#رشتو

جناب دکتر جلیلی، کُل داستان را بفرمایید!

۱) قانون آیسا - که بستر حقوقی بسیاری از تحریم‌هاست - تمدید شد؛ و از کنگره (به ویژه کنگره جمهوریخواه) انتظاری جز این هم نبود. اما معافیت‌های مورد توافق در برجام - تا زمان خروج ترامپ از توافق - پا برجا ماند!
۲) اصلاح قانون ویزا - که یکی دیگر از دستاوردهای جریان تندرو در واشنگتن بود - محدودیت‌هایی برای کسانی که در ظرف پنج سال گذشته به ۷ کشور نامبرده سفر کرده بودند برای دریافت ویزای آمریکا ایجاد می‌کرد.
۳) اما برجام موجب شد دولت اوباما مجبور شود از میان این کشورها صرفاً برای «ایران» معافیت‌هایی قائل شود تا طبق تعهداتش مانع «عادی‌سازی روابط تجاری و اقتصادی ایران» نشود. وزارت خارجه آمریکا نیز معافیت‌هایی برای تجار و سرمایه‌گذاران و غیره که به ایران سفر می‌کردند صادر کرد.
۴) در ضمن، صرف وجود برجام موجب شد اتحادیه اروپا نیز - با تهدید به اتخاذ اقدام متقابل و وضع شرایط سختگیرانه ویزا برای اتباع آمریکایی - با این اصلاحیه قانون آمریکا به شدت مخالفت کند. در مورد سایر کشورهای لیست‌شده در قانون مذکور چنین حساسیتی وجود نداشت.
۵) قانون کاتسا در زمان ترامپ (برجام‌ستیز اعظم) و با امضای او به تصویب رسید و عمده موضوع آن - به غیر از روسیه - «فعالیت‌های موشکی ایران» بود که موضوع برجام نبود؛ اما به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ از زیر ضرب ممنوعیت شورای امنیت خارج شده بود.
۵) یادآوری می‌شود که برجام «پیمان مودت» میان ایران و آمریکا یا یک قانون فراسرزمینی نبود تا دولت و همه افراد و بازیگران صحنه سیاست آمریکا را ملزم به رفتار دوستانه با ایران کند؛ یا مانع مانع‌تراشی‌های جریان‌های ایران‌ستیز و برجام‌ستیز در کنگره شود.
۶) برجام توافقی بود که به جز دستاوردهای راهبردی در صحنه بین‌المللی، قدرت مانور و دامنه اقدامات خصومت‌آمیز نهادهای قانونگذار آمریکا را - همانطور که نمونه‌هایش در بالا ذکر شد - به شدت محدود می‌کرد. به همین خاطر هم ترامپ آن را ناقض «عظمت آمریکا» می‌دانست و از آن خارج شد!
۷) جناب دکتر جلیلی، بیایید از جایگاه سیاسی و پایگاه اجتماعی خود برای کمک به دولت در جهت لغو تحریم‌ها و اجرای تمام و کمال برجام استفاده کنید! در این صورت، نه تنها حق ایران احقاق می‌شود، بلکه زیرساخت‌های حقوقی تحریم‌های آمریکا - که برشمردید - نیز در نهایت برچیده خواهد شد.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Reza Nasri

Reza Nasri Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @RezaNasri1

8 Nov
#THREAD

President-elect @JoeBiden, U.S. withdrawal from the Iran nuclear deal was indeed a profound mistake. That's why you need to redress the situation. But to do so, please observe the following points:
1) Show in actions, not in words, that your era will substantially differ from Donald Trump's! This means that you need to set aside his unlawful, unconventional and unilateral approach to world affairs and abide by U.S commitments and international law in "good-faith".
2) To depart from the Trump era, you will need to turn the page on this remarkably dark chapter for international statesmanship, multilateralism, international law, good-faith diplomacy & constructive engagement. But to turn the page, he'd first need to unclench America's fist!
Read 17 tweets
8 Nov
#رشتو

چند نکته از گفت‌وگو با ایسنا:

isna.ir/news/990818113…
۱) هر انتقال قدرت و هر تحول سیاسی در هر کشوری - از جمله در آمریکا - یک «فرصت» است.

