Pariteler hakkındaki yorumumu ise gün içinde bu başlığın altında paylaşırım.
@borsaninizinden Merhaba İbrahim Bey, sizin bu konudaki tecrübe ve birikiminiz kadar sizi izleyenlerin de katkısı olur diye pariteler hakkındaki görüşlerimi buraya eklemeyi düşündüm.
Ancak sayfanızı meşgul ederse kusura bakmayın şimdiden. Buyrun başlayalım:
@borsaninizinden 1) Benim konuya yaklaşımım farklı olduğu için belki farklı fikirler de çıkar hem.
Ancak yeni katılanlar için bu tür pozisyon paylaşımı yapmadığımı, sadece DXY ile ilgili çalışmamı tamamladığı için bunları yazdığımı baştan belirteyim. Sonra yanlış anlaşılma olmasın. 😊
@borsaninizinden 2) #EURUSD ile başlarsak, aşağıda 2000-2020 dönemine ait aylık kapanışlar yer almaktadır.
En düşük değer 0,8231; en yüksek değer 1,6038’dir. Simetrik üçgen formasyonu bana göre Temmuz ayında yukarı yönde kırılmıştır. Bunu izleyen 5 aylık süreç ise konsolidasyon ile geçmiş.
@borsaninizinden 3) Bu 5 aylık sürece günlük bazda bakarsak: 1,1611 ile 1,1918 bandındaki hareketin Aralık ayındaki güçlü bir çıkış mumu ile 1,2175 seviyesine geldiği görülmektedir. Zaten bu da yukarıda belirtilen DXY düşüşünü desteklemektedir. Uzun vadede Avronun değer kazanacağını düşünüyorum.
@borsaninizinden 4) Ancak 4 saatlik grafiklerde de durumu kontrol ettiğimde bu çıkışın hemen değil, zamana yayılacağı hissini ediniyorum. Bunun makroekonomik gerekçesi; değerli bir Avronun başta Almanya ihracatı için sıkıntı yaratacağıdır, ki şu Covid-19 döneminde bunun isteneceğini sanmıyorum.
@borsaninizinden 5) Teknik olarak ise; kayan yıldız (shooting star) ve harami olarak tarif edilen mumlar bende, paritenin yukarı gitmekte zorlandığı ve bir dönüş gelebileceği düşüncesini oluşturmuştur.
Yatay bant yukarı geçildiğinde satış yönündeki pozisyonların bir miktarını kapatmıştım.
@borsaninizinden 6) Bu bahsettiğim oluşum çerçevesinde ise diğer (short) pozisyonlarımı sürdürüyorum. Ancak hemen belirteyim, oldukça YÜKSEK RİSKLİ bir bölge ve işlemden konuşuyoruz. Çünkü genel (long) kanıma ters, kısa vadeli ve yakından takip edeceğim bir süreç olacaktır.
@borsaninizinden 7) İkinci sırada #GBPUSD vardır. Aynı #EURUSD gibi bu parite de #DXY ile negatif #korelasyon gösterdiği için doların değer kaybı Avro ve Sterlin için değer artışı olabilmektedir.
Grafikte turuncu çizgi DXY Endeksinin getirisini, çubuklar ise GBPUSD için getirisidir.
@borsaninizinden 8) Dolayısı ile İngiliz Sterlini için haftalık kapanışlara baktığımızda alçalan üçgen formasyonu dikkat çekmektedir. Avrodaki gibi hareket (zor da olsa) düşüş kanalını kırmayı başarmıştır. Uzun vadeli beklentim burada da yukarı yöndedir.
@borsaninizinden 9) Ancak kısa vadede #BREXIT sürecinin bu hafta neler getireceğini bilmesem de paritede (4 saatlik grafik üzerinden) son iki mumdan hoşlanmadım ve daha önce yakından izleyeceğimi belirttiğim 1,3450 seviyesini gözeterek buradan satım yönünde pozisyon açtım.
RİSK yüksektir.
@borsaninizinden 10) #USDCAD için durum biraz daha farklı. Her bir işlem için ayrı gerekçelerim var, ancak DXY bütünlüğünü korumak adına detaya girmeden devam edeceğim.
Haftalık grafikte 1,2980 ve 1,2800 seviyelerini önemli bulduğum, UV ortalamadan uzaklaşıldığını düşündüğüm için alım yaptım.
@borsaninizinden 11) Son olarak #USDJPY için de pozisyon bilgimi paylaşayım. Nasıl Avro ve Sterlin için korelasyon negatifse bu kez korelasyon pozitiftir. (Mavi çizgi = DXY getirisi).
Dolayısı ile beklentim DXY'de KV yukarı ve Japon Yeni için alım kararı verdim. Yine yüksek riskli bir karar.
@borsaninizinden 12) Ancak Yen için alt taraftaki ikinci desteğe göre hızlı bir ters işlem açma opsiyonumu açık tutacağım. Kritik bir bölgede ve bir süre DXY'den bağımsız, içsel dinamikleri ile farklı bir yol izleyebilir.
@borsaninizinden Son olarak okuduğunuz ve farklı fikirleriniz için şimdiden teşekkür eder, bunların DXY modeli çerçevesinde kişisel uygulamalarım olduğunu belirtirim. Dördü de gerçekten riski yüksek, kalabalığın aksine işlemlerdir ve zamanlama önemlidir.
Herkese kendi planında başarılar.👍
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Herkese merhaba. Yine bir Cumartesi ve yabancı diller üzerine kısa birkaç materyal paylaşma vakti.
1) Yeni katılanlar için kısa özet: Benim bir yabancı dili öğretmek gibi bir amacım, iddiam yok, hatta her gün kendim yeni bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum.
2) Seviyelerin ve amaçların farklı olduğu bir grup için zaten böyle mesaj ve video ile yürütülen bir sistem de işe yaramaz. Ancak ilgi ve ihtiyaç duyanlara, bu bir motivasyon, bir katkı sağlarsa bile bence yeterlidir.
3) Diller konusunda DE - Almanca, EN - İngilizce ve FR - Fransızca gibi kısaltmalar kullanacağım.
Burada yer alan bilgilerin çalıştığım kitap, dergi ve diğer kaynaklardan edinilen, tanıtım amaçlı kısa alıntılar olduğunu hatırlatır, ticari maksatla kullanılamayacağını belirtirim.
#Petrol fiyatları için tarihi bir gün yaşamaktayız. Bir çok şey yazıldığından ve konuya hakim olanlar da kısaca yazdığı için bazı yanlış anlaşılmalar oluyor.
Bu yüzden, pek başvurduğum bir yöntem olmasa da, kısa bir akış ile bir iki noktaya açıklık getirmek istedim.
1) Öncelikle emtia işlemlerini spot ve vadeli piyasalar olarak iki bölümde incelemek gerekir. Vadeli piyasadaki fiyat, normalde spot fiyatı baz aldığı gibi spot piyasadaki fiyat da vadeli piyasadan etkilenmektedir.
Sıra dışı durumlarda ise bu bir fasit daire oluşturabilir.
2) Petrol fiyatı, yeterince açık bir ifade değildir. 150’nin üzerinde türü olsa da en çok işlem görenler #WTI#Brent ve Umman’dır.
3) Fiyatın belirleyicisi arz ve taleptir. Mevcut koşullarda hem arz fazlalığı hem de talep eksikliği olması fiyatı tarihi düşük seviyelere çekmiştir