar klapt en talloze mensen ziek worden.
Wil je ze alletwee voorkomen (surprise, surprise, dat kan gewoon), dan zorg je ervoor dat je met relatief simpele maatregelen weinig zieken krijgt.
Daar heb je twee dingen voor nodig die wij niet hebben:
- communicatie
- helderheid
Het is natuurlijk funest dat de mensen die deze shit moeten regelen elkaar continu tegenspreken, loze beloftes doen, koppig vast blijven houden aan eerder gemaakte fouten, weigeren te reflecteren of bijsturen en ook nog eens behept zijn met een zeer matig taalgevoel.
Vind het oprecht lastig. Enerzijds heb je natuurlijk lichamelijke integriteit, recht op zelfbeschikking.
Anderzijds: keuzes hebben gevolgen. Zorgmedewerkers (bijvoorbeeld) hebben per definitie te maken met mensen die een reëel risico lopen bij #Covid19 besmetting.
2/
Die patiënten hebben OOK rechten. Onder andere het recht om niet van hun arts/verpleger een (voor hen) dodelijke ziekte te krijgen.
En dat botst hier.
Eerlijk gezegd neig ik naar verplicht stellen in bepaalde situaties.
3/
Wordt dit onderzoek gepubliceerd? Waar? Wanneer? Het kan niet zo zijn dat er "wetenschappelijk" onderzoek wordt gedaan in opdracht van de betrokken sector, dat onderzoek dient als input voor beleidsmaatregelen maar dat het niet gepubliceerd wordt.
Dit onderzoek is verkocht als gedragsonderzoek. Hoe kunnen de uitkomsten eigenlijk worden gebruikt om uitspraken te doen over epidemiologische gevolgen van dit soort activiteiten?
Hoe is het onderzoek opgezet? Welke onderzoeksvragen zijn er? Wat is de methodologie?