اگر چنین نبود، و اگر سیاست خارجهٔ آمریکا قابلیت «جهت‌پذیری» نداشت، سایر دولت‌های جهان و منطقه هرگز میلیاردها دلار برای تاسیس لابی و استخدام بنگاه روابط عمومی در واشنگتن هزینه نمی‌کردند!
۲) امروز هم انتقال قدرت از دستان جریانی که قائل به «فشار حداکثری» بود به دستان جریانی که وعدهٔ بازگشت به برجام را داده طبیعتاً یک فرصت و یک ظرفیت برای ایران ایجاد کرده است.
Read 16 tweets
29 Sep
#رشتو

۱) لابی‌های معاند در واشنگتن و رقبای منطقه‌ای ایران به اندازه کافی تمام توان خود را بکار خواهند گرفت تا بازگشت دولت احتمالی بایدن به #برجام را دشوار یا ناممکن کنند. در نتیجه، معتقدم دولت ایران نباید در ابتدای امر، فرایند بازگشت را از آنچه هست برای بایدن سخت‌تر کند.
۲) شروطی که ایران برای بازگشت دولت بعدی آمریکا به برجام اعلام کرده - یعنی دریافت «تضمین» و «خسارت» - شروطی است که تحقق آن‌ها تنها با همکاری کنگره میسر است.
۳) یعنی هم «تضمین» اینکه آمریکا دیگر از برجام خارج نمی‌شود با تصویب قانون یا تصویب برجام به عنوان Congressional-Executive Agreement ممکن خواهد بود؛ و پرداخت «خسارت» نیز (با توجه به حداقل رقم اعلامی ۱۵۰ میلیارد دلار) فقط با کسب مجوز برداشت از بودجه توسط کنگره احیاناً میسر خواهد شد
Read 8 tweets
3 Sep
#رشتو

چند نکته از متن گفت‌وگو با شرق:
۱) در ایران عهدشکنی آمریکا در برجام از یکسو و ناکارآمدی اروپایی‌ها در جبران مافات از سوی دیگر این تصور را بیش از دیگران تقویت کرده که مناسبات بین‌المللی عمدتاً خارج از چارچوب‌های حقوقی شکل می‌گیرد! اما معتقدم نباید به این «نتیجه‌گیری» بیش از اندازه‌اش بها داد.
۲) آمریکا و عربستان و اسرائیل و سرمایه‌گذاران ضد ایرانی در نیویورک و واشنگتن در سال‌های گذشته میلیاردها دلار به ایجاد شبکه وسیعی‌ای‌ از بنگاه‌های روابط عمومی،‌ موسسات متخصص در امور مالی و بانکی، بنگاه‌های حقوقی،‌ لابی‌های توانمند در امر قانونگذاری و حتی سازمان‌های امنیتی...
Read 21 tweets
27 Aug
1)US is counting days as of the date its letter was rejected by UNSC!

2)US can't even go through its own illegal scheme! @SecPompeo conveniently crops out Art. 11 which says it SHALL vote on a draft resolution! Absent that resolution even REAL participants can't resume sanctions Image
۱) آمریکا روزشمارش را از روزی که نامه‌اش در شورای امنیت رد شده آغاز کرده است!

۲)‌ آمریکا حتی نمی‌تواند مطابق فرایند غیرقانونی‌‌ای که خود راه‌انداخته عمل کند!
پومپئو در روز روشن بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ را سانسور می‌کند که در آن نوشته (برای تکمیل فرایند بازگرداندن تحریم‌‌ها) «باید» قطعنامه «تداوم تعلیق تحریم‌ها» به رأی گذاشته شود.
Read 4 tweets
24 Aug
#رشتو

چند نکته از گفت‌وگو با ایسنا:

isna.ir/news/990601003…
۱) تلاش‌های آمریکا از نظر «حقوقی» به نتیجه‌ای نمی‌رسد. از همین الان چین، روسیه و سایر کشورها علناً اعلام کرده‌اند نامه آمریکا به شورای امنیت را شکایت‌نامه (Notification) طبق تعریف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌دانند.
...حتی بحث بر این بود که ریاست موقت شورای امنیت از توزیع این نامه - که وجاهتی در فرایند حل اختلاف برجام ندارد - میان اعضای شورای امنیت خودداری کند.
Read 17 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